Vés al contingut

notícies relacionades

panel-llibertat-religiosa-3

Quatre anys de religió islàmica a les aules: “Satisfets, però encara amb reptes pendents”

ROGER VILACLARA –CR | Quatre anys després que la prova pilot per oferir classes de religió islàmica a les escoles públiques es posés en marxa, el Grup de Recerca en Educació, Didàctica i Aprenentatge (GREDA) de Blanquerna ha fet públic aquest dijous els primers resultats d'aquesta implementació. La recerca que ha fet GREDA conclou que, en termes generals, la valoració de la prova pilot, per part dels alumnes i professors, és satisfactòria, però també marca diferents aspectes que encara cal millorar.
Congres llibertat Religiosa 2024

“La llibertat religiosa protegeix tothom, creients i no creients”

GLÒRIA BARRETE -CR | La llibertat religiosa i de consciència és un dret fonamental. Un dret, però, que pot ser vulnerat o atacat. “La llibertat religiosa està avui en perill”, ha afirmat Míriam Díez, directora de la càtedra de llibertat religiosa i de consciència, durant l’obertura del II Congrés Internacional sobre Llibertat religiosa que se celebra aquest dimecres i dijous a la universitat Blanquerna- URL.

trobada-catalunya-religio-01

La trobada de Catalunya Religió aborda com millorar la presència del fet religiós als mitjans de comunicació

CR | La Fundació Catalunya Religió ha aplegat una quarantena d’entitats i institucions d’Església aquest dimarts per abordar la presència del fet religiós als mitjans de comunicació. La trobada, al Palau Mercader de Barcelona, ha comptat amb la intervenció de Miquel Miralles, membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), qui ha parlat sobre els mitjans de comunicació, les tendències de consum i el paper de les institucions religioses.

blanquerna-papa-2

El Papa demana a Blanquerna que formi “persones íntegres” i no “rèpliques d’ideals impossibles”

CR / VATICAN NEWS | Una representació de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull s'ha trobat aquest divendres en una audiència privada amb el papa Francesc amb motiu del 75è aniversari de la fundació catalana. En la seva trobada, el Papa ha demanat als representants de Blanquerna que formin "persones íntegres" i no "rèpliques d'ideals impossibles".

blanquerna-taize-00

Blanquerna pelegrina a Taizé: “Per a molts, una porta a viure l’espiritualitat”

ROGER VILACLARA –CR | Blanquerna continua apostant per a noves propostes d'activitats per treballar la pastoral des de la universitat. I aquest mes ho han fet amb un pelegrinatge de joves a Taizé. Una proposta nova per la universitat que ha impulsat Arnau Lloret, un estudiant de doble grau de psicologia i educació de segon curs.

panoràmica

Veure la fe

podcasts