Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.

Jordi Capdevila, nou delegat de mitjans del Bisbat de Lleida

(Bisbat de Lleida) El professor de Llengua Castellana, Literatura i Periodisme a Batxillerat del Col·legi Episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia de Lleida Jordi Capdevila Mas ha estat nomenat nou delegat de Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Lleida.

El foc destructor i la geografia sagrada

(Josep Gordi –CR) Aquesta setmana s’han complert les pitjors previsions i la calor extrema a més a més de la baixa humitat han provocat que els incendis forestals s’estenguessin per diferents punts de la geografia catalana. El foc que en ocasions és renovador, purificador i, fins i tot, festiu, tal com succeeix en els solsticis d’hivern i d’estiu, pot tornar-se massa sovint en un element devastador, destructor.

L’Església consultada torna a demanar “dialogar amb la societat tal com és”

(CR) Barcelona, Girona i Lleida han presentat aquest cap de setmana els documents de síntesi elaborats en la fase diocesana del Sínode del 2023. Les conclusions demanen que l'Església dialogui amb la societat. Una aposta que feia també Tarragona en la seva síntesi quan proposava fomentar “el diàleg de tota l'Església amb la cultura actual”.

La diòcesi de Lleida passarà de sis a cinc arxiprestats

(CR) A partir de l'1 de setembre, la diòcesi de Lleida passarà a tenir de sis a cinc arxiprestats. Així ho ha decidit el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, amb la signatura d'un decret sobre la reorganització dels arxiprestats de la diòcesi i que el bisbat de Lleida ha fet públic aquest dimecres. 

La parròquia de Sant Ignasi acollirà temporers abans que obri el pavelló de Lleida

(Càritas Lleida) Les portes de la parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida es tornen a obrir aquest dijous per acollir les persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de fruita. El projecte oferirà, a més de la pernoctació, la possibilitat de disposar de tots els àpats i espais de consigna i dutxes a les persones que s’hi acabin allotjant. L’espai comptarà amb 11 places d’acollida.

panoràmica

Veure la fe

podcasts