Vés al contingut

notícies relacionades

Benet XVI Sagrada Familia

Benet XVI, el papa teòleg

JORDI LLISTERRI -CR | Ja no hi ha dos papes. Ha mort Benet XVI, papa emèrit durant gairebé deu anys, després de la seva renúncia. Papa i, sobretot, teòleg.

A l’Església li calen teòlegs com Rovira Belloso

(Josep Gil i Ribas) Mossèn Josep M. Rovira Belloso, prevere de l’Església de Barcelona i teòleg, va morir el 16 de juny, als 92 anys d’edat. Tothom reconeixia i reconeix la el seu mestratge en el camp de la teologia. Va saber transitar amb competència, coratge i bon humor els camins de la Modernitat, un bon humor que, en el meu cas (jo em dedicava a investigar i a explicar el més enllà de la mort), li feia dir: sembla que hi hagis estat!

Mor Rovira Belloso, el teòleg de referència

(Jordi Llisterri -CR) Avui som una mica més pobres. Aquest disssabte ha mort Josep Maria Rovira Belloso, el teòleg de referència a Catalunya. Tenia 92 anys i fins gairebé els 90 va mantenir l’activitat. Ha estat el teòleg del diàleg amb la fe i la cultura. Una reflexió cristiana sobre la societat actual, una reflexió sobre la fe des les necessitats de les persones abans que de les normes, i una reflexió sobre l’Església guiada per la renovació del Concili Vaticà II.

El jesuïta i teòleg Víctor Codina presenta els seus somnis per a l'Església

(Jesuïtes) Als seus 85 anys i després de més de 35 anys a Bolívia, el jesuïta català i teòleg Víctor Codina s’ha animat a posar per escrits alguns dels seus somnis de vell teòleg. Així és com ha titulat el llibre que ha presentat aquest dilluns a Barcelona, a la seu de Cristianisme i Justícia, centre d'estudis del que forma part i amb el que col·labora habitualment tant des de Bolívia com durant les seves estades a Barcelona.

Rovira Belloso: “Desitjo una religió més racional”

(Laura Mor –CR) “‘Sóc a casa de la meva tia i espero que els meus pares arribin. Arribaran?’ Com que sóc un infant penso que sí, que arribaran, però al mateix temps pateixo perquè encara no arriben”. Amb aquest “tot o res” el teòleg Josep M. Rovira Belloso explica la relació que lliga la persona amb Déu.

panoràmica

Veure la fe