Vés al contingut

notícies relacionades

sant-llorenç-lleida

S'inicien les obres de restauració de l'església de Sant Llorenç de Lleida

CATALONIA SACRA | La restauració de l'església de Sant Llorenç de Lleida se centra a sanejar les voltes i les pedres de les parets que estan en mal estat. Les obres d'una de les joies patrimonials de la ciutat i que, entre d'altres, és l'única de Catalunya que conté tres retaules de pedra policromats, començaran la setmana que ve, el dilluns 21 de novembre. 
apadrina-teula-lleida

La parròquia de Montserrat de Lleida vol renovar la teulada

Bisbat de Lleida 'Apadrina una teula' és la campanya de donatius que ha engegat la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, de la partida d'Alpicat de Lleida, per fer front a les obres de reforma de la teulada del temple. La iniciativa pretén recaptar fons per poder sufragar els més de 30.000 euros de l'actuació. 
certamen-maria-gran

David Llorens, premi Flor Natural del Certamen Marià 2022

BISBAT DE LLEIDA | El jurat del Certamen Literari Marià 2022 ha atorgat la Flor Natural del premi bisbe Salvador Giménez Valls a David Llorens. L'ha guanyat amb el poema Súplica blanca, dedicat a la Mare de Déu de l’Acadèmia com a patrona i especial protectora de la ciutat de Lleida. La cerimònia de lliurament ha tingut lloc al paranimf de l’Acadèmia Mariana de Lleida aquest diumenge.
romeria-fanalets

La Festa dels Fanalets de Sant Jaume de Lleida, declarada d'interès nacional

BISBAT DE LLEIDA | El Govern, a proposta del Departament de Cultura, ha aprovat declarar la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume de Lleida com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional i inscriure-la en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Es tracta d’una festa que rememora una antiga llegenda que explica que Sant Jaume, en el seu peregrinar apostòlic, va passar per Lleida, on va fer parada per descansar i recuperar forces.
Filles de la Caritat Lleida

Les Filles de la Caritat deixen Lleida després de 230 anys

BISBAT DE LLEIDA | La comunitat de religioses “Terra Ferma”, de la Companyia de les Filles de la Caritat, que actualment resideixen en un pis al barri lleidatà de Pardinyes, tancaran definitivament la casa el proper 30 de setembre. Les tres germanes que hi conviuen han estat destinades a Barcelona, en un procés progressiu de reagrupament a causa de la falta de noves vocacions i de l’edat avançada de les religioses.

panoràmica

Veure la fe

podcasts