Vés al contingut

notícies relacionades

Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.

El liturgista Matías Augé, “sempre fidel al Concili Vaticà II”

(Roger Vilaclara –CR) El claretià Matías Augé ha recollit aquest dimecres al migdia el VIII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL). En l'acte celebrat a l'aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, s'ha reconegut la fidelitat d'Augé al Concili Vaticà II pel que fa a la reforma de la litúrgia.

"La paraula com a font d'esperança", en la sisena Setmana de la Bíblia

(Abadia de Montserrat) La VI Setmana de la Bíblia, precedida pel diumenge de la paraula de Déu, tindrà lloc del 24 al 29 de gener. El lema proposat enguany per les entitats promotores és 'La Paraula, font de consol i esperança', una expressió inspirada en un text de la Carta als Romans, on Pau afirma que les escriptures deixen constància i donen consol i esperança. 

Sis incorporacions al Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona

(CPL) Elisenda Almirall, David Álvarez, Martirià Brugada, Carles Cahuana, Jordi Font i Maria Guarch són les noves incorporacions del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. L’entitat ha celebrat aquest dilluns l’Assemblea General Ordinària en què ha aprovat l’exercici econòmic de 2020 i ha incorporat aquests sis nous membres.

Benedicció del nou local del CPL al centre de Barcelona

(CPL/CR) El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) torna al centre de Barcelona. Aquest dilluns el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova ha beneït els nous locals situats a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, al carrer Diputació, 231. Set anys després d’haver d’abandonar la històrica seu al carrer Rivadeneyra, el CPL torna a tenir una seu oberta al pública a prop de la Plaça Catalunya de Barcelona.

“La transmissió de la missa per televisió és un gran servei”

(Bisbat de Vic) Carles Cahuana és rector de la Santíssima Trinitat i de la Verge de Gràcia de Sabadell, membre del consell de "Missa dominical" del CPL i presideix habitualment la missa dominical en llengua catalana retransmesa per La 2. L’any 2013 la Conferència Episcopal Tarraconense li va encarregar la celebració de la missa de La 2. Com va encaixar aquest repte?

La Bíblia vista amb humor?

(Glòria Barrete –CR) Enric Arenós Cortés va començar a dibuixar quan tenia quinze anys, i en porta seixanta-cinc fent-ho. Quique, que és el nom amb el qual signa els seus dibuixos i acudits, compta amb més de trenta-mil dibuixos que s’han anat publicant en més d’un centenar de revistes i diaris, alguns d’ells de temàtica religiosa.

panoràmica

Veure la fe