Vés al contingut

notícies relacionades

udg

Unes obres a la Universitat de Girona posen al descobert una capella gòtica del segle XIV

ACN | Les obres d'adequació de l'exterior de l'absis de l'església de Sant Domènec, a l'Aula Magna Modest Prats, de la Universitat de Girona (UdG) han posat al descobert les restes d'una antiga capella gòtica del segle XIV. Les restes localitzades conserven bona part de l'estructura original i revelen una capella de planta rectangular afegida a la capçalera de l'església, amb la qual es comunicava a través d'una porta conservada a l'antic presbiteri.
caritas-girona

Càritas Girona alerta que 7 de cada 10 persones pateixen exclusió digital

Càritas Girona | El resultat d'un estudi, que s'ha fet a partir d'una mostra significativa i representativa de les famílies ateses per Càritas Diocesana de Girona, revela que 7 de cada 10 persones pateixen exclusió digital. Unes dades que s'han presentat el dimarts 12 de juliol amb l'informe Bretxa Digital.
empuries

Troben estructures associades a la fase inicial del baptisteri de Santa Margarida d'Empúries

(ACN) Els arqueòlegs han descobert diverses estructures associades a la fase inicial del baptisteri de Santa Margarida d'Empúries, a l'Escala. Aquí, s'ha trobat una tomba coberta amb quatre grans blocs de pedra, que es va fer servir fins a sis vegades consecutives. A més, la campanya d'excavacions també ha permès confirmar que el baptisteri seguia els models arquitectònics documentats de l'època (de planta quadrada i amb una piscina baptismal al centre).

L’Església consultada torna a demanar “dialogar amb la societat tal com és”

(CR) Barcelona, Girona i Lleida han presentat aquest cap de setmana els documents de síntesi elaborats en la fase diocesana del Sínode del 2023. Les conclusions demanen que l'Església dialogui amb la societat. Una aposta que feia també Tarragona en la seva síntesi quan proposava fomentar “el diàleg de tota l'Església amb la cultura actual”.

Música per a la cohesió i la pràctica del català, la proposta de Càritas Girona

(Càritas Catalunya) M'agrada la vida (tal com és ella) és el títol de la cançó que acaba de publicar Càritas Diocesana de Girona. És el resultat del projecte 'El somni d'una cançó' engegat per Ecosol, l'empresa d'inserció laboral de Càritas Girona. L'objectiu de la iniciativa és oferir un espai al personal d'inserció contractat per Ecosol, més enllà de l'àmbit laboral.

panoràmica

Veure la fe

podcasts