Vés al contingut

notícies relacionades

caritas-bcn-00 - 1

Eduard Sala, nou director de Càritas Barcelona

JORDI LLISTERRI –CR | Continuïtat total a Càritas Diocesana de Barcelona. Eduard Sala ha estat nomenant nou director pel cardenal Joan Josep Omella. Substitueix a Salvador Busquets que va ser nomenat el 2014 i ara es jubila. Sala té una àmplia trajectòria a diverses entitats socials i d’Església, en la docència i des de 1982 ha col·laborat amb Càritas en diverses etapes. Actualment, formava part de l’equip directiu de Càritas com a responsable de l'Àrea Social de Càritas Diocesana de Barcelona.
jornades-iqs-ensenyament

L'IQS, seu de les jornades sobre l’ensenyament de les ciències a Secundària

IQS | El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL), CESIRE - Departament d’Educació i l'Institut Químic de Sarrià (IQS) organitzen les jornades sobre l'ensenyament de les ciències a Secundària que se celebren aquest divendres i dissabte. Sota el títol 'El nou currículum de ciències, nous reptes', l'IQS serà una vegada més la seu d'aquesta tercera edició.
torre-mateu-coronacio

La Sagrada Família corona les noves torres dels evangelistes Mateu i Joan

SAGRADA FAMÍLIA | La darrera peça escultòrica de la torre de l'evangelista Mateu s'ha enlairat aquest matí per coronar el cimbori de la Sagrada Família que ja arriba als 135 metres d'alçada. Aquest mateix dijous la seguirà la figura de Joan que el temple col·locarà per coronar la torre. Amb aquestes dues, el conjunt de les torres dels evangelistes quedarà finalitzat i a punt per la seva inauguració i benedicció el 12 de novembre.
bisbe Joan Carrera

Jordi Breu: “El bisbe Carrera era tot ell una lliçó de vida”

GLÒRIA BARRETE -CR | El 3 d'octubre farà quinze anys que va morir el bisbe Joan Carrera, i aquest pròxim dissabte, 30 de setembre, molts dels qui el van conèixer i mantenen el seu llegat actiu s'aplegaran davant la seva tomba, al cementiri de Montjuïc, per pregar i recordar-lo.
arquebisbat-barcelona-taize-00

Barcelona se suma a la vetlla ecumènica del Papa que obrirà el Sínode

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | La parròquia de Sant Pau del Camp acollirà aquest 30 de setembre una vetlla de pregària amb motiu de l'inici del Sínode sobre la sinodalitat que començarà aquest octubre. Amb aquesta iniciativa, l'església arxidiocesana de Barcelona se suma a la invitació del papa Francesc, qui va convocar una pregària similar pel mateix dia a la plaça de Sant Pere del Vaticà.
Cabanes durant Sukot

Què és la festa de Sukot?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | Sukot és una de les festes més importants en el calendari religiós jueu. Dura una setmana a Israel i per la comunitat jueva que viu fora d’aquest territori dura vuit dies. La paraula “sukot” és el plural de la paraula “sucà” que en hebreu significa cabana o tenda. Per això, aquesta celebració també es pot dir “festa de les cabanyelles” o “dels tabernacles”. Es recorden les cabanes que van protegir el poble jueu durant els 40 anys que van viure al desert. Concretament, durant la travessia del desert cap a la llibertat, de l’Èxode d’Egipte cap a la terra promesa. Enguany, la celebració comença el 29 de setembre i s’acaba el 8 d’octubre.

panoràmica

Veure la fe

podcasts