Vés al contingut

notícies relacionades

pau-vidal-cantalunya-radio

Els jesuïtes admeten que “no hi havia voluntat d'entendre que era un delicte abusar de menors”

ACN | El delegat dels jesuïtes a Catalunya, Pau Vidal, ha admès que no es va actuar contra els casos d'abusos a menors de fa dècades perquè, "per desgràcia, no hi havia voluntat d'entendre que era un delicte abusar sexualment de menors". Ho ha dit a Catalunya Ràdio, on ha afirmat que imperava la "cultura del silenci" i que s'intentava "protegir" l'abusador i la institució. "La víctima no estava en l'equació", ha dit.

premi-joan-gomis-convocatoria

S'obre la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis

JUSTÍCIA I PAU / CR | La XIX convocatòria del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis ha obert fins al 19 de juliol. El Memorial és convocat per les següents entitats: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou.

bisbes-parlen-butlla-convocacio-jubileu

“Sor Genoveva i el germà Adrià representen una generació de religiosos que practiquen l’Evangeli de veritat”

ROGER VILACLARA -CR | "Genoveva Masip i Adrià Trescents representen els religiosos més entregats amb els exclosos de la segona meitat del segle XX". I per aquest motiu, la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) ha decidit homenatjar-los amb un llibre biogràfic que ha escrit Antoni Batista i que presenten aquest 12 de juny a Barcelona. Per a Marcel·lí Joan, de la DGAR i que va coincidir amb els dos religiosos en la seva etapa a la Direcció General de Presons, explica que, Masip i Trescents també representen "una generació de religiosos que practiquen l'Evangeli de veritat". 

Parroquia Esperit Sant

Què ha passat a la parròquia de l’Esperit Sant? 

JORDI LLISTERRI –CR | Parròquia de l’Esperit Sant al barri del Baix Guinardó de Barcelona. Situada a Travessera de Gràcia, 401. A set minuts a peu hi ha l’església de l’Hospital de Sant Pau, en el recinte modernista. A vuit minuts, el Santuari-Parròquia Cor de Maria, que també té a tocar la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino.

trobada-catalunya-religio-01

La trobada de Catalunya Religió aborda com millorar la presència del fet religiós als mitjans de comunicació

CR | La Fundació Catalunya Religió ha aplegat una quarantena d’entitats i institucions d’Església aquest dimarts per abordar la presència del fet religiós als mitjans de comunicació. La trobada, al Palau Mercader de Barcelona, ha comptat amb la intervenció de Miquel Miralles, membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), qui ha parlat sobre els mitjans de comunicació, les tendències de consum i el paper de les institucions religioses.

bisbes-parlen-comunicacions-socials

Els bisbes parlen de la 58a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials

GIEC | El proper diumenge 12 de maig, solemnitat de l’Ascensió del Senyor, amb el mandat exprés de Jesús als Apòstols d’anunciar a tots els pobles el seu missatge, l’Església celebra la 58a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials amb el lema «Intel·ligència artificial i saviesa del cor: per una comunicació plenament humana».

solsona-mare-deu-queralt-corona

La Mare de Déu de Queralt recupera la seva corona

BISBAT DE SOLSONA | Per la festivitat de Sant Marc, el nostre bisbe Francesc ha beneït la nova corona per l’infant Jesús elaborada per un orfebre Valencià. Des del bisbat diuen que la corona és una “còpia exacte i del mateix material com la que desaparegué fa quasi 50 anys”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts