Vés al contingut

notícies relacionades

pelegrinatge la Salle

Educadors de La Salle redescobreixen el carisma del fundador amb un pelegrinatge

LA SALLE | Grenoble, Parmènia, Reims, Liesse, Rouan i París són indrets on Sant Joan Baptista de La Salle, fundador de la Congregació, va viure diverses experiències al llarg de la seva vida. Un pelegrinatge per aquests indrets ha permés que més d'una trentena d'educadors i educadores de La Salle Catalunya descobrissin durant el juliol els orígens i la identitat de la Congregació. 
editorial-claret-llibres

L'Editorial Claret publica dues novetats per acostar-se a la Paraula de Déu

CLARETIANS | Diakonia 2024 i Paraula i Vida 2024 són els nous llibres que l'Editorial Claret acaba de publicar. Aquests diferents materials busquen acostar els lectors a la paraula de Déu d’una manera quotidiana: a través de l’evangeli de cada dia comentat i d’una agenda de butxaca molt completa.
Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat

La Lliga Espiritual convoca la missa de la Diada

CR | Un any més la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya. Com és habitual se celebrarà a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona l’11 de setembre a les 10 del matí.
coses-antes-simbols-basilicals-00

Coses d’Antes: El conopeu i el tintinacle, símbols basilicals

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Visitant alguns temples del nostre país, principalment els més reeixits, ens pot picar la curiositat veure a l’altar una mena d’ombrel·la de colors vistosos, groguencs i vermells, així com un petit campanar portàtil similar a una creu processional. Estem parlant del conopeu i del tintinacle. Si els veuen, sàpiguen que es troben en una basílica.
transicicó energètica

La segona part de la Laudato Si’ arriba a l’octubre

MOVIMENT LAUDATO SI | El 7 de setembre, en un esdeveniment liderat per onze organitzacions de l'Església a Llatinoamèrica i el Carib, el cardenal Michael Czerny oferirà un avanç la nova exhortació apostòlica del Papa Francesc. Serà una actualització de l'encíclica Laudato Si', que es publicar-se el 4 d'octubre. En la trobada també s'analitzarà la perspectiva de la transició energètica justa al continent, de cara a la propera Cimera Climàtica (COP 28).
en-capella-sant-jaume-lleida

Sant Jaume es punxa un peu passant per Lleida

RAMON BASSAS –CR | “Aquest primer de setembre m'he jubilat, però només de la feina”, diu el mestre, periodista, activista cívic a Lleida i fins fa ben poc, doncs, responsable de la Junta Arbitral de Consum a Lleida. En Jordi Curcó, però, encara té temps de presidir l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que és l’encarregada de la gestió de la Capella del Peu del Romeu, la protagonista d’avui del cicle “En capella”.
santuari de la Gleva

S'inicia el centenari de la coronació de la Mare de Déu de la Gleva

BISBAT DE VIC | El 8 de setembre se celebren els 100 anys de la coronació canònica de la Mare de Déu de la Gleva. Per celebrar l’efemèride s’han preparat diversos actes culturals i religiosos. El santuari i la Mare de Déu de la Gleva han acomboiat i alimentat la pietat mariana i la mateixa fe dels pobles de la comarca, fidels que feien hores de camí, a peu, per honorar Maria, especialment el 8 de setembre.

panoràmica

Veure la fe

podcasts