Vés al contingut

notícies relacionades

Mor el pare Massot, puntal de l’aportació de Montserrat a la cultura catalana

(CR) “Tinc feina per viure cent cinquanta anys!”, deia el pare Massot. Una expressió que descrivia la capacitat ingent de treball d’aquest monjo de Montserrat. El mallorquí Josep Massot i Muntaner ha mort aquesta matinada, amb 80 anys, l’endemà de la diada de Sant Jordi. Editor, historiador i filòleg, marxa així un savi, una figura genuïna i cabdal en la defensa de la cultura i de la llengua dels Països Catalans.

Cinc segles de Publicacions de l’Abadia de Montserrat: “El secret és saber-se adaptar”

(Pere Francesch -ACN) Publicacions de l'Abadia de Montserrat va néixer amb la impremta sorgida a Montserrat l'any 1499, impulsada per l'abat Cisneros, fins avui ha mantingut una activitat cultural pràcticament ininterrompuda. Al costat d'Oxford i de Cambridge, l'editorial és una de les més antigues d'Europa i també del món, assenyala l'editora Núria Mañé, en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Diu que el secret ha estat la tenacitat, el servei al país, saber-se adaptar i la feina ben feta.

'Atura't i respira', 365 reflexions dels monjos de Montserrat

(CR) Publicacions de l'Abadia de Montserrat publica el llibre Atura't i respira, 365 reflexions dels monjos de Montserrat per a una vida més plena. Un llibre que recull reflexions de 38 monjos de Montserrat de tots els temps extretes de diverses obres editades per Publicacions de l'Abadia de Montserrat. També s'hi recullen reflexions d'homilies pronunciades a la Basílica de Montserrat.

Bernabé Dalmau dona pautes per viure el dol

(Abadia de Montserrat) “El dol és una experiència universal, indefugible. La pitjor conseqüència que envolta l’experiència del dol és la dificultat de viure-la. La conseqüència èticament sana és reaccionar amb compassió. Tothom, un moment o altre, i més aviat diverses vegades a la vida, haurà de passar pel dol. És una experiència única, perquè la relació que tenim és diferent en cada persona, i cada persona és única”.

panoràmica

Veure la fe