Vés al contingut

notícies relacionades

Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.
Nelida Andres Castroviejo

Nélida Andrés Castroviejo, nova Superiora Provincial de la Companyia de Maria

(Companyia de Maria) L'Equip General de la Companyia de Maria ha comunicat aquest dilluns el nomenament de Nélida Andrés Castroviejo com a Superiora Provincial de la nova Província del Mediterrani per als pròxims tres anys. La nova Província comença la seva singladura el pròxim dia 31 de juliol, festivitat de Sant Ignasi de Loyola, amb el desig d'ampliar la mirada i el cor més enllà de les fronteres que fins ara han conformat les Províncies d'Espanya i Europa.

La Companyia de Maria unifica Europa amb la nova província del Mediterrani

(Companyia de Maria) Aquest 31 de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Ignasi, la Companyia de Maria unificarà les províncies actuals d'Espanya i Europa amb la nova província del Mediterrani. Una decisió que acaba amb un procés de reflexió i discerniment de la Companyia de Maria iniciat el novembre del 2021. La seu de la nova província serà a Madrid. 

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

Rita Calvo, reelegida superiora general de la Companyia de Maria

(Companyia de Maria) El XVIII Capítol General de la Companyia de Maria ha reelegit Rita Calvo Sanz com a superiora general per al proper sexenni, del 2022 al 2028. Calvo prové de la Província Ibèrica de la Companyia, de la qual en forma part Catalunya. En la seva trajectòria hi destaca el nomenament del papa Francesc com a membre, des del juny de 2019, de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica. 

Companyia de Maria: “El Capítol General és un compromís per l'esperança”

(CR) La Companyia de Maria viu el XVIII Capítol General com "un compromís per l'esperança". Així ho ha afirmat la superiora general de la Companyia, Rita Calvo, en les paraules de benvinguda que ha tingut lloc aquest divendres 1 d'abril. La Casa General de Roma acull aquesta trobada en què participen 42 religioses i que s'allargarà fins a l'1 de maig.

L’acollida, a l’ADN de la vida religiosa

(Montse Punsoda –CR) L’esclat de la guerra a Ucraïna ha desplegat un mantell de solidaritat i acollida al voltant d’occident. D’un dia per l’altre, moltes llars familiars han obert les portes als refugiats ucraïnesos que, a poc a poc, arriben buscant pau i seguretat. En aquesta línia, la mateixa Unió de Religiosos de Catalunya va fer una crida a les famílies religioses per tal “d’ajudar i donar resposta des de les seves possibilitats d’acollida”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts