Vés al contingut

notícies relacionades

Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.

La Xarxa Alumni d’Escola Pia creix amb el projecte d’ambaixadors

(Escola Pia) Un grup d’ambaixadores i ambaixadors d’Escola Pia han recorregut les aules de segon de Batxillerat i algunes de 4t d’ESO per explicar als companys i companyes a punt de graduar-se que entraran a formar part d’una comunitat molt gran d’antic alumnat de diferents generacions i per tot Catalunya i que, a través de la Xarxa Alumni, hi poden continuar vinculats i creixent amb l'Escola Pia.

L'Escola Pia dedica la trobada formativa anual a la salut mental d'infants i joves

(Escola Pia) La salut mental ha estat el tema central de la 34a Jornada Escola Pia. La jornada, celebrada en línia, ha permès treballar en l'acompanyament als joves per a oferir espais segurs dins les escoles. La trobada ha comptat amb la presència del superior provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini.

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

Les parelles lingüístiques de l’Escola Pia, intercanvi i aprenentatge cultural

(Roger Vilaclara –CR) Temps de conversa, de compartir vivències i d’aprenentatge comú. Així és l’espai que proporciona el projecte ’Parelles lingüístiques’ de les fundacions de l’Escola Pia, Fundació Benallar i Servei Solidari. La iniciativa, que compta amb una desena de parelles, busca donar suport a la formació lingüística de les persones ateses de les fundacions a través d’un equip de voluntaris. 

L'Escola Pia de Terrassa implementa un programa finlandès contra l'assetjament 

(Escola Pia) 'Kiva' és un programa contra l'assetjament escolar desenvolupat pel Ministeri d'Educació de Finlàndia amb una eficàcia provada a través d'estudis científics. Es tracta d'un programa que s'ha implementat al 90% de les escoles finlandeses i que s'ha estès per tot el món per la seva efectivitat. Aquest curs ha arribat a l'Escola Pia de Terrassa que s'ha convertit en un dels centres pioners de Catalunya on es treballa amb aquest programa. 

panoràmica

Veure la fe