notícies relacionades

Continuen els obstacles i limitacions per...

(Fundació Migra Studium) Durant vuit mesos el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona ha...

La Fundació FOESSA convoca un concurs d’...

(Fundació FOESSA) La Fundació Foment d'Estudis Socials i Sociologia Aplicada (FOESSA) convoca un concurs de...

Dia de la Infància Missionera: "Per a molts...

(Bisbat Urgell) Obres Missionals Pontifícies (OMP) posa en marxa, un any més, la campanya per la Jornada d'Infància...

La campanya de Nadal de la Fundació Pere Tarrés...

(Fundació Pere Tarrés) Recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat és l'objectiu de la tradicional...

Montse Celdrán: “L’edatisme té conseqüències en...

(Càritas Barcelona) La primera sessió de l’any del cicle ‘Dilluns dels drets humans’ s’ha centrat en l'edatisme i...

Sant Joan de Déu impulsa 'Cèntims solidaris...

(Solidaritat SJD) La iniciativa 'Cèntims solidaris' de Solidaritat Sant Joan de Déu recollirà microdonatius...

La Fundació ”la Caixa” destina 2,6 milions d...

Amb el suport de:  ...

La botiga solidària de Càritas Sabadell a Ca n’...

(Càritas Terrassa) La botiga solidària ‘La Troballa’ de Sabadell, que està oberta des de fa vint anys al barri de Ca n’...
  •  
  • 1 de 269

veure la fe

L'Hospital de Campanya de Santa Anna ha atès 1.900 persones el 2021

(CR) 1.900 persones en situació de carrer han sigut ateses per l'Hospital de Campanya de Santa Anna al llarg d'aquest 2021. Així ho ha explicat Peio Sánchez en la seva intervenció al final del concert 'Cantem amb els sense sostre' que ha tingut lloc a la parròquia aquest diumenge al migdia. 

Sánchez també ha explicat que la taula de fraternitat, que ofereix àpats a persones en situació de vulnerabilitat, ha compartit més de 55.000 menjars i n'ha repartit més de 20.000. Unes xifres que són gràcies als més de 200 voluntaris que Sánchez ha comptabilitzat en el seu parlament. 

L'acte 'Catntem amb els sense sostre' és una iniciativa de Viqui Molins i Marina Rosell per donar visibilitat a les persones que viuen al carrer i s'ha pogut seguir a través d'internet. En el concert hi ha actuat 'In Crescendo', Anna Andreu, Mag Lari i Marina Rosell. La periodista Ariadna Oltra ha estat l'encarregada de presentar l'acte. Els beneficis d'aquest concert es destinen directament a la tasca d'acollida de les persones sense llar.

Alguns dels voluntaris i dels acollits de l'Hospital de Campanya de Santa Anna també han participat amb algunes actuacions de la celebració. 

Una xarxa d'escolta

El projecte Hospital de campanya va néixer com a refugi per a persones que dormien al carrer durant l'onada de fred que va viure Catalunya el mes de gener del 2017. El projecte ha evolucionat des d'aleshores, mantenint com a valors prioritaris l'acollida, l'escolta, la promoció i la integració.

És una resposta concreta a la crida del papa Francesc de fer de l'Església d'avui “un hospital de campanya”. L'equip de Santa Anna va participar el mes de juliol a la trobada internacional d'hospitals de campanya celebrada a l'església de San Antón de Madrid. Tota una xarxa que s'ha articulat per respondre, des de les grans ciutats, a la necessitat d'acollida dels més desafavorits. 

  •  
  • 1 de 99

monogràfics