Vés al contingut

notícies relacionades

Francesc Torralba

El Vaticà reconeix el teòleg Francesc Torralba amb el premi Ratzinger 2023

VATICAN NEWS / CR | La fundació vaticana Joseph Ratzinger-Benet XVI ha atorgat el Premi Ratzinger 2023, al filòsof i teòleg  català Francesc Torralba. Aquest reconeixement pontifici l'ha rebut conjuntament el capellà aragonés Pablo Blanco. El guardó serà lliurat pel secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin.

Els bisbes parlen del papa emèrit Benet XVI

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar del papa emèrit Benet XVI (a.c.s.), així com de moure’s en la sinodalitat, del beat Joan Pau, de traçar junts camins de pau, de la maternitat, de sant Antoni abat i de transformar la cultura.

benet16-tgn-00

Les diòcesis acomiaden Benet XVI: “No va enganyar ningú”

CR | Després de la mort del papa emèrit Benet XVI, les diòcesis catalanes van anunciar diferents eucaristies funerals per recordar el pontífex que va morir el 31 de desembre. Aquesta setmana han tingut lloc les celebracions a Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Vic i Tortosa.

papa-benet16-tomba

El Vaticà obre al públic la tomba de Benet XVI

VATICAN NEWS | La cripta on es troba enterrat el papa Benet XVI, entre les tombes d'altres papes, s'ha obert al públic aquest diumenge al matí. Una llarga cua de pelegrins des de bon matí per visitar la tomba, situada al mateix lloc on inicialment havien estat sepultades les despulles de sant Joan Pau II. 

papa-funeral-00

Francesc acomiada Benet XVI i al·ludeix les “tempestes” i la “solitud”

CR | “Benet, que el teu gaudi sigui perfecte en escoltar definitivament la veu de Déu”. Així s’ha acomiadat el papa Francesc de Benet XVI en la cerimònia que ha tingut lloc aquest dijous al matí a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Una cerimònia històrica per ser la primera en què un Papa acomiada un altre Papa i que ha comptat amb l’assistència de més de 130 cardenals, 400 bisbes i gairebé 3.700 mil sacerdots.
vives-benet16

L'arquebisbe Vives a la capella ardent de Benet XVI

BISBAT D'URGELL | El bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, s'ha fet present aquest dimecres al matí a la capella ardent del papa Benet XVI. Davant les despulles del papa emèrit, Vives ha pregat per "la vida i el magisteri" de Joseph Ratzinger, expliquen des del bisbat d'Urgell.

benet16-sagrada-familia-enric-puig

Benet XVI a Barcelona: fe, esperança i caritat

ENRIC PUIG -CR | Poc abans de les onze del matí del passat dissabte, les campanes de la basílica de Sant Pere, a Roma, repicaven per anunciar al món, el traspàs del papa emèrit. Anunciaven un esdeveniment, tocaven a morts, associat a una persona, Benet XVI.
funeral-benet16

Com serà el funeral del papa Benet XVI?

VATICAN NEWS | El Vaticà ultima els preparatius per a la celebració del funeral del papa Benet XVI que va morir aquest dissabte 31 de desembre. L'eucaristia, presidida pel papa Francesc, tindrà lloc a la plaça de la basílica de Sant Pere i començarà a les 9:30 h.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

benet16-sagrada-familia-enric-puig

MONOGRÀFIC