notícies relacionades

La pobresa es cronifica en una Barcelona que...

(CR) Tot i la recuperació econòmica la pobresa s'ha enquistat entre els col·lectius més vulnerables a Barcelona....

La Residència Salesiana Martí-Codolar, dos anys...

(Glòria Barrete –CR) A la Unió Europea hi viuen al voltant d'un milió de refugiats reconeguts. Representen el 7% del...

"La humanitat no té futur si no avança cap...

(Justícia i Pau) Aquest dilluns es compleixen 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per...

La Salle organitza diversos actes solidaris per...

(La Salle) La Salle Figueres organitza diversos actes solidaris per tal de recaptar diners per la Marató de...

Càritas et convida a ser part del canvi

(Càritas) Aquesta setmana, les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya han iniciat la campanya de Nadal. Sota el...

Espelmes il·luminen la Catedral de Tarragona en...

(La Salle) Centenars de llantions grocs i blaus van cobrir aquest divendres 30 de novembre a la tarda les...

Fundació Blanquerna impulsa l'Observatori...

(Blanquerna) El passat 27 de novembre va tenir lloc a l'auditori de la FCRI la presentació pública de l'Observatori de...

Ramon E. Carbonell, nou director de Càritas...

(Càritas Diocesana de Sant Feliu) Ramon E. Carbonell i Pujol nascut a Vilanova i la Geltrú al 1969 ha desenvolupat la...
  •  
  • 1 de 164

veure la fe

"Quan vius al carrer et falta tot"

(Càritas) "Quan vius al carrer et falta tot. No hi ha intimitat. No veus un lloc còmode on passar l’estona. No tens menjar. No tens diners, perquè si et queda alguna moneda hi ha persones pendents… ets una presa fàcil per treure-te’l. Et fan mal tots els ossos perquè no descanses en un lloc còmode. Quan plou acabes completament mullat i, de vegades, la roba se t’eixuga posada a sobre. Tens gana i no tens diners per comprar menjar. Has de demanar-la i no sempre te la donen. Passes por, sobretot por. Por a que la teva salut es deteriori. Por a que algú t’ataqui. I, sobretot, por per ser una dona sola vivint al carrer."

Aquest testimoni és real i pertany a la Marisa, que va viure al carrer durant un any i mig. Ella és una de les cares femenines del sensellarisme. I és que, malgrat que la pobresa tingui rostre de dona, el sensellarisme es considera una problemàtica que afecta majoritàriament a homes. El número de dones al carrer és menor (11%) però es troben en una situació de risc major i s’enfronten a majors discriminacions.

Aigua: font de vida. Un dret humà i una...

 

L'aigua és la font de la vida a la terra. Hem de tenir cura d'ella com a persones individuals, però també  a través de les nostres institucions públiques. L'accés a aigua potable i sanejament és un dret humà i els cristians estem cridats a participar en la defensa del seu ple reconeixement pels estats i organitzacions internacionals. Aquests són els missatges clau del Seminari Internacional anual de la Conferència Europea de comissions de Justícia i Pau (Justícia i Pau Europa) que va tenir lloc del 28 al 30 de setembre a Barcelona. Més de seixanta delegats, en representació de 20 comissions de Justícia i Pau de diferents països d’Europa, van estar presents a l'esdeveniment, que també va ser una ocasió per celebrar el cinquantè aniversari de la Justícia i Pau Espanya i de Justícia i Pau de Barcelona.

Defensem els drets socials

Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, integrada per prop de 3.000 entitats socials catalanes, impulsa la campanya ‘Defensem els drets socials’, amb la qual es mostra el treball de les entitats socials catalanes i promou la participació, la col·laboració i el voluntariat en aquestes entitats. A més, s'ha creat una app amb informació del Mapa d’entitats socials de Catalunya, perquè els ciutadans puguin consultar quines entitats tenen a prop i hi puguin col·laborar-hi.

  •  
  • 1 de 72

monogràfics