Vés al contingut

notícies relacionades

Oriol Tuñí

Mor el jesuïta Oriol Tuñí, exdegà de la Facultat de Teologia de Catalunya

JORDI LLISTERRI-CR | Si algú havia assistit a alguna de les seves classes, cursos o xerrades o llegit algun dels seus llibres, adquiria una nova visió de la lectura de l’Evangeli de Joan. El jesuïta Josep Oriol Tuñí ha mort aquest divendres als 84 anys. Era un dels màxims experts i divulgadors de l’Evangeli de Joan, un dels més complexos de comprendre i interpretar.
Inaguració Ateneu Sant Pacià

La Facultat de Filosofia recupera el caràcter únicament eclesiàstic i la dimensió civil es converteix en La Salle (URL)

AUSP | L'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) ha iniciat oficialment el curs 2022-2023 aquest migdia en un acte presidit pel Gran Canceller de l'AUSP, el cardenal Joan Josep Omella. Aquest és el vuitè curs d'existència de l'AUSP, un any de consolidació en el qual referma el seu projecte eclesial i educatiu amb una estructura docent que el converteix en una realitat universitària amb veu pròpia en el context de les dotze universitats catalanes. L'AUSP, que no és de naturalesa civil, ni pública ni privada, pertany a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), i els seus títols acadèmics són conferits pel Sant Pare i reben alhora el reconeixement civil de l'Estat espanyol.
arquebisbe-lima

L'arquebisbe de Lima parlarà sobre els hospitals de campanya a la Tribuna Joan Carrera

CR | L'arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, serà el convidat de la tercera edició del col·loqui 'Tribuna Joan Carrera'. El religiós parlarà sobre el 'Present i futur d'una Església com a Hospital de Campanya'. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 13 d'octubre. Aquest cop, serà en un format de sopar al claustre de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. 
ateneu-sant-pacia

L'Ateneu Universitari Sant Pacià oferirà un nou grau en litúrgia

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis (ILF), integrat en l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), oferirà, a partir del mes d’octubre, un baccalaureatus (Grau) en Litúrgia i es convertirà així en l’única institució acadèmica del món –juntament amb el Pontifici Institut Litúrgic de Roma- en la qual es pot cursar un títol en Litúrgia. Aquests títols, patrocinats per la Santa Seu i amb validesa civil, estan reconeguts pel sistema universitari de l’Estat espanyol. El nou baccalaureatus permet posar les bases de l’estudi científic de la Litúrgia, ateses les seves tres dimensions fonamentals: bíblica, teològica i sacramental.

Cristianisme i Justícia celebra 40 anys mirant cap al futur

(Jesuïtes) El divendres 10 de juny Cristianisme i Justícia va celebrar el seu 40 aniversari. I ho va voler fer d’una forma discreta, senzilla, defugint el risc de caure en la nostàlgia o en la complaença. Per això, des de l’agraïment i el reconeixement de la trajectòria feta i de les persones que l’han fet possible, el centre va voler situar sobretot la celebració dels 40 anys en la mirada cap als reptes i el futur.

Wilhelm Dancă: “Rússia i Ucraïna són semblants a Caín i Abel”

(CR/Tribuna Joan Carrera) El degà de la Facultat de Teologia de Bucarest, Wilhelm Dancă, ha demanat aquest dimarts que es respectin les aspiracions d’Ucraïna a la integritat territorial i a l’autonomia política i religiosa.  Ho ha reclamat durant la segona edició de la Tribuna Joan Carrera, una iniciativa del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i El Punt Avui, amb el suport de vint entitats, que s’ha celebrat a Barce

panoràmica

Veure la fe

podcasts