notícies relacionades

Càritas Urgell reparteix un centenar de targetes...

(Càritas d’Urgell) La situació crítica de moltes persones, de famílies on conviuen infants, persones sense feina i...

El Museu Diocesà d’Urgell obre les seves finestres

(Bisbat d’Urgell) El Museu Diocesà d’Urgell es va unir a la celebració del Dia Internacional dels Museus a través de l’...

Com estan tornant les misses postconfinament

(Laura Mor –CR) A Catalunya són tres les demarcacions eclesials que tenen el gruix de les seves parròquies en la...

Aplecs marians de maig virtuals

(Bisbat d'Urgell) Al llarg i ample de la Diòcesi d’Urgell el mes de maig està ple dels tradicionals “aplecs” a llaor de...

Càritas d’Urgell destina 30.000 euros en targetes...

(Càritas Diocesana d'Urgell) La situació crítica de moltes persones, de famílies on conviuen infants, persones sense...

La Parròquia de Canillo ofereix els seus espais...

(Bisbat d'Urgell) Ramon Rosell, rector de la Parròquia de sant Serni de Canillo, ha posat a disposició del...

Religioses de la Seu d'Urgell confeccionen...

(Bisbat d'Urgell) La comunitat de religioses de La Seu d'Urgell de la Congregació de la Sagrada Família d'Urgell ha...

Nougrapats esterilitza 1.670 mascaretes per La...

(Bisbat d'Urgell) L’empresa d’inserció de Càritas d’Urgell, Nougrapats, s’encarregarà de l’esterilització de les 1...
  •  
  • 1 de 41

recull de notícies

Dc, 13/05/2020
|
Bisbat d'Urgell
Dg, 10/05/2020
|
Diari d'Andorra
Dc, 29/04/2020
|
Regió 7
Dg, 12/04/2020
|
Diari d'Andorra
Dg, 5/04/2020
|
Andorra Difusió
Dc, 1/04/2020
|
Bisbat d'Urgell
Dg, 29/03/2020
|
Diari d'Andorra
Dg, 29/03/2020
|
Diari d'Andorra
  •  
  • 1 de 61

veure la fe

Missatge del copríncep Vives a Andorra pel coronavirus

Missatge de l´Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives al Poble d'Andorra

Benvolguts Andorrans i Andorranes, 

Estem vivint unes circumstàncies molt excepcionals i doloroses degut a la pandèmia del coronavirus COVID-19 que també ha afectat el nostre Principat d'Andorra. Gràcies a les Autoritats i als responsables de la sanitat anem coneixent els símptomes de la malaltia i la prevenció i defensa davant aquesta epidèmia, i per això els seus consells i recomanacions ens són molt necessaris i d'obligat compliment. És normal que tots estiguem preocupats i que desitgem que passin aviat aquests mals. 

Us animo a mantenir la calma i la serenor, a viure aquest període de confinament amb esperit de cooperació i alhora amb creativitat personal i familiar, oferint solidaritat i ajuda als qui ens necessitin. Entre tots vencerem la por i la pandèmia. No ens deixem paralitzar ni angoixar pel que té d'inesperat i desconegut la infecció d'aquest virus. Fem cas de les recomanacions que amb prudència se'ns van donant. 

No és només la preocupació per les conseqüències sanitàries d'aquesta epidèmia i la necessitat que tenim de reduir-ne els efectes, sinó que és normal que també ens interessi molt el futur del nostre País, especialment pel que fa a la seva economia i per les repercussions que tot pugui acabar tenint en les persones i les famílies més vulnerables. La dedicació i determinació que les nostres Autoritats estan duent a terme, cercant solucions pel bé d'Andorra, i sobretot la generosa entrega de metges, infermeres i personal sanitari, d’educadors i cuidadors, així com dels qui mantenen actius els serveis bàsics i els altres servidors públics, que tots agraïm tant, ens aporten seguretat i confiança. Ens hem d'unir com a País, entorn d'aquells que lideren la resposta a aquesta crisi inesperada de dimensió global. Fem pinya i guanyarem aquesta batalla contra el coronavirus i les seves conseqüències: "Virtus, Unita, Fortior".

Des de la meva capella, us tinc molt presents, i cada dia prego per tot el Principat d'Andorra i per tota la Diòcesi d'Urgell, així com per tots els afectats i malalts del món, i dono gràcies per tantes accions petites o grans de servei, d’interès pels altres i de solidaritat. Estic convençut que de les crisis i del sofriment, podem ressorgir més forts, més solidaris i més lliures. Prego a la Mare de Déu de Meritxell que ens protegeixi com sempre ha fet al llarg dels segles, que ens alliberi de tota pertorbació i ens agermani en la fraternitat d'un sol Poble, ple d'esperança. 

+Joan-Enric Vives 

Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra

  •  
  • 1 de 23

monogràfics