Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Desitjo que el lector busqui i trobi en la lectura d’aquest 'Credo' l’Evangeli en l’Església: la promesa de Déu que estima”. Així explica el teòleg Josep Maria Rovira Belloso la motivació dels seu darrer llibre: L’Evangeli il·lumina el Credo. El text recull els comentaris publicats durant l’Any de la Fe a CatalunyaReligió.cat, en una edició revisada i ampliada amb nous textos. Repassa una a una les proposicions del Credo i les comenta a la llum de l’Evangeli.

Josep Maria Rovira Belloso és un dels primers col·laboradors de CatalunyaReligió.cat. Li vam demanar que s’incorporés a aquest projecte perquè el considerem el teòleg de referència a Catalunya, sobretot alhora de teixir un diàleg consistent i obert a tota la societat. I ens va dir que si de seguida. D’aquella resposta surt aquest llibret publicat amb motiu dels cinc anys del portal.

Segons explica mossèn Rovira Belloso, la seva contemplació vol ajudar a que en la lectura del Credo “l’aportació del simple cristià sigui totalment transparent a l’Evangeli i a la fe dels Apòstols o, dit amb altres paraules, cal que l’aportació del simple cristià no sigui ideològica, no afegeixi -en quant sigui possible- un “plus” de color humà a la fe en la revelació de Déu, Pare, Fill i Esperit Sant”.

L’edició es va presentar dilluns en l’acte dels cinc anys de CatalunyaReligió.cat celebrat a l’Església de Santa Madrona. Són 40 pàgines intenses per recordar que la Bona Notícia de l'Evangeli és l'essència del Credo. El llibre està editat amb l'Editorial Claret.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.