Vés al contingut

notícies relacionades

El no sentit del terrorisme religiós

(Armand Puig – El Periódico) Les religions tenen diversos desafiaments en el seu camí d’aproximació a l’Absolut i a l’Inefable. Un dels més difícils és que alguns dels qui es diuen creients empren el nom de Déu per matar altres persones, sovint de forma indiscriminada, creients o no creients, a voltes fins i tot persones que pertanyen a la mateixa religió.

Andrea Riccardi: “Francesc ha encarnat la represa del somni conciliar”

(Jordi Llisterri –CR) “L’Església no vol salvar individualment l’home, sinó que vol constituir un poble”. Segons l’historiador italià Andrea Riccardi aquesta ha de ser la resposta de l’Església davant la globalització. Una resposta que es troba en el Concili Vaticà II quan defineix “l’Església com a poble i comunitat”. Un missatge que ha rellançat el papa Francesc: “la paraula poble ha tornat al nostre llenguatge”.

Eugeni Gay: “La dignitat humana constitueix la base dels drets fonamentals”

(ISCREB/CR) “La dignitat humana no és únicament un dret fonamental sinó que constitueix la base mateixa dels drets fonamentals”. Aquest idea, expressada en l’explicació de la Convenció Europea de Drets Humans, va ser l’eix del jurista Eugeni Gay en la lliçó inaugural del curs 2014-2015 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

El Vaticà aprova la creació de la Facultat Antoni Gaudí

(Facultats Eclesiàstiques de Catalunya) El cardenal Zenon Grocholewski, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha signat aquest dijous al migdia a Barcelona el decret de creació de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG), impulsada des de l’Arquebisbat de Barcelona.

"Jaume Vallcorba volia viure i expressar el sentiment d'humilitat, que no d'impotència davant Déu"

CR La Basílica de Sant Just i Pastor de Barcelona ha acollit aquest dilluns el funeral de l'editor català i fundador de l'editorial Quaderns Crema, Jaume Vallcorba, mort dissabte a causa d'un càncer. El jesuïta Jordi Font ha presidit la celebració de comiat. A continuació trobareu el text íntegre, tant de l'homilia com les paraules de comiat que va expressar el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig: Homilia del jesuïta Jordi Font

Barcelona tindrà una tercera facultat eclesiàstica

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dijous s’ha presentat la nova Facultat d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes Antoni Gaudí, que preveu començar el primer curs proper el 15 d’octubre. La Facultat, només pendent de l’aprovació definitiva de la Santa Seu, tindrà la seu a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona compartint espais, aules i professorat amb la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya.

panoràmica

Veure la fe