Vés al contingut

notícies relacionades

jornada migrant refugiat 2023

Els bisbes parlen de la 109a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

TARRACONENSE | El proper diumenge 24 de setembre, l’Església celebra la 109a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, amb el lema «Lliures d’escollir si migrar o quedar-se», que ens convida a sensibilitzar-nos, reflexionar i pregar per tots els migrants i refugiats que, en la majoria dels casos, es veuen obligats a deixar la seva terra.
AUSP 2023

Inici de curs de l’Ateneu Sant Pacià: pensar Déu i explicar-lo en català

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ/CR | Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2023-2024 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP). L’acte ha estat presidit pel Gran Canceller de l’AUSP, el cardenal Joan-Josep Omella, i al qual han assistit els bisbes de les diòcesis catalanes i l’abat de Montserrat.
bisbes-parlen-turisme

Els bisbes parlen de la Jornada Mundial del Turisme

GIEC | El proper diumenge 17 de setembre l’Església celebra la Jornada Mundial del Turisme, enguany amb el lema «Turisme i inversions verdes», que advoca per un turisme sostenible i respectuós amb les persones i amb l’entorn.
bisbes-parlen-diada

Els bisbes parlen de la celebració de la Diada en clau sinodal

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la celebració de la Diada en clau sinodal, així com d’eixamplar la tenda i sortir per evangelitzar, del bon diàleg, del dur treball, de la cloenda del Sínode per l’Esperança, de propostes diocesanes per aquest curs, de guanyar el germà i de remoure obstacles.
coloqui-parroquies

L'entitat catalana Solidança, exemple al Col·loqui Europeu de Parròquies

CR | El teòleg suís François-Xavier Amherdt, qui va ser l’encarregat de pronunciar les tres ponències del Col·loqui Europeu de Parròquies, ha indicat set àmbits d'acció com a "pistes de futur per a l'esperança de les parròquies europees". El col·loqui ha tingut lloc del 29 de juliol al 3 d'agost a Timisoara, a Romania. 
jmj-joves-conclusions

“La JMJ ha estat una fogonada i ara ens cal continuar”

CR / LISBOA | Després d’una setmana per Lisboa, els joves catòlics de tot el món tornen a casa amb el record d’una experiència inoblidable. La cirereta ha estat l'última nit aquest dissabte al parc Tejo en què el milió i mig de joves han dormit al ras compartint la seva vivència de fe després de la vigília de pregària. De bon matí, els hem preguntat com valoraven la Jornada Mundial de la Joventut. 
portada-missa-enviament

El Papa tanca la JMJ: “L’Església i el món us necessita”

CR / LISBOA | El parc Tejo de Lisboa ha vist sortir el sol amb milers de joves arreplegats dins de sacs de dormir preparats per viure l’últim dia de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Després d’haver experimentat una vigília carregada d’emocions, la nit ha estat un pas més per arribar a la missa d’enviament. Poc abans de les set del matí, els assistents s’han anat despertant amb la sortida del sol i adaptacions de música espiritual al gènere tecno. 
vigilia-portada

La vigília de pregària amb el Papa, una experiència esperançadora per als joves

CR / LISBOA | Més d'un milió i mig de persones han participat aquesta nit de la vigília de pregària amb el papa Francesc, segons les autoritats policials portugueses. La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) encara la recta final amb una experiència de peregrinació conjunta que ha acabat al parc Tejo amb una pregària multitudinària i després han passat la nit plegats. Pels joves catalans és una experiència “esperançadora”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts