notícies relacionades

Sant Joan Baptista

(GIEC) Diumenge 24 de juny, l’Església celebra la solemnitat del Naixement de Sant Joan Baptista, precursor del Senyor...

A l’Església li calen teòlegs com Rovira Belloso

(Josep Gil i Ribas) Mossèn Josep M. Rovira Belloso, prevere de l’Església de Barcelona i teòleg, va morir el 16 de juny...

Els premis Blanquerna Impulsa reivindiquen el...

(Blanquerna) Els Premis Blanquerna Impulsa són uns guardons que tenen la voluntat de sensibilitzar sobre els Objectius...

Silenci i pregària al Pi    

(CR) Amb silenci i pregària. Així és com un miler de persones van acompanyar aquest dimarts a les famílies dels...

El programa CaixaProinfància ha atès a la...

(Fundació la Caixa) CaixaProinfància, el programa de l’Obra Social ”la Caixa” que treballa per a la superació...

Inauguració d'un espai de 'coworking...

(Salesians) Sarrià va inaugurar la setmana passada l’Espai Coworking salesià, un projecte d’escola que...

Els deixebles acomiaden mossèn Rovira

(Jordi Llisterri -CR) Aquest dilluns al matí la parròquia de Sant Raimon de Penyafort de Barcelona s’ha omplert per...

L’esperit lluminós de Rovira Belloso

(Salvador Pié) Què es pot dir sobre mossèn Rovira ara que ens ha deixat? No és fàcil per l'emoció, però heus ací alguns...
  •  
  • 1 de 161

veure la fe

Pregària interreligiosa amb les famílies dels...

El dimarts 19 de juny a les 20h. se celebrarà una pregària interreligiosa a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. L’acte reuneix diverses tradicions religioses per denunciar l’empresonament dels dirigents polítics i socials catalans, la vulneració dels seus drets i de les seves famílies, especialment dels infants, i per demanar una resolució del conflicte polític d’una forma digna i no violenta.

La celebració té el suport de l’Associació Catalana pels Drets Civils que agrupa les famílies dels presos i exiliats i s’hi han afegit a participar-hi persones de diverses tradicions religioses: catòlica, protestant, ortodoxa, musulmana, jueva, budista i sikh.

L’acte es farà en un ambient de silenci, recolliment i pregària i amb un acurat acompanyament musical coordinat pel compositor Bernat Vivancos. S’iniciarà amb una de les peces per clarinet dels “Cants de la llibertat presa”, que recorden cadascun dels dies que han passat els dirigents catalans a la presó. També s’interpretarà un moviment del Quartet de Dmitri Xostakóvitx  “a les víctimes de la guerra i del feixisme”.  

Cadascuna de les religions que hi participen han escollit un text o una pregària de la seva tradició religiosa que llegiran o recitaran durant la celebració. Enmig d’aquestes pregàries es farà un espai de silenci i familiars dels presos i exiliats participaran en la pregària amb un gest simbòlic.

La pregària es tancarà amb una versió del Cant del Ocells interpretada per un ensemble de 18 violoncels que es reuniran especialment per aquest acte, un violoncel per cadascun dels presos i exiliats.

La convocatòria és una iniciativa per mostrar que l’honestedat, la caritat, la misericòrdia, la justícia, la llibertat, el diàleg... són creences compartides i un imperatiu moral i espiritual per a la construcció de la pau social. Des d’aquest convenciment comú, persones de diverses tradicions compartiran una pregària de cada confessió.

La periodista Mònica Terribas presentarà l’acte. L’accés a la Basílica de Santa Maria del Pi s’obrirà a les 19’30h.

  •  
  • 1 de 83

monogràfics