Vés al contingut

notícies relacionades

sagrada-familia-urgell-00

‘La Punxa’ de la Seu d’Urgell: església, museu i història d'Anna Maria Janer

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Al capdavall del passeig de la Seu d’Urgell, a tocar del parc del Segre i al costat de l’Hospital, s’hi alça un edifici emblemàtic, conegut popularment pels seus habitants com 'La Punxa'. No té grans torres ni és de Gaudí, però amaga quelcom d’especial: una església amb uns vitralls i murals d’autors destacables, un museu i la tomba de l’avui beata Anna Maria Janer.
cec-00

Joan-Enric Vives recorda el “testimoniatge de llibertat i dignitat” de Jacint Verdaguer

BISBAT D'URGELL | El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha inaugurat l'exposició 'Al voltant de Verdaguer', on diversos autors contemporanis reinterpreten la vida i obra literària del poeta Jacint Verdaguer. Un dels participants d'aquestes reinterpretacions és l'arquebisbe Joan-Enric Vives que ha escrit un text en conversa amb el llibre Excursions de Verdaguer.
vives-anglaterra-6

L’arquebisbe Vives assisteix al funeral de la reina Elisabet II

BISBAT D'URGELL | L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, acompanyat de Carles Jordana, ambaixador d'Andorra davant del Regne Unit i Irlanda del Nord, han assistit aquest matí, a Londres, als funerals d'Estat per la Reina d'Anglaterra, Elisabet II, que han tingut lloc a l'Abadia de Westminster. 
joan-morera-ordenacio

Joan Morera, jesuïta: “Ajudeu-me a ser un capellà de davantal”

JESUÏTES | Aquest dissabte 17 de setembre s’ha celebrat a l’Església de Santa Maria de Verdú l’ordenació sacerdotal del jesuïta Joan Morera. La celebració ha estat presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i concelebrada pel superior provincial dels Jesuïtes, Antonio España, i el delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs.
Campana romànica torna a Meritxell

Resistència i compromís cristià, el Santuari de Meritxell 50 anys després de l’incendi

BISBAT URGELL/CR | Han passat 50 anys de l’incendi que va cremar l’antic Santuari de Meritxell la matinada del 8 al 9 de setembre de 1972. Una efemèride difícil d’oblidar pels andorrans. Aquest dimecres al vespre, vigília de la patrona del Principat d’Andorra, el temple ha recuperat la campana romànica que va patir greus danys amb aquell foc. Torna al seu lloc d’origen, amb motiu de la Festa de la Mare de Déu de Meritxell.
Sant Gil

Vives: “Cal ser constructors d’una ecologia integral”

BISBAT D'URGELL | L’1 de setembre el bisbat d’Urgell celebra la tradicional festa de Sant Gil, protector dels pastors, al santuari de Núria. L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha presidit la celebració que ha comptat amb diversos actes al llarg de la jornada.
FEMAP 2022

El Festival de Música Antiga dels Pirineus clou amb èxit la 11a edició

FEMAP L’exhauriment d’entrades als tres últims concerts de la coproducció pròpia del festival, Ensemble Lisboa 1740 amb Missa Regalis tanquen l’11a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus. L’assistència de gairebé 4.800 persones referma l’arrelament del festival que s’acosta a les xifres aconseguides a l’edició del 2019, la més nombrosa del festival.
Monestir de les Avellanes

Exposició col·lectiva dedicada a la verema al monestir de les Avellanes

Monestir de les avellanes Del 3 de setembre al 9 d’octubre podeu descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició “Verema” que agrupa les obres d’art de fins a 11 artistes diferents que aprofundeixen en aquesta temàtica. “Verema”, és una exposició que impulsa anualment el grup artístic Grupdart.cat des de fa 10 anys. L’objectiu en aquest cas és escollir primer una temàtica, i després cercar diferents artistes que hi hagin dedicat algun aspecte de la obra.

panoràmica

Veure la fe

podcasts