Vés al contingut

notícies relacionades

armand-puig

Armand Puig, nou president de l'agència d'avaluació d'universitats eclesials del Vaticà

CR / ARQUEBISBAT DE TARRAGONA | El papa Francesc ha nomenat rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig, nou president de l'Agència de la Santa Seu per l'Avaluació i la Promoció de la Qualitat de les Universitats i Facultats Eclesiàstiques (AVEPRO). Un nomenament que ha fet públic el Vaticà aquest dilluns al migdia a través del seu butlletí informatiu.

Exercicis espirituals seminari interdiocesa 2022

Armand Puig: “Pots tenir molts seminaristes, però tenir un to comunitari fluix”

GLÒRIA BARRETE –CR | 19 de març, dia de Sant Josep i dia del Seminari. Dia també en què el ball de xifres sobre els seminaristes de les diòcesis sembla el més important sobre el tema, provocant en alguns casos pugnes i competicions poc fructíferes per veure qui el té més gran. Enguany la celebració del Dia del Seminari ha vingut precedida per la visita apostòlica encarregada des del Vaticà a tots els seminaris espanyols.

Què sabem de Sant Josep?

(Josep Gordi –CR) El 19 de març és la festivitat de Sant Josep. Des del 1399 i per iniciativa dels franciscans és també la festa del dia del pare. Actualment, la segona afirmació és la que pren més relleu i en molts aparadors veiem anunciada aquesta efemèride, convertint-se més en un reclam pel consum que en un temps de reflexió vers la figura del pare i de Sant Josep. Però, en realitat què sabem de sant Josep, a part que va fer de pare a Jesús i que era fuster? Quina és la seva simbologia, els seus símbols? Apropem-nos hi i donem-hi contingut.

Jornades Castelldaura: "El cristianisme és fonamentalment Jesús"

(Opus Dei) Les 57enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura s'han clausurat després de reflexionar sobre 'La centralitat de Jesucrist en la formació i la vida del prevere'. Les ponències s'han repartit en dos dies, dimarts i dimecres, i s'han organitzat al Centre Sacerdotal Rosselló.

"La paraula com a font d'esperança", en la sisena Setmana de la Bíblia

(Abadia de Montserrat) La VI Setmana de la Bíblia, precedida pel diumenge de la paraula de Déu, tindrà lloc del 24 al 29 de gener. El lema proposat enguany per les entitats promotores és 'La Paraula, font de consol i esperança', una expressió inspirada en un text de la Carta als Romans, on Pau afirma que les escriptures deixen constància i donen consol i esperança.

‘Grans textos cristians’, nova col·lecció de llibres de l’Ateneu Sant Pacià

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Editar obres clàssiques que hagin contribuït a configurar el pensament cristià, antic i modern. Aquest és l’objectiu de la nova col·lecció de llibres ‘Grans textos cristians’ que inicia l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Amb aquest nou recull d’obres també es volen donar a conèixer autors, coneguts o poc coneguts, originaris de l’àrea cultural dels territoris de llengua catalana.

panoràmica

Veure la fe

podcasts