Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) “Com un petit homenatge i com un regal al qui molts considerem el teòleg de referència de Catalunya”. La revista Qüestions de Vida Cristiana dedica el darrer número monogràfic a Josep M. Rovira Belloso amb motiu dels seus 90 anys. L'editen conjuntament Publicacions de l'Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall.

“Rovira Belloso destaca pel seu humor fi i per la seva cultura enciclopèdica, per la senzillesa en el tracte i el respecte a qualsevol interlocutor intel·lectual”. L'editorial que encapçala el monogràfic situa així la persona, el capellà, l'acompanyant. I, alhora, posa en valor el seu pensament: ”la rica prosa teològica de Rovira Belloso, de les seves fonts filosòfiques i teològiques i, també, de la seva aproximació al misteri de Déu i, particularment, a la Trinitat”.

També descriu la seva vida com “un mosaic harmònic” composat per la vessant acadèmica –com a professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i assagista– i pel treball d'anàlisi cultural–i la seva voluntat “d'entreveure les llums i les ombres i, a la vegada, els ponts per a una inculturació de la fe”. També una dimensió que “no llueix en el seu currículum acadèmic” però que “li dóna auctoritas”. Es refereix a l'acompanyament pastoral de persones vunerables.

La revista compta amb col·laboracions de reconeguts pensadors de l'àmbit intel·lectual i religiós que, en nou articles, desgranen el pensament i l'aportació de Rovira Belloso. Són el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya Joan Planellas; la benedictina i activista Teresa Forcades; el director de l'Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida Ramon Prat; el teòleg Salvador Pié; el rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià Armand Puig; l'arquebisbe italià Bruno Forte i el teòleg Antoni Matabosch en la seva trajectòria.

El 10 de març del 2016 Rovira Belloso va celebrar 90 anys. Amb motiu d'aquesta efemèride, el patronat de la Fundació Joan Maragall i el consell de redacció de la revista Qüestions de Vida Cristiana va decidir dedicar-li “per unanimitat” el monogràfic número 257. Aquest dimarts el teòleg homenatjat va rebre la visita de Josep M. Carbonell, Pere Lluís Font i Antoni Matabosch. Li van portar un exemplar imprès i van fer-lo també partícip de la concessió de la Creu de Sant Jordi a la institució. Rovira Belloso va ser patró de la Fundació Joan Maragall des de la seva creació i actualment n'és patró emèrit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.