Vés al contingut

notícies relacionades

trobada-catalunya-religio-01

La trobada de Catalunya Religió aborda com millorar la presència del fet religiós als mitjans de comunicació

CR | La Fundació Catalunya Religió ha aplegat una quarantena d’entitats i institucions d’Església aquest dimarts per abordar la presència del fet religiós als mitjans de comunicació. La trobada, al Palau Mercader de Barcelona, ha comptat amb la intervenció de Miquel Miralles, membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), qui ha parlat sobre els mitjans de comunicació, les tendències de consum i el paper de les institucions religioses.

fedac-maristes-mites

Maristes i FEDAC trenquen mites sobre les escoles d'iniciativa social

FEDAC | Què són les escoles d'iniciativa social? Quina és la seva raó de ser, qui són els seus alumnes i com es financen? Les escoles FEDAC, en col·laboració amb la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya, ha publicat Converses sobre l'escola d'iniciativa social, un dossier amb les dades sobre aquest model educatiu i la seva contribució al sistema públic de Catalunya. Fruit d'aquest treball les escoles FEDAC s'han proposat trencar amb els mites que envolten les escoles d'iniciativa social.

sigles-institucions-religioses

Què volen dir les sigles de la vida religiosa?

CR | Tothom alguna vegada ha vist algunes sigles darrere d’un nom i no ha identificat el seu significat. Moltes institucions de vida consagrada i societats de vida apostòlica de l'Església catòlica fan ús d'aquestes abreviacions per identificar els seus components. Però què volen dir exactament? Hem parlat amb el germà marista Lluís Serra per respondre aquesta pregunta: “És un tret identitari més d’una persona”.

Diktya Foundation

Els maristes marquen la pauta de la protecció a menors amb Diktya Foundation

GLÒRIA BARRETE –CR | Si alguna institució catòlica a Catalunya ha patit l'escarni públic i massiu pel tema dels abusos a menors és la Institució dels Germans Maristes. Un greu problema que van detectar, assumir i afrontar fa alguns anys i que ara els ha impulsat a ser molt creatius i propositius en aquest tema creant Diktya Foundation, una fundació per protegir i promoure els drets de la infància.

panoràmica

Veure la fe

podcasts