Vés al contingut

notícies relacionades

vitrall santa maria de gardeny

Santa Maria de Gardeny estrena 17 nous vitralls

BISBAT DE LLEIDA | La parròquia de Santa Maria de Gardeny, al carrer Acadèmia de Lleida, estrena un conjunt de 17 nous vitralls, col·locats a banda i banda de la porta principal, que avui dissabte ha beneït el bisbe Salvador Giménez.
pelegrinatge la Salle

Educadors de La Salle redescobreixen el carisma del fundador amb un pelegrinatge

LA SALLE | Grenoble, Parmènia, Reims, Liesse, Rouan i París són indrets on Sant Joan Baptista de La Salle, fundador de la Congregació, va viure diverses experiències al llarg de la seva vida. Un pelegrinatge per aquests indrets ha permés que més d'una trentena d'educadors i educadores de La Salle Catalunya descobrissin durant el juliol els orígens i la identitat de la Congregació. 
sor Genoveva

"Sor Genoveva ens ha ensenyat com acollir a qui tothom rebutja"

GLÒRIA BARRETE - CR | Fa vuit anys que la religiosa Filla de la Caritat, sor Genoveva Masip, va morir, però aquest 2023 en fa també cent que va néixer. Una efemèride que el Govern de la Generalitat ha decidit commemorar oficialment, i que s'ha iniciat aquest dimarts al vespre amb un acte d'homenatge a la presó Model de Barcelona, una de les cases de sor Genoveva.
santuari de la Gleva

S'inicia el centenari de la coronació de la Mare de Déu de la Gleva

BISBAT DE VIC | El 8 de setembre se celebren els 100 anys de la coronació canònica de la Mare de Déu de la Gleva. Per celebrar l’efemèride s’han preparat diversos actes culturals i religiosos. El santuari i la Mare de Déu de la Gleva han acomboiat i alimentat la pietat mariana i la mateixa fe dels pobles de la comarca, fidels que feien hores de camí, a peu, per honorar Maria, especialment el 8 de setembre.
full parroquial bisbat girona

El Full Parroquial del bisbat de Girona arriba al número 5.000

BISBAT DE GIRONA | El proper diumenge, 3 de setembre, el Full Parroquial del bisbat de Girona celebrarà el seu número 5.000. El primer "Full" d’àmbit diocesà va néixer l’11 d’abril de 1919 gràcies a una iniciativa privada de l’Editorial Gerundense –actual impremta Palahí–, vist l’èxit que tenien altres projectes semblants editats fora del bisbat gironí.
Alfara de Carles 1

Alfara de Carles beneeix i inaugura les obres de l’església de Sant Agustí

BISBAT DE TORTOSA | El passat dissabte, en el marc de les Festes Majors del municipi d’Alfara de Carles, van tenir lloc els actes de benedicció i inauguració de les obres de conservació i restauració de l’església parroquial de Sant Agustí. A la tardor del 2018 el culte es va traslladar a sota el cor i es va prohibir l’accés a la resta del recinte. Sembla que era l’església amb pitjor estat de conservació de tota la diòcesi de Tortosa.

panoràmica

Veure la fe

podcasts