Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “Desitjo que el lector busqui i trobi en la lectura d’aquest 'Credo' l’Evangeli en l’Església: la promesa de Déu que estima”. Així explica el teòleg Josep Maria Rovira Belloso la motivació dels seu darrer llibre: L’Evangeli il·lumina el Credo. El text recull els comentaris publicats durant l’Any de la Fe a CatalunyaReligió.cat, en una edició revisada i ampliada amb nous textos. Repassa una a una les proposicions del Credo i les comenta a la llum de l’Evangeli.

Josep Maria Rovira Belloso és un dels primers col·laboradors de CatalunyaReligió.cat. Li vam demanar que s’incorporés a aquest projecte perquè el considerem el teòleg de referència a Catalunya, sobretot alhora de teixir un diàleg consistent i obert a tota la societat. I ens va dir que si de seguida. D’aquella resposta surt aquest llibret publicat amb motiu dels cinc anys del portal.

Segons explica mossèn Rovira Belloso, la seva contemplació vol ajudar a que en la lectura del Credo “l’aportació del simple cristià sigui totalment transparent a l’Evangeli i a la fe dels Apòstols o, dit amb altres paraules, cal que l’aportació del simple cristià no sigui ideològica, no afegeixi -en quant sigui possible- un “plus” de color humà a la fe en la revelació de Déu, Pare, Fill i Esperit Sant”.

L’edició es va presentar dilluns en l’acte dels cinc anys de CatalunyaReligió.cat celebrat a l’Església de Santa Madrona. Són 40 pàgines intenses per recordar que la Bona Notícia de l'Evangeli és l'essència del Credo. El llibre està editat amb l'Editorial Claret.