Vés al contingut

notícies relacionades

Santi Thió

Mor Santi Thió, un jesuïta que empoderava les comunitats

Jordi Llisterri-CR | Aquest dimarts s’ha celebrat a Sant Cugat del Vallés el funeral pel jesuïta Santiago Thió, que va morir diumenge als 84 anys. Ha estat 67 anys a la Companyia de Jesús i 50 de sacerdot, amb nombroses responsabilitats a les comunitats de Barcelona i Girona, singularment amb  dedicació a la formació i la pastoral universitària i juvenil.
estiu-vida

Nil Rider: “Vull un estiu permanent amb temperatura d’hivern”

Ramon Bassas –CR | A en Nil Rider li agrada que tot es repeteixi, sobretot si val la pena. També els estius. Deu ser per això que l’estiu de la seva vida va ser quan va poder tornar a viure’l amb normalitat. “No sé viure en la immediatesa del 2022 i em frustra aquest món que és tan efímer que no es repeteix mai”, em diu. “Penso que és per això m’agrada el folklore –la maleïda cultura popular–, sobretot perquè viu i perviu de rituals, de litúrgia, de coses estables”.
safa

La Sagrada Família col·loca el segon nivell dels tambors de la torre de Lluc

CR / Sagrada Família | La torre de l'evangelista Lluc de la basílica de la Sagrada Família ja té col·locats dos nivells dels tambors del seu terminal. Les obres del temple aquest primer semestre també han sumat dos nivells més a la torre de Jesús, la més alta de totes. La Sagrada Família ha informat que es troba al nivell 8, a 125,87 metres d'alçada.
carme-itxart

Carme Itxart: “L’any que vam ser a Terra Santa omple tota una vida”

Ramon Bassas –CR | “No em fa pas res dir que soc catòlica, naturalment”, em diu la Meri quan li plantejo de fer-li una entrevista a la secció 'L’estiu de la meva vida' de Catalunya Religió. “Soc una dona que he tingut una vida plena de família, de treball, de fills, tot en la perspectiva de la meva vida de creença i de fidelitat als meus principis…”.
taller-ocupacional

La Fundació Nen Déu engega una campanya solidària a través de l'art

Fundació Nen Déu | Fer créixer l'art i l'autonomia a la Llar-Residència de la Fundació Nen Déu. Aquest és el repte per aquest estiu d'aquesta fundació benèfica de l'Església catòlica. Ho volen fer a través d'una nova campanya solidària per afavorir les persones que viuen a la seva residència. 
jordi-xavier-2

Jordi-Xavier Romero: “Sempre que enfoco la meva vida hi veig l’estiu de 1987 a Montserrat”

Ramon Bassas –CR | Quan vaig conèixer en Jordi-Xavier Romero em vaig pensar que era el rector. Era a Sant Pau del Camp, aquell preciós monestir romànic prop del Paral·lel que ara manté la parròquia i algunes delegacions diocesanes. “No”, em va dir, “jo només ajudo”. Avui em confirma que va ser postulant a monjo de l’Abadia de Montserrat. “Ah, doncs quien tuvo, retuvo”, li dic. 
esglesia-evangelica

Els protestants convoquen un Congrés per “saturar el país amb l’evangeli de Jesús”

CR | A partir d’aquesta setmana ja es poden fer les inscripcions per al IV Congrés Protestant de Catalunya, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de desembre a l’Hospitalet de Llobregat. Sota el lema ‘Saturem Catalunya amb l’Evangeli de Jesús’, el Congrés arriba més de 10 anys després de l’anterior, que es va posposar a causa de la pandèmia.
Les Santes Mataro 2022

Mataró celebra els 250 anys de l’arribada de les relíquies de les Santes

Ramon Bassas/Jordi Llisterri –CR | Almenys una vegada a la vida s’ha de participar a la Missa de les Santes de Mataró. Aquest any encara amb més motiu, perquè ha coincidit amb el 250 aniversari de l’arribada a la ciutat de les relíquies de les Santes Juliana i Semproniana, procedents de Sant Cugat del Vallès.

panoràmica

Veure la fe

podcasts