Vés al contingut

notícies relacionades

Llavaneres

Llavaneres commemora el cardenalat de Vives i Tutó

CAPUTXINS | La població de Sant Andreu de Llavaneres ha commemorat aquest dimecres el 125è aniversari del cardenalat de Vives i Tutó, el jove caputxí de Llavaneres que l'any 1899 va ser promogut cardenal per Lleó XIII. L'acte ha comptat amb una conferència sobre el ressò a Catalunya del cardenalat, a càrrec de Fra Valentí Serra de Manresa, i amb un recital d'orgue a càrrec de Fra Òscar Garcia. 

Greccio

Entrem enguany dins el pessebre. Bon Nadal!

CR | Aquest any ens felicita el Nadal el religiós caputxí fra Valentí Serra de Manresa. Cada Nadal demanem a un personatge de l’any una Lletra de Nadal per als lectors. Enguany, i amb motiu dels 800 anys del primer pessebre a càrrec de sant Francesc d'Assís, hem volgut endinsar-nos dins el pessebre. Bon Nadal a tots els lectors i amics de Catalunya Religió!

Funeral Joan Botam

En el funeral del pare Joan Botam    

CR | Reproduïm la intervenció de Sebastià Janeras que va cloure el funeral del caputxí Joan Botam que es va celebrar aquest dissabte al convent de Sarrià. La celebració va estar presidida per provincial dels caputxins, fra Jesús Romero, i va predicar fra Francesc Castells.

caputxinada

Joan Botam, vist des del convent

EDUARD REY –CR | Potser el primer que cal destacar de fra Joan Botam vist des del convent és la generació a la qual pertanyia. Compartia amb altres vocacions arribades en temps de postguerra el fet de venir d’una família republicana i d’esquerres, i en el seu cas fins i tot amb un to anticlerical.
Botam i Fernàndez diàleg CiJ

“El pare Botam sempre encomanava pau i justícia als quatre vents”

CR | 97 anys de vida i trajectòria del caputxí Joan Botam donen per molts articles. L’ecumenisme, la caputxinada, el treball per la no-violència i la seva vida comunitària podrien ser-ne exemple. Amb motiu de la seva mort aquest dijous al matí, hem demanat a tres persones diferents que ens parlin de la seva figura.

Premi Cassià just

Comiat a les xarxes del pare Joan Botam

CR | Arran de la mort aquest dijous del caputxí Joan Botam, són moltes les mostres públiques de condol que arriben a través de les xarxes socials. La consellera de presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Carles Armengol, el periodista i polític, David Fernàndez, o la pastora protestant, Marta López, són alguns dels noms que han recordat al pare Botam. També entitats socials com FundiPau, o institucions religioses com la Unió de Religiosos de Catalunya.

panoràmica

Veure la fe

podcasts