Vés al contingut

notícies relacionades

sigles-institucions-religioses

Què volen dir les sigles de la vida religiosa?

CR | Tothom alguna vegada ha vist algunes sigles darrere d’un nom i no ha identificat el seu significat. Moltes institucions de vida consagrada i societats de vida apostòlica de l'Església catòlica fan ús d'aquestes abreviacions per identificar els seus components. Però què volen dir exactament? Hem parlat amb el germà marista Lluís Serra per respondre aquesta pregunta: “És un tret identitari més d’una persona”.
pessebre-infants

L'Escola Cristiana impulsa un concurs de pessebres als seus centres educatius

CR | Amb motiu dels 800 anys del primer pessebre de sant Francesc d'Assís a Greccio, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) impulsa un concurs de pessebres als seus centres educatius. Un concurs que compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Religió i que es podrà seguir des del nostre portal a través de les fotografies dels pessebres presentats que s'aniran publicant periòdicament. 
quorum-00

La consellera d’Educació reconeix el “compromís social” de l’escola cristiana

JORDI LLISTERRI –CR | Moment de reivindicació del servei de l’escola cristiana a Catalunya. Aquest dijous el congrés Quòrum23 aplega a la Salle Bonanova 800 membres representant la potència d’aquesta xarxa educativa a Catalunya. En la inauguració hi ha intervingut la consellera d’Educació, Anna Simó. Malgrat les desavinences històriques entre la conselleria i l’escola concertada, Simó ha volgut reconèixer explícitament l’aportació de les escoles cristianes al servei públic d’educació de Catalunya.
claustre-sole-claret

Claustre Solé: “El tracte de Jesús amb les dones va ser una revolució”

ROGER VILACLARA –CR | La visibilització de les dones per part de Jesús va ser una revolució. El problema és que aquesta revolució només va durar dues generacions, explica la religiosa de la Companyia de Maria Claustre Solé. “Després, van tornar a apartar les dones”, diu. Amb l’objectiu de reivindicar aquest paper, Solé publica 'Empoderades per l’Esperit'.

panoràmica

Veure la fe

podcasts