notícies relacionades

L’art es conjura a favor de la Laudato si’

(Laura Mor –CR) Què pot aportar l’art en l’actual crisi ecosocial i espiritual? Amb aquest repte de fons el monestir de...

Vilafranca vol renovar els vitralls de la basílica

(Parròquies de Vilafranca) Coincidint amb la represa de les obres de rehabilitació de la teulada de la basílica de...

Mor el monjo de Montserrat Anselm M. Parés

(Abadia de Montserrat) D’una vida espiritual intensa, era complidor, fidel, metòdic, servicial, va treballar en...

La iniciativa de Càritas “Moda re-” arriba als...

(Càritas Catalunya) Alcampo ha incorporat un córner de roba de segona mà en el seu centre de Sant Boi de Llobregat (...

Càritas Sant Feliu: “Hem de trencar amb la idea...

(CR) Una notificació nova apareix al telèfon de la coordinadora de voluntariat de Càritas Sant Feliu, Raquel Avilés. I...

La catedral de Sant Feliu celebra el 75è...

(CR) La catedral de Sant Llorenç, al bisbat de Sant Feliu, ha començat aquest dimecres la celebració del 75è...

Montserrat acull l’equip de Catalunya Religió

(CR) Montserrat ha acollit aquest dijous una trobada de col·laboradors i membres del patronat de la Catalunya Religió....

El Santuari de Montserrat, entre els 30 del món...

(Abadia de Montserrat) El Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat triat com un dels...
  •  
  • 1 de 41

veure la fe

Buscadors i residents. Sobre la incomoditat de ser cristià avui

(Comunitat Sant Ildefons) Oriol Quintana, doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professor a la càtedra d'Ètica i Pensament de l'IQS (Universitat Ramon Llull), participà el 10 de maig en Trobada Mensual de la comunitat de Sant Ildefons per parlar de com els creients hem de viure l'Evangeli enmig de la societat.

Montserrat prega per la fi de la pandèmia

La basílica de Montserrat ha acollit la pregària del rosari demanant la fi de la pandèmia, aquest dissabte seguint la crida del Papa Francesc. Presidit per l'abat Josep Maria Soler, aquest rosari es va dur a terme en el marc de la cadena de pregàries de 30 santuaris representatius de tot el món, amb motiu del final de la crisi sanitària i la represa de les activitats socials i laborals.

Samuel Gutiérrez, nou capellà de la diòcesi de Sant Feliu

(CR) El bisbat de Sant Feliu va ordenar un nou prevere coincidint amb la Jornada Mundial de les Comunicacions. Una data assenyalada que s’esqueia a la perfecció per al nou ministre: Samuel Gutiérrez. El que ha estat periodista durant més de 15 anys al mitjà eclesial Catalunya Cristiana, va ser ordenat ministre.

En una entrevista prèvia, Gutiérrez explicava que el canvi, de periodista a sacerdot, és enorme però hi percep una “continuïtat en la dimensió de servei, el desig de la recerca de la veritat i en l’anhel per construir una societat millor”. Per al comunicador, Catalunya Cristiana ha estat una “escola de vida, un noviciat” que ha permès al nou ministre “desgastar les soles de les sabates”, emprant les paraules del Papa Francesc, i conèixer moltes cares de l’Església.

L'ordenació de Gutiérrez va ser retransmesa en directe al canal de Youtube del bisbat de Sant Feliu i es pot recuperar íntegrament en aquest enllaç.

El nou prevere confessava que viu l’ordenació amb vertigen “per la desproporció tan gran entre la responsabilitat que suposa el ministeri i la petitesa del ministre”, però confiat en l’Esperit Sant i disposat a entregar tota la seva persona a Déu per “ser instrument”.

  •  
  • 1 de 16

podcasts

monogràfics