Vés al contingut

notícies relacionades

Memorial pere Tena

Aurelio García: “A Barcelona em vaig introduir en el món litúrgic acadèmic”

GLÒRIA BARRETE –CR | L’actual subsecretari del Dicasteri per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, el bisbe Aurelio García, ha rebut aquest dijous el guardó Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica. L’acte de lliurament, celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, ha servit també per recordar els deu anys de la mort de qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona, Pere Tena, i que dona nom al guardó.
xavier fort

El capellà Xavier Fort és nomenat Fill Predilecte de Tarragona

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA | Amb l’auditori de l’Antiga Audiència de Tarragona ple a vessar de persones, ha tingut lloc l’acte de lliurament del títol de Fill Predilecte de la ciutat de Tarragona a Xavier Fort Subirats, capellà de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.
josep alegre

Mor Josep Alegre, l'abat emèrit de Poblet

CR/POBLET | L’abat emèrit del Monestir de Poblet, Josep Alegre i Vilas ha mort aquest divendres 26 de gener després d’una curta i inesperada malaltia. Des del monestir han anunciat la seva defunció dient que “Jesucrist l’ha cridat a l’hora en què ell solia pregar en silenci del claustre o en la quietud de la seva cel·la”. Alegre tenia 83 anys, feia 27 que era monjo i 53 que era sacerdot. Va ser abat de Poblet de 1998 a 2015, quan va ser substituït per l’actual abat, Octavi Vilà i Mayo. L’últim adeu al religiós serà dilluns 29 de gener.
bisbe-ordenació-1

Com s'escull un bisbe? Desxifrant el procés amb l'absència episcopal a Girona

ROGER VILACLARA –CR | Ja fa dos anys i mig que la seu episcopal a Girona espera un bisbe. Un temps més llarg de l'habitual i que ha generat molts dubtes i incerteses. Un d'aquests interrogants que es pot plantejar és precisament la qüestió sobre l'elecció d'un bisbe. Es tracta d'un procés eclesiàstic complex, ja que la designació d'un bisbe és una decisió crucial per a una diòcesi. Desxifrem els passos se segueixen per escollir un bisbe.
bisbat-lleida-sacerdot

Arriba un nou capellà colombià a Lleida per “reforçar la diòcesi”

BISBAT DE LLEIDA | El sacerdot colombià José Jesús Gómez s'ha trobat aquest dimarts amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, qui li ha donat la benvinguda i l'ha presentat a la resta de capellans de lleida. Gómez va arribar aquest 9 de gener "per ajudar a reforçar les parròquies durant els pròxims cinc anys", expliquen des del bisbat. 

Veure la fe

podcasts