Vés al contingut

notícies relacionades

Una dona laica predica per primera vegada a les Decennals de Valls

(CR) “Per primera vegada, en una novena i a més a més en una novena de les festes decennals, l’homilia, la predicació no la farà ni un capellà ni un religiós; avui per primera vegada la farà una laica”. El rector de la parròquia de Sant Joan, Joan Àguila, ha presentat així la novetat que s’ha viscut enguany en el marc d’una de les misses de les festes Decennals de Valls.

Forcades sobre Sinclètica: “Els professors han de tenir una perla”

(Laura Mor –CR/Sant Benet de Montserrat) Els va semblar que dir-se “escola de vida” era “massa pretensiós”. Al final, s’han definit com a escola monàstica amb el nom de Sinclètica. La monja benedictina Teresa Forcades dirigeix aquest nou projecte del monestir de Sant Benet. Una proposta que té el suport de la comunitat i que neix amb la complicitat de l’abadessa, Maria del Mar Albajar. Un bon tàndem. Dues religioses que tenen tanta humilitat com bones idees i potència creativa.

Teresa Forcades: “La complementarietat heterosexual no és essencial”

(Cristianisme al Segle XXI) Aquest dissabte, l’associació “Cristianisme al segle XXI”, per via digital Zoom, ha celebrat l’última de les seves conferències dins el cicle “Situar-se en el món d’avui”, que duia per títol La ideologia de gènere, a càrrec de na Teresa Forcades, metgessa, teòloga i monja benedictina.

El Déu entranyable i sorprenent d’Hilari Raguer

(Teresa Forcades) “A mi sempre m’ha anat bé la tècnica del cargol”, em deia. “El cargol, així que li toquen les banyes, ràpidament les amaga i, així que deixen de tocar-les-hi, ràpidament les estén de nou. I sembla que no es cansa mai de fer-ho”. Mentre ho deia torçava un xic el cap i li somreien molt divertits els ulls clars, convidant-me a anar més enllà de les mesquineses quotidianes vers un horitzó de llum que és l’únic que de veritat importa.

Terrassa busca còmplices amb les causes de Casaldàliga

(Laura Mor –CR) Les causes de Pere Casaldàliga segueixen teixint complicitats. Aquesta vegada seran les protagonistes del cicle d'activitats 'Rebels amb causa' que ha començat aquest dimecres i que s'allargarà fins el proper 29 de juny al Centre Cultural de Terrassa. L'entrada és lliure.

panoràmica

Veure la fe