Vés al contingut

notícies relacionades

Jaume Aymar Emmanuel Mounier 2024

Jaume Aymar: "M'agradaria complir el somni del pare Coll i fer una facultat personalista"

GLÒRIA BARRETE -CR | "Si digués que el guardó és merescut, seria d'una petulància increïble, però si dic que és immerescut faig quedar malament a l'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya", afirma Jaume Aymar en rebre el Reconeixement de l'Institut aquest 2024. És per aquest motiu, ens confessa, que ha buscat una tercera via de reconeixement pel dia d'entrega del premi, "dedicar-li el guardó al pare Josep Maria Coll", tot un referent, intel·lectual i de vida, per a ell.

bisbes-parlen-solemnitat-pentecosta

Els bisbes parlen de la solemnitat de la Pentecosta

GIEC | El proper diumenge 19 de maig, solemnitat de la Pentecosta, es clou el temps pasqual, el temps joiós de la resurrecció del Senyor, amb l’enviament de l’Esperit Sant, que és el gran do que el Senyor regala a l’Església i a tota la humanitat.

IMG_6222

El jardí d'una família catòlica: la casa de Folch i Torres de Palau-solità i Plegamans

JOSEP GORDI –CR | La casa i el jardí Folch i Torres s’aixequen entre l’avinguda Catalunya i el carrer del Castell, al centre urbà de Palau-solità i Plegamans. L’entrada se situa en el número 8 del carrer del Castell. Passejar per aquest renovat jardí és entrar en un jardí noucentista restaurat i recordar que per aquest espai hi va viure una família nombrosa que seguia els principis del catolicisme del seu temps. És una nova entrega de la sèrie 'santuaris urbans' de Catalunya Religió.

Festivitat Montserrat 2024

“Cal valorar el monestir de Montserrat perquè porta mil anys servint l’Església i el país”

CR | “Tothom qui puja a Montserrat queda captivat”. Aquesta afirmació la feia l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, durant la seva homilia a la vetlla de Santa Maria de Montserrat d’aquest divendres. Una vetlla que ha servit també per recordar els 125 anys de la visita espiritual de Torras i Bages, l’inici de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i per fer un reconeixement públic de la tasca del monestir de Montserrat que, ha recordat Vives, “porta mil anys d’un continu anar servint l’Església i el país, i això no té preu”.

simposi magia dels sentits

Berta Meneses: “La vida és consciència i percepció”

GLÒRIA BARRETE -CR | El 19 i 20 d’abril la Fundació Valors Humans de la comunitat Filipense de Barcelona organitza un simposi titulat ‘La màgia dels sentits’. Dues jornades “per desvetllar l’ull de la percepció en la vida quotidiana”, com a instrument “per obrir-se a la realitat i veure el món invisible en el visible”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts