Vés al contingut

notícies relacionades

benet16-tgn-00

Les diòcesis acomiaden Benet XVI: “No va enganyar ningú”

CR | Després de la mort del papa emèrit Benet XVI, les diòcesis catalanes van anunciar diferents eucaristies funerals per recordar el pontífex que va morir el 31 de desembre. Aquesta setmana han tingut lloc les celebracions a Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Vic i Tortosa.
centres-culte-00

Com ha evolucionat el nombre de centres de culte en els últims 10 anys?

ROGER VILACLARA –CR | A Catalunya hi ha actualment 7.275 centres de culte de 15 confessions religioses diferents. El 80% d'aquests són catòlics segons l'última actualització del Mapa Religiós de Catalunya que publica la Direcció General d'Afers Religiosos. Però, i la resta de confessions, quin tant per cent representen?
cuixa-monestir

“Al monestir de Cuixà vam aconseguir un espai de llibertat”

JORDI LLISTERRI –CR | “Molts diuen que Cuixà va ser el símbol d’un gran fracàs de Montserrat però jo considero que va ser un símbol del seu gran èxit”. Així s’explica als 96 anys Jordi Vila, o pare Plàcid, que va ser un dels vuit monjos de Montserrat traslladats a Cuixà el 1965.
catedral-lleida

Els bisbats catalans preparen misses en record del papa Benet XVI

CR | Després de les primeres reaccions a la mort del papa Benet XVI dels bisbats amb seu a Catalunya, les diferents diòcesis han començat a organitzar misses funerals per recordar el papa emèrit arreu del territori. Les celebracions es duran a terme entre aquest dissabte i el divendres 13 de gener.
Josep M. Fabró en una entrevista a La Sexta

Mor el capellà de presons Josep M. Fabró

JORDI LLISTERRI –CR | Més de 30 anys vivint a les presons. Aquest dimarts ha mort Josep Maria Fabró, un dels sacerdots catalans amb una dedicació més intensa a l’acompanyament dels reclusos dins i fora de la presó. Va ser capellà de Brians 1 i Brians 2 i va tenir diverses responsabilitats en els organismes de coordinació com el Secretariat de Pastoral Penitenciària de l’Arquebisbat de Barcelona.
cant-sibilla-2022-00

On es podrà sentir el Cant de la Sibil·la la nit de Nadal?

CR | El Cant de la Sibil·la és una de les tradicions de la nit de Nadal que ha anat prenent relleu en els darrers anys després que la UNESCO el declarés Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Enguany es representa a una vintena llarga de llocs arreu del territori.

panoràmica

Veure la fe