Vés al contingut

notícies relacionades

Jornades OAR bcn

Barcelona organitza unes jornades de reflexió sobre el vincle entre festa, religió i pluralitat cultural

OAR | Les jornades Cultura popular, festa i religió: les religiositats populars a Barcelona tindran lloc els dies 18, 19 i 20 de juny a la sala d’actes de La Casa dels Entremesos. Consistiran en un seguit de taules rodones, rutes i activitats sobre la diversitat religiosa i les festivitats populars que se celebren a Barcelona.  Les jornades són gratuïtes, però requereixen d'inscripció prèvia. 

col·legi sant miquel bcn

L’Escola Pia assumeix la titularitat del Col·legi Sant Miquel de Barcelona

ESCOLA PIA | A partir del pròxim 1 de setembre, l’Escola Pia de Catalunya assumirà la titularitat del Col·legi Sant Miquel de Barcelona, situada a la confluència dels carrers Rosselló i Muntaner, al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Es tracta de la darrera de les escoles que l’Orde dels Missioners del Sagrat Cor tenen a Espanya, després que fa uns dies traspassessin l’escola de Pontevedra a una altra institució religiosa.

fons accio social 2024

“A la Sagrada Família ara li toca retornar als més vulnerables tota la solidaritat rebuda”

GLÒRIA BARRETE -CR | Amb la voluntat de seguir el desig fundacional descrit a la primera pedra de la Sagrada Família, "fer de l'obra una exaltació de fe i assegurar la caritat", la basílica va anunciar fa nou mesos la creació d'un Fons d'Acció Social. Aquest divendres al matí la nau central de la Sagrada Família ha acollit l'acte de resolució del Fons, amb la presència de totes les entitats beneficiades.

premi-joan-gomis-convocatoria

S'obre la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis

JUSTÍCIA I PAU / CR | La XIX convocatòria del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis ha obert fins al 19 de juliol. El Memorial és convocat per les següents entitats: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou.

nit esglesies catalonia sacra 2024

Cinc esglésies obriran de nit a la primera 'Nit de les esglésies' de Catalonia Sacra

CR | De les nou a les onze de la nit, Santa Maria del Pi de Barcelona, Santa Maria de Castelló d'Empúries, la catedral de Santa Tecla de Tarragona, Santa Maria de Taüll, i la catedral de Sant Pere de Vic obriran portes en una visita nocturna, il·luminades amb llum d'espelmes i silenci en la primera 'Nit de les esglésies' de Catalonia Sacra, el 28 de juny. 

cie-zona-franca-migra-studium

El CIE de la Zona Franca és el centre de l'Estat amb més interns

ACN | El Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca és el que més persones va tenir tancades el 2023, 589 de les 2.085 en el conjunt dels set recintes de l’estat espanyol. Són dades de l’informe del Servei Jesuïta a Migrants en col·laboració amb Migra Studium i altres entitats.

sagrat cor tibidabo

La comunitat salesiana del Tibidabo celebra la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús

SALESIANS | El 1675, Jesús li va dir a Santa Margarida Maria que volia que la Festa del Sagrat Cor se celebrés divendres després de la vuitena del Corpus Christi. El 1856, la Festa del Sagrat Cor es va convertir en festa universal, i és així com és una de les solemnitat que se celebren dins l'Església catòlica. Enguany la solemnitat s'ha celebrat el 7 de juny i el Temple expiatori del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo, atès per la comunitat salesiana, ha acollit una gran celebració.

panoràmica

Veure la fe

podcasts