Vés al contingut

notícies relacionades

El treball interparroquial, el cas de Milà

(Glòria Barrete –CR) L’arquebisbat de Barcelona ha posat en marxa un pla de treball per construir les futures comunitats pastorals. Una reforma de l’estructura de parròquies que canviarà el mapa parroquial que fins ara tenia la diòcesi, emmirallant-se amb el treball i reforma que la diòcesi italiana de Milà porta a terme des de fa vint anys.

El moviment ecumènic, una cursa de fons

(Laura Mor –CR) Com una mena de corredor de fons de l’ecumenisme. Així presenten Antoni Matabosch en el pròleg del seu darrer llibre, que es presenta aquest dijous a la Facultat de Teologia de Catalunya. Publicat en castellà a la col·lecció Universalia de Sant Pacià Books, porta per títol El Consejo Mundial de Iglesias.

Matabosch: “El pluralisme no sempre és riquesa, però tampoc una amenaça”

(CR) En uns moments de manca de diàleg en moltes esferes de la societat, el diàleg interreligiós pot resultar útil. Religions i confessions poden aportar teoria i pràctica al diàleg polític, cultural o econòmic. Així s’ha recollit aquest dimarts en la presentació del llibre Societat plural i el repte de les religions (Pagès Editors) d'Antoni Matabosch, que ha tingut lloc a la llibreria Alibri de Barcelona.

Encerts i febleses en l’aplicació de la Laudato si’ a Catalunya

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge se celebren els cinc anys de la publicació de l’encíclica Laudato si'. I el papa Francesc ha anunciat l’obertura d’un Any especial per reflexionar sobre l’encíclica. Com ha calat fins ara el seu missatge a les comunitats cristianes de casa nostra?

El president Torrent, pel pluralisme religiós

(Jordi Llisterri-CR) Per desena vegada el Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns l’acte institucional per commemorar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, una jornada instaurada per Nacions Unides i que a Catalunya promou el Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

Antoni Matabosch: “La humanitat no som Déu, ni amos de res”

(Lucía Montobbio –CR) El llibre Ecologia integral i supervivència arriba coincidint amb les celebració l’Assemblea Especial del Síndone dels Bisbes per a la regió Panamazònica: 'Nous camins per a l’Església i per a una Ecologia integral'.

Antoni Matabosch ingressa a la Reial Academia

(RAED) Antoni Matabosch, doctor en Teologia, va ingressar com a acadèmic de número de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED) durant una cerimònia que es va celebrar dijous passat, 25 d’abril, al Saló d’Actes de Foment del Treball Nacional, seu de la RAED.

L’arquebisbat de Barcelona, ben tranquil sobre les seves immatriculacions

(Jordi Llisterri-CR) L’arquebisbat de Barcelona dorm ben tranquil pel que fa al procés que ha seguit els darrers anys immatriculant diversos immobles que fins ara no estaven inscrits al Registre de la Propietat. En concret entre 1998 i 2014 va realitzar 51 immatriculacions, la majoria corresponents a temples que clarament havia posseït de manera pacífica i pública durant segles. Els exemples són la Catedral de Barcelona, les basíliques de la Mercè, de Santa Maria del Mar, del Pi i dels màrtirs Sants Just i Pastor, o la mateixa seu del bisbat.

panoràmica

Veure la fe