Vés al contingut

notícies relacionades

A l’Església li calen teòlegs com Rovira Belloso

(Josep Gil i Ribas) Mossèn Josep M. Rovira Belloso, prevere de l’Església de Barcelona i teòleg, va morir el 16 de juny, als 92 anys d’edat. Tothom reconeixia i reconeix la el seu mestratge en el camp de la teologia. Va saber transitar amb competència, coratge i bon humor els camins de la Modernitat, un bon humor que, en el meu cas (jo em dedicava a investigar i a explicar el més enllà de la mort), li feia dir: sembla que hi hagis estat!

Mor Rovira Belloso, el teòleg de referència

(Jordi Llisterri -CR) Avui som una mica més pobres. Aquest disssabte ha mort Josep Maria Rovira Belloso, el teòleg de referència a Catalunya. Tenia 92 anys i fins gairebé els 90 va mantenir l’activitat. Ha estat el teòleg del diàleg amb la fe i la cultura. Una reflexió cristiana sobre la societat actual, una reflexió sobre la fe des les necessitats de les persones abans que de les normes, i una reflexió sobre l’Església guiada per la renovació del Concili Vaticà II.

'Qüestions de Vida Cristiana' homenatja Rovira Belloso

(CR) “Com un petit homenatge i com un regal al qui molts considerem el teòleg de referència de Catalunya”. La revista Qüestions de Vida Cristiana dedica el darrer número monogràfic a Josep M. Rovira Belloso amb motiu dels seus 90 anys. L'editen conjuntament Publicacions de l'Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall. 

El jesuïta i teòleg Víctor Codina presenta els seus somnis per a l'Església

(Jesuïtes) Als seus 85 anys i després de més de 35 anys a Bolívia, el jesuïta català i teòleg Víctor Codina s’ha animat a posar per escrits alguns dels seus somnis de vell teòleg. Així és com ha titulat el llibre que ha presentat aquest dilluns a Barcelona, a la seu de Cristianisme i Justícia, centre d'estudis del que forma part i amb el que col·labora habitualment tant des de Bolívia com durant les seves estades a Barcelona.

Els jesuïtes acomiaden el teòleg Josep Vives "com un patriarca bíblic"

(Jesuïtes) Aquest dilluns s'ha celebrat el funeral pel jesuïta i teòleg de 87 anys Josep Vives Solé, que va morir dissabte a Sant Cugat del Vallès. En l'homilia d'aquest comiat, el pare Josep Rambla ha recordat com Vives va fer comprendre "que 'misteri' no és cap mena d’enigma, sinó la manera de parlar d’un Déu que és relació amorosa, Pare, Fill i Esperit" i que "el misteri de Déu està amagat als savis i entesos i, en canvi, és accessible als senzills".

Rovira Belloso: “Desitjo una religió més racional”

(Laura Mor –CR) “‘Sóc a casa de la meva tia i espero que els meus pares arribin. Arribaran?’ Com que sóc un infant penso que sí, que arribaran, però al mateix temps pateixo perquè encara no arriben”. Amb aquest “tot o res” el teòleg Josep M. Rovira Belloso explica la relació que lliga la persona amb Déu.

Torralba: “L’Església segueix essent un interlocutor vàlid”

(Bisbat de Girona) Aquest dimarts en el marc de la Jornada diocesana de preveres i diaques de Girona, que enguany ha celebrat la seva 30ena edició, el filòsof Francesc Torralba, professor de la universitat Ramon Llull i membre del Pontifici Consell de la Cultura de la Santa Seu, ha analitzat la situació actual i els reptes als quals ha de fer front l’Església catalana.

panoràmica

Veure la fe