Vés al contingut

notícies relacionades

De la teoria a la pràctica, repte del proper Sínode de Bisbes

(Glòria Barrete –CR) La propera 16a assemblea general ordinària del Sínode dels Bisbes durarà aquesta vegada dos anys, des de l'octubre del 2021 i fins a l'octubre 2023. I possibilitarà que els creients d'arreu del món puguin dir la seva sobre la fe i sobre l'Església Catòlica. I això, malgrat pugui semblar rutinari o normal, és totalment novedós. Fins ara no s'havia fet en un Sínode de Bisbes i respon a portar a la pràctica ser tots Poble de Déu.

La subvenció de la Generalitat a Santa Maria del Mar

(Salvador Pié) La subvenció de la Generalitat de 480.000 euros per obres de restauració a la Basílica de Santa Maria del Mar durant 2020-2023, forma part del nou Conveni entre el Departament de Cultura i Santa Maria del Mar d'enguany 2020.

Com participar en els oficis de Setmana Santa davant d’una pantalla?

(CR) Aquesta Setmana Santa la situació obliga a seguir el Tridu Pasqual davant d’una pantalla. L’emissió dels oficis a través de la televisió o de les diverses plataformes digitals també permetran viure la Setmana Santa, però d’una manera molt diferent. En família i casa, no amb la comunitat.

“No podem renunciar a la transmissió del missatge cristià de Nadal”

(CR) Pregó de Nadal a Blanquerna. Com cada any la música i el pregó ha marcat la celebració de Nadal dels centres educatius de la Fundació Blanquerna que es va fer aquest dimarts a l’Auditori Cardenal Jubany. El doctor Climent Giné, exdegà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna, va demanar en el pregó “no renunciar a la transmissió del missatge cristià de Nadal”.

Ànima Medieval, una proposta eclesial conjunta pel turisme

(Jordi Llisterri-CR) La pregunta gairebé és per què no s’havia fet abans. Per primera vegada tres dels principals temples amb atractiu turístic del centre de Barcelona posen en marxa una iniciativa conjunta de promoció. Sota la marca de Medieval Soul (Ànima Medieval), ara es pot adquirir una entrada conjunta a la Catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar i l’antic convent de Sant Pau del Camp. La perspectiva és que s’hi vagin afegint les entrades a altres edificis eclesiàstics.

Carta entranyable de Francesc als joves

(Salvador Pié - La Vanguardia) Aquesta és la preciosa forma amb què el papa Francesc, a partir del sínode dels bisbes sobre la joventut del proppassat octubre, presenta amb el títol de Crist viu aquesta exhortació postsinodal.

panoràmica

Veure la fe