Vés al contingut

notícies relacionades

porta-jubileu

Els jesuïtes clausuren l'Any Ignasià tancant la Porta del Jubileu de Manresa

Jesuïtes | La Companyia de Jesús ha celebrat aquest diumenge, coincidint amb la diada de sant Ignasi, la clausura de l'Any Ignasià. Al Santuari de la Cova de Manresa, el bisbe de Vic, Romà Casanova, ha tancat la Porta del Jubileu posant fi a la commemoració del 500 aniversari de la ferida i conversió d'Ignasi de Loiola. 
claretians

El primer capítol de la província claretiana de Sant Pau se celebrarà a Vic de l’1 al 8 d’agost

Claretians | El primer capítol provincial dels missioners claretians de Sant Pau se celebrarà, finalment, de l’1 al 8 d’agost. La trobada claretiana tindrà lloc a la Casa d’Espiritualitat i Casa Mare de Vic i arriba després que el desembre passat s’hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia de la covid-19. Aquest ajornament s’ha viscut com una oportunitat per tenir “més espais de diàleg i de coneixença dels claretians de la província”, segons ha explicat el superior provincial, Ricard Costa-Jussà. 
Cami ignasia documental

El documental 'El Camí Ignasià' arriba als cinemes

(Animaset) Els Cines Bages Centre de Manresa acolliran la première del documental El Camí Ignasià, produït per Animaset i dirigit per Jordi Roigé, el proper 19 de juliol a les 19 hores. La producció es podrà veure en cinemes a partir del 22 de juliol. La pel·lícula es presentarà als Cinemes Girona de Barcelona el 20 de juliol a les 19 hores i al Cine Paz de Madrid el 21 de juliol a les 18:30 hores. L’estrena es va fer al Vaticà amb les conselleres de Justícia i Acció Exterior i l’alcalde de Manresa.

Manresa celebrarà la primera Refesta del Camí Ignasià

(Ajuntament de Manresa) El setembre del 1622 es van celebrar a Manresa les festes de canonització de Sant Ignasi, unes festes especialment lluïdes que es van desenvolupar per l’actual Centre Històric i que parlaven de la importància per a Manresa de la figura del sant per a la projecció de la ciutat.

S’entrega l’orgue de la Seu de Manresa restaurat i ampliat

(Seu de Manresa) Aquest divendres s’ha formalitzat l’entrega de l’orgue del cor de Catalunya restaurat i ampliat. Carlos M. Álvarez, organer responsable del projecte, i Joan Hakolimana, rector de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa, han posat punt i final al procés de restauració firmant l’entrega de l’instrument. La benedicció de l’orgue serà el dilluns 15 d’agost a les 11.00h en un acte institucional i obert a tota la ciutadania.

panoràmica

Veure la fe

podcasts