Vés al contingut

notícies relacionades

adriana huguet

Adriana Huguet, 75 anys de germana vedruna

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA | La comunitat de germanes Carmelites de la Caritat Vedruna de Tarragona ha estat de celebració pel setanta-cinquè aniversari de l’entrada al noviciat de la Germana Adriana Huguet Huguet.

tribuna-joan-carrera-202403-2

Margit Eckholt: “Un diaconat femení no sacramental serà una ofensa per les dones que treballen a l’Església”

TRIBUNA JOAN CARRERA | La teòloga alemanya Margit Eckholt ha estat la protagonista de la setena edició de la Tribuna Joan Carrera, on ha reivindicat el paper de la dona a l’Església i ha defensat el seu accés als ministeris sacerdotals. “És una contribució a llarg termini en l'àmbit eclesiàstic i global que no hauria de subestimar-se”, ha dit Eckholt, presidenta fins fa pocs mesos de l’Associació Europea de Teologia Catòlica i membre de la comissió sinodal d’Alemanya.

Memorial pere Tena

Aurelio García: “A Barcelona em vaig introduir en el món litúrgic acadèmic”

GLÒRIA BARRETE –CR | L’actual subsecretari del Dicasteri per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, el bisbe Aurelio García, ha rebut aquest dijous el guardó Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica. L’acte de lliurament, celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, ha servit també per recordar els deu anys de la mort de qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona, Pere Tena, i que dona nom al guardó.

Pius Ramon Tragan

Mor l'eminent biblista i monjo de Montserrat Pius Tragan

CR | Ha estat un dels estudiosos de la Bíblia més destacats que ha donat l’Abadia de Montserrat. No era aventurer com el pare Ubach però tenia les mateixes inquietuds i coneixements. Aquest dijous ha mort el pare Pius-Ramon Tragan als 95 anys i en feia 74 que era monjo.

Llicó inaugural FJM 2023

Cardenal Hollerich: “Hem de construir una Església on tothom compti i sigui benvingut”

CR/ FJM | Trenta-sis hores, quatre redactors i moltes hores seguides sense dormir. Són algunes de les xifres que van donar com a resultat el document final de l'etapa del Sínode que ha finalitzat i que ha explicat el seu relator, el cardenal i bisbe de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich. Ho ha fet durant la lliçó inaugural de la Fundació Joan Maragall que s'ha celebrat aquest dimarts al vespre a l'Ateneu Universitari Sant Pacià sota el títol El Sínode, els reptes del nostre temps i el futur de l'Església, i amb la participació del bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias.

irel-curs-2023

Gregorio Luri: “La unitat del tot no es pot explicar des d’un únic saber”

BISBAT DE LLEIDA | El professor i filòsof Gregorio Luri ha inaugurat aquest dijous el curs 2023-24 de l'Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL), amb una lliçó inaugural pronunciada a la sala d'actes del Rectorat de la Universitat de Lleida. La conferència l'ha titulat ‘Aprendre de la vida’.

panoràmica

Veure la fe

podcasts