Vés al contingut

notícies relacionades

nit esglesies catalonia sacra 2024

Cinc esglésies obriran de nit a la primera 'Nit de les esglésies' de Catalonia Sacra

CR | De les nou a les onze de la nit, Santa Maria del Pi de Barcelona, Santa Maria de Castelló d'Empúries, la catedral de Santa Tecla de Tarragona, Santa Maria de Taüll, i la catedral de Sant Pere de Vic obriran portes en una visita nocturna, il·luminades amb llum d'espelmes i silenci en la primera 'Nit de les esglésies' de Catalonia Sacra, el 28 de juny. 

50 anys clarisses Vilobí

Les clarisses celebren 50 anys a Vilobí d'Onyar: “Vivim un moment privilegiat”

MIQUEL CODOLAR -CR | Aquest any es compleix mig segle que les clarisses van establir-se a Vilobí d’Onyar, en un entorn privilegiat enmig de la naturalesa, procedents de Salt, on anaven veient al seu voltant com s’alçaven pisos. “Som petites, som poques, però Déu ha obrat meravelles en aquests 50 anys a favor nostre”, explica a Catalunya Religió la Clara, una de les nou germanes de la Fraternitat de Santa Clara de Vilobí d’Onyar.

Càritas Sant Feliu

Les Càritas catalanes radiografien l’emergència social a les memòries anuals

CR | Les Càritas de Barcelona, Sant Feliu, Tortosa, Terrassa, però també de Solsona, Lleida o Urgell han presentat aquest dijous al matí les seves memòries anuals. Girona fa pocs dies també que va presentar la seva memòria anual. Unes memòries, amb nombroses dades, en què s’evidencia, en totes elles, que la pobresa creix, es cronifica i comença a arribar a sectors de població que haurien d’estar protegits.

Memòria Càritas Girona 2023

Toc d’alerta de Càritas Girona davant la cronificació de la pobresa entre joves i treballadors

BISBAT DE GIRONA | Càritas Diocesana de Girona ha donat a conèixer les dades que inclouen la memòria del 2023, una presentació que ha permès treure a la llum pública la cronificació de noves formes de pobresa entre els usuaris que atenen des de l’organització. En aquest sentit, s’ha volgut incidir en perfils com els joves menors de 35 anys o persones que treballen com a col·lectius que s’adrecen a l’entitat cada cop més sovint.

caritas-girona

Un 20% de les persones ateses per Càritas Girona troben feina

CÀRITAS GIRONA | Segons dades de l'any 2023, un 20% de la ciutadania atesa per Càritas Diocesana de Girona ha trobat feina. Un percentatge d’insercions que s’eleva fins al 50% si es té en compte les persones que han participat en la fase d’intermediació.

panoràmica

Veure la fe

podcasts