Vés al contingut

notícies relacionades

vedruna-neuromites-estudi

Vedruna participa en un estudi sobre els neuromites en l'educació

VEDRUNA | Què són els neuromites? Quins són els més estesos entre els docents de les escoles i per què circulen? La formació pot corregir aquestes concepcions errònies sobre el funcionament del cervell? L’estudi ‘Neuromites a l’entorn educatiu’ ha comptat amb la participació de les escoles Vedruna.
pelegrinatge-taize

L'Escola Cristiana organitza un pelegrinatge a Taizé

CR | Les escoles cristianes de Catalunya es preparen per a un pelegrinatge conjunt a la comunitat ecumènica de Taizé, a França. És la proposta que organitza el Departament de Pastoral de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) per a joves de 15 a 17 anys i que tindrà lloc del 7 a l'11 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima.
vedruna-google-02

Vedruna Gràcia acollirà una nova jornada educativa de Google a Catalunya

VEDRUNA | Com poden fer servir Telegram els educadors en el dia a dia a l’aula? La realitat augmentada, la robòtica o la higiene digital ajuden a l’aprenentatge? I la creació d’un breakout digital, la geolocalització o les extensions de Chrome? Són algunes de les experiències dels 24 tallers que es presentaran el proper dissabte 22 d’octubre a l’Escola Vedruna Gràcia a Barcelona. Aquest centre acull el Col·la~Clic de 2022, la trobada de centres i docents que utilitzen Google Workspace i volen transformar l’educació a Catalunya.
sessio-pedagogica

Les escoles cristianes decideixen el seu futur en sis trobades territorials

FECC | Les escoles religioses obren aquest dimarts un procés de reflexió estratègica conjunta. Ho fan a través de sis trobades territorials que la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) convoca sota el lema 'Som futur' per projectar el futur de l'educació, i definir quin ha de ser el seu paper dins del sistema educatiu.
escola-cristiana

L'Escola Cristiana arrenca el curs amb la mirada posada en el Pacte Educatiu Global

FECC | Aquest dimecres s'han incorporat al nou curs escolar els alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional. Amb el retorn, ara sí, de tots els alumnes, el Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana de Catalunya es planteja, per aquest nou curs, posar l'accent en el Pacte Educatiu Global (PEG), una iniciativa engegada el novembre de 2021 pel papa Francesc. La proposta pastoral es configura sota el lema: 'Escolta l'ECO)), Treballem el Pacte Educatiu Global'.
Col·legi Sant Ramon Nonat

“Les famílies venen a la FEAC perquè els preocupa l’educació dels fills”

LAURA MOR | Comença el curs escolar. A molts pares i mares se’ls barreja la il·lusió i les expectatives de portar els fills a l’escola, amb algunes inquietuds i inseguretats. Per això també comença el curs per al programa FEAC. Unes sigles que evoquen una mirada conjunta entre el col·lectiu de mestres i el de les famílies. FEAC vol dir això, “Família Escola Acció Compartida”.
Anna M Rifa

Anna M. Rifà: “M’omple molt acompanyar les persones perquè puguin descobrir què estan cridades a ser”

RAMON BASSAS -CR | Enganxo l’Anna M. Rifà ultimant el contingut d’un retir de mindfulness que prepara, com altres vegades, a Santa Elena de Solius, amb la Cristina Cama. Serà els dies 17 i 18 de setembre. “Tant en el terreny personal, com ara aquest retir i altres formacions que faig, com en el professional em dedico a acompanyar”, resumeix l’Anna M. Rifà. Professionalment, ha dissenyat i creat el programa “Escola atenta” per les escoles Vedruna de Catalunya. “A mi” –segueix– “m’omple molt acompanyar les persones en el caminar per la vida, perquè puguin trobar pau, serenitat i descobrir qui són i a què estan cridades a ser”. 
Signatura acord entre Vedruna i Graó

Vedruna i Graó signen un acord per afavorir la reflexió sobre la pràctica educativa

VEDRUNA | Aquest dimarts la Fundació Vedruna Catalunya Educació i l’Editorial Graó han signat a Vic un conveni de col·laboració per promoure la reflexió sobre la pràctica educativa. L’acord serveix per fornir les escoles de la xarxa Vedruna de continguts educatius, amb l’accés a la Plataforma Digital de Graó; alhora, aquestes compartiran expertesa en les revistes especialitzades de l’Editorial.

panoràmica

Veure la fe

podcasts