Vés al contingut

notícies relacionades

puig-vila-sixena

El TSJC rep la causa contra Puig i Vila per les obres reclamades per l'Ajuntament de Sixena

ACN | El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut, d'acord amb la resolució de la Sala II del Tribunal Suprem, la causa oberta per un suposat delicte de desobediència contra els exconsellers de Cultura Lluis Puig i Santi Vila pel que fa a la denúncia de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena per l'entrega de les obres d'art que es trobaven en el Museu de Lleida.
sant-sebastia-icona

Sant Sebastià: màrtir i icona gai

CR | El 20 de gener se celebra la festivitat de Sant Sebastià. Un màrtir de l’Església catòlica que, segons expliquen els escrits de l’època, era un soldat romà que es va convertir, en secret, al cristianisme. La història no acaba aquí, Sebastià és un sant amb moltes peculiaritats. Per exemple, és un dels sants més representats en la història de l’art. Per què?
orgue-vendrell-peculiar

El peculiar cas de l’orgue del Vendrell, una joia única a Europa

CR | En la darrera dècada, les esglésies catalanes han viscut la recuperació d'un gran nombre d’orgues que es trobaven en mal estat de conservació i que en la majoria dels casos ja no s’utilitzaven en les celebracions litúrgiques. Un d’aquests instruments, que precisament s’ha recuperat gràcies a la iniciativa dels mateixos ciutadans, és l’orgue de l’Església de Sant Salvador del Vendrell, que data del 1777.

panoràmica

Veure la fe

podcasts