notícies relacionades

Maristes Anna Ravell inicia un procés...

(Maristes) L'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona ha iniciat un procés participatiu per definir, valorar i...

La SalleXperience: fe, cultura i vocació per als...

(Roger Vilaclara –CR) Despertar una nova sensibilitat en els joves a través del diàleg entre fe i cultura. Amb aquest...

Escola Cristiana crea una borsa Covid amb...

(Laura Mor –CR) Protocols de gestió de casos que canvien, quarantenes de contactes estrets, testos antigènics...

Un Joc de l'Oca sinodal per als infants

(Bisbat de Girona) "Què t'agrada més i menys de l'Església? A l'Església es parla dels problemes que hi ha al món?...

Meritxell Ruiz: “Eliminar el fet religiós és...

(Arquebisbat de Tarragona) Nascuda a Reus, Meritxell Ruiz és mare de família i docent. Vinculada a la parròquia de Sant...

L'apoderament de les dones d'Etiòpia,...

(Salesians Sabadell) 'Dones emprenedores a Zway, Etiòpia' és el nou projecte de Salesians Sabadell que ha engegat amb...

La senzillesa de la joguina és un valor quan es...

(Abat Oliba CEU) Quan un nen juga, fa alguna cosa més a entretenir-se. El joc és una de les principals vies a través de...

Estudiants dels salesians dissenyen un nou cotxe...

(Salesians) Treballar en equip i de manera transversal per a pensar, dissenyar i construir un monoplaça de...
  •  
  • 1 de 249

veure la fe

'Mira', l'himne per les 15es Jornades de Pastoral Educativa

(FECC) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha presentat l'himne 'Mira' per a les 15es Jornades de Pastoral Educativa (JPE) organitzades per Escola Cristiana amb el patrocini de l'editorial Baula. El grup Caliu, vinculat a l'escola SAFA-Horta ha estat l'encarregat de fer aquest himne.

La lletra de la cançó respon al lema de les JPE presentades a principi de curs, 'Activa la mirada curiosa'.  Tal com informen des d'Escola Cristiana, "vol ser una invitació a posar cor a la mirada, aportar llum, ser curiós i cercar aquell qui està sol".

Les JPE havien estat dissenyades i presentades durant les trobades territorials de caps de pastoral dels centres educatius durant el passat novembre com unes jornades "híbrides". La situació sanitària actual, però, ha fet replantejar les jornades i, finalment, seran completament online. 

Les persones interessades a participar han de reservar la franja de les 11:00 h a les 13:30 h del divendres 11 de febrer perquè serà el moment de la connexió sincrònica. 

Des d'Escola Cristiana agraeixen la col·laboració del grup Caliu, "la dedicació de l'Oriol Martín per l'edició del vídeo i a l'Ignasi Flores per la cessió de la seva il·lustració".

CaFEïna 12 | “Fa nosa la Bíblia a l’escola?”

(FECCClaustre Solé, religiosa de la Companyia de Maria i professora de Bíblia a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, respon a la pregunta: "Fa nosa la Bíblia a l'escola?". Segons Solé, "no es tracta de la mera presència material de la Bíblia en una prestatgeria, al costat d'un diccionari o d'uns llibres de lectura". "La Bíblia ha de ser present en l'orientació, la formació i l'ensenyament que es dona", diu. Per a ella, els professors l'han de tenir, no sols a mà, sinó incorporada d'alguna manera. 

caFEïna 11 | “Som una escola de sinodalitat”

(FECC) La paraula “sinodalitat” està de moda? Què és la sinodalitat, com afecta a l’escola cristiana i com participar-hi? El Departament de Pastoral de la FECC ha elaborat aquesta videocàpsula de 'caFEïna per desvetllar la pastoral educativa' on s’explica el sentit d’aquest mot, s’ofereix el el context corresponent i s’indiquen algunes claus per viure la sinodalitat en perspectiva educativa. Teniu més informació de com viure la sinodalitat i com contactar amb els corresponents delegats diocesans aquí.

  •  
  • 1 de 107

monogràfics