Vés al contingut

notícies relacionades

certamen-maria-2023-1

Juan de Pano, premi Flor Natural del Certamen Marià 2023

BISBAT DE LLEIDA | El jurat del Certamen Literari Marià, convocat per l'Acadèmia Mariana de Lleida, ha decidit atorgar el premi Flor Natural del concurs que enguany se celebra en honor a la Mare de Déu de la Soledat a Juan de Pano pel seu poema Y te quedaste sola.
vitrall santa maria de gardeny

Santa Maria de Gardeny estrena 17 nous vitralls

BISBAT DE LLEIDA | La parròquia de Santa Maria de Gardeny, al carrer Acadèmia de Lleida, estrena un conjunt de 17 nous vitralls, col·locats a banda i banda de la porta principal, que avui dissabte ha beneït el bisbe Salvador Giménez.
en-capella-preso-lleida.png

A la ciutat de Lleida hi ha una presó

RAMON BASSAS –CR | La presó de Lleida deu ser la més cantada de Catalunya gràcies a una antiga cançó tradicional catalana que porta aquest nom. Al seu dia la van recuperar Josep M. Espinàs, Joan Manuel Serrat o Marina Rossell en diverses versions.
Cinto Casanovas Corderroure

Mor el jesuïta i escultor Cinto Casanovas Corderroure

BISBAT DE LLEIDA | Ha mort aquest divendres 8 de setembre Cinto Casanovas i Corderroure, jesuïta i escultor, als 90 anys d'edat. Clou una vida dedicada a l’art i l’espiritualitat molt arrelada a la gent del poble, els darrers anys a Raimat -on ha estat rector fins el darrer dia- i també a Verdú, on ha tingut la seva casa-taller.
en-capella-sant-jaume-lleida

Sant Jaume es punxa un peu passant per Lleida

RAMON BASSAS –CR | “Aquest primer de setembre m'he jubilat, però només de la feina”, diu el mestre, periodista, activista cívic a Lleida i fins fa ben poc, doncs, responsable de la Junta Arbitral de Consum a Lleida. En Jordi Curcó, però, encara té temps de presidir l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que és l’encarregada de la gestió de la Capella del Peu del Romeu, la protagonista d’avui del cicle “En capella”.
Santa Teresa Jornet Aitona

Aitona celebra Santa Teresa Jornet

BISBAT DE LLEIDA | Aitona ha celebrat aquest dissabte la festivitat de santa Teresa Jornet, coincidint amb el 126è aniversari de la mort d'aquesta religiosa aitonenca, fundadora de les Germanetes dels Ancians Desemparats.

panoràmica

Veure la fe

podcasts