Vés al contingut

notícies relacionades

Nou monogràfic de 'Qüestions': Crisi, pandèmia i gènere

(Fundació Joan Maragall) El volum número 271 de Qüestions de Vida Cristiana porta per títol “Crisi, pandèmia i gènere” i presenta un tema que ha estat recurrent durant els mesos de pandèmia, un tema que es començava a preveure a l’inici de la Covid-19 i que malauradament s’ha anat confirmant fins a dia d’avui: l’ús necessari de les TIC i el perill que reprodueixin desigualtats, la bretxa d’aprenentatge i l’evolució de la violència masclista els darrers dos anys, s’han convertit en realitats

Fundació Joan Maragall: “Parlar de tant en tant de la mort és útil”

(CR) No busquen parlar-ne com un exercici lúgubre, sinó per “donar més profunditat a la consciència del valor de la vida”. El dia de Tots Sants és un bon moment per aprofundir temes com el fracàs, la mort, el dol, l’acompanyament, l’espiritualitat i l’esperança. Des de Catalunya Religió recomanem fer-ho a partir del darrer Quadern que la Fundació Joan Maragall ha publicat en obert aquests dies.

Begoña Román: “Tota filosofia pensa des del present per a perseverar i obrir futur”

(Fundació Joan Maragall) aquest dilluns l’aula magna del Seminari Conciliar de Barcelona ha acollit l’acte d’inauguració oficial del curs 2021-2022 de la Fundació Joan Maragall (FJM). El seu president, David Jou, ha explicat que, malgrat els sacrificis econòmics importants que ha suposat per a l’entitat aquest any llarg de pandèmia, mantenen “les motivacions essencials de la Fundació: la presència actualitzada i dinàmica del pensament cristià”.

Nova etapa de la revista ‘Qüestions de vida cristiana’

(Fundació Joan Maragall) La revista Qüestions de Vida Cristiana ha iniciat una nova etapa. Per conveni amb l’Abadia de Montserrat, la Fundació Joan Maragall s’ocupa des del 2009 de la línia editorial i els continguts de la revista. A partir d’aquest any 2021, arran de la renovació recent d’aquest conveni, la Fundació assumeix també el procés de producció i distribució.

“A Itàlia els primers ministres poden dir que són catòlics i no passa res”

(Valentina Laferrara –CR) La religió catòlica i la política italiana han protagonitzat aquest divendres un cafè virtual amb Darío Menor, periodista i corresponsal murcià radicat a la ciutat italiana de Roma. La trobada forma part del cicle de seminaris sobre Comunicació i Religió organitzats periòdicament per la Fundació Joan Maragall, Catalunya Religió i l'Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura.

Lucía Ramón: “L’Església està desaprofitant l’enorme potencial de les dones”

(Laura Mor –CR) Aquest mes d’octubre la teòloga Lucía Ramón ha presentat a Barcelona les línies mestres del seu estudi dedicat al diàleg entre feministes agnòstiques i feministes cristianes. Un treball que neix per encàrrec de la Fundació Joan Maragall i que prendrà forma de llibre, a la col·lecció 'Cristianisme i Cultura' que edita Viena Edicions.

panoràmica

Veure la fe