Vés al contingut

notícies relacionades

arquebisbe-lima

L'arquebisbe de Lima parlarà sobre els hospitals de campanya a la Tribuna Joan Carrera

CR | L'arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, serà el convidat de la tercera edició del col·loqui 'Tribuna Joan Carrera'. El religiós parlarà sobre el 'Present i futur d'una Església com a Hospital de Campanya'. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 13 d'octubre. Aquest cop, serà en un format de sopar al claustre de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. 
ateneu-sant-pacia

L'Ateneu Universitari Sant Pacià oferirà un nou grau en litúrgia

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis (ILF), integrat en l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), oferirà, a partir del mes d’octubre, un baccalaureatus (Grau) en Litúrgia i es convertirà així en l’única institució acadèmica del món –juntament amb el Pontifici Institut Litúrgic de Roma- en la qual es pot cursar un títol en Litúrgia. Aquests títols, patrocinats per la Santa Seu i amb validesa civil, estan reconeguts pel sistema universitari de l’Estat espanyol. El nou baccalaureatus permet posar les bases de l’estudi científic de la Litúrgia, ateses les seves tres dimensions fonamentals: bíblica, teològica i sacramental.

Cristianisme i Justícia celebra 40 anys mirant cap al futur

(Jesuïtes) El divendres 10 de juny Cristianisme i Justícia va celebrar el seu 40 aniversari. I ho va voler fer d’una forma discreta, senzilla, defugint el risc de caure en la nostàlgia o en la complaença. Per això, des de l’agraïment i el reconeixement de la trajectòria feta i de les persones que l’han fet possible, el centre va voler situar sobretot la celebració dels 40 anys en la mirada cap als reptes i el futur.

Wilhelm Dancă: “Rússia i Ucraïna són semblants a Caín i Abel”

(CR/Tribuna Joan Carrera) El degà de la Facultat de Teologia de Bucarest, Wilhelm Dancă, ha demanat aquest dimarts que es respectin les aspiracions d’Ucraïna a la integritat territorial i a l’autonomia política i religiosa.  Ho ha reclamat durant la segona edició de la Tribuna Joan Carrera, una iniciativa del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i El Punt Avui, amb el suport de vint entitats, que s’ha celebrat a Barcelona amb un cen

Flaquer: “El món cristià demana ser reconegut com un igual en terra àrab”

(Lucía Montobbio –CR) Aquesta semana se celebra la tercera edició del congrés internacional de Pluriel. Amb el tema Islam i l’alteritat, l’esdeveniment té lloc de dilluns a divendres a Beirut i, si no s’hi pot assistir presencialment, hi ha possibilitat de fer-ho en format virtual i gratuïtament.

La tradició jueva actual, a la nova formació interreligiosa de Montserrat

(Abadia de Montserrat) La Comissió Ibèrica del Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen del 6 al 8 de juliol el XVI Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat. Enguany el curs se centra en la tradició jueva d'avui dia i comptarà amb la ponència de la investigadora Jenny Read-Heimerdinger.

“No és possible ser cristià no practicant”

(Cristianisme Segle XXI) Amb el títol ‘Moral i ètica en la figura de Jesús: l’escàndol de l’Evangeli’, la catedràtica d’ètica a la UB Begoña Roman i el professor Josep Cobo han parlat aquest dissabte sobre la utopia de l’Evangeli avui. Ho han fet a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, en la cinquena sessió d’Espai Obert, que organitza l’Associació Cristianisme al segle XXI.

Solsona inaugura les pintures de la parròquia de la Mercè

(Bisbat de Solsona) La parròquia de la Mercè de Solsona ja llueix noves pintures. Aquest diumenge el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha beneït els tres quadres del pintor Andrés Carrasco que ja es poden veure a la parròquia. 

panoràmica

Veure la fe