Vés al contingut

notícies relacionades

comunitats

Les comunitats musulmanes reclamen “un tracte igualitari” per celebrar actes religiosos

CR | Davant la negativa de l'Ajuntament de Montcada i Reixac a la petició de la comunitat islàmica del municipi per celebrar una pregària col·lectiva en el dia la festa del sacrifici, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i la Federació Consell Islàmic de Catalunya han publicat un manifest reclamant que es garanteixi el dret fonamental a la llibertat religiosa recollit a la constitució espanyola.
apasomi

La formació de Càritas Terrassa en el sector de la neteja aconsegueix un 60% d'inserció laboral

Càritas Diocesana de Terrassa | "Ajuda a revalorar de nou la professió". Per al José Miguel, el curs de neteges industrials que impulsa Càritas Diocesana de Terrassa ajuda que les empreses "valorin molt més" la feina que realitzen els professionals d'aquest sector. Enguany el curs ha acabat amb una valoració molt positiva i amb un èxit del 60% d'inserció laboral. 

Celebrem els 25 anys de l’AMIC

(ACN/CR –Sant Cugat del Vallès) Catalunya Religió ha participat a la 25a assemblea general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), que s’ha celebrat aquest divendres a Sant Cugat del Vallès. L’AMIC va néixer precisament en aquesta ciutat per promoure i donar suport a mitjans especialitzats i de proximitat com el nostre i ja supera la barrera del mig miler d’associats.

Primeres colònies d’estiu sense restriccions: “Teníem ganes de canviar de dinàmica”

(CR) Les activitats de lleure d’aquest estiu arrenquen per primer cop sense restriccions des de l’inici de la pandèmia. Les mascaretes i els grups bombolla han passat a la història i això fa que joves i monitors afrontin les colònies i campaments d’aquest any amb més il·lusió que mai aquesta. “Teníem ganes de canviar la dinàmica dels últims anys”, ha explicat a l’ACN la presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés, Anna Grau.

Els elements festius de la festa del Corpus centraran una conferència a la Garriga

(Fundació Mauri) Al voltant de les festes del Corpus n'han sorgit entremesos i elements festius catalans diversos. Aquest serà el contingut de la conferència que Carles Riba, estudiós del món de la cultura popular, pronunciarà el proper dimecres 15 de juny a les 20:00 h a la Fundació Maurí, en el marc de la celebració del Corpus de la Garriga.

L’Església catalana se suma a la Trobada Mundial de Famílies

(CR) La Trobada Mundial de Famílies, que celebra l’Església cada tres anys, arriba a la seva desena edició i enguany serà del 22 al 26 de juny. Sota el lema triat pel papa Francesc ‘L’amor familiar: vocació i camí de santedat’, la trobada prendrà, per primer cop, un caire “multicèntric”. En aquest sentit, des del Secretariat Diocesà de Pastoral Familiar expliquen que “no serà acte distant” sinó que se celebrarà a cada diòcesi “en comunió amb Roma”. La icona oficial de la trobada és una creació del jesuïta Marko Rupnik. 

Synergy School, educar des de la cosmovisió de l’evangeli

(Xavier Memba –CR) Ens trobem a mig matí amb en David i la Lena Philbrick. Aquest matrimoni és membre de l’equip directiu de Synergy International Christian School, una escola evangèlica que ha començat a fer classes aquest febrer a Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès. És un centre educatiu nord-americà, però que combina els requisits exigits per la Generalitat de Catalunya, la Unió Europea i la legislació dels Estats Units.

panoràmica

Veure la fe

podcasts