Vés al contingut

notícies relacionades

Jaume Aymar Emmanuel Mounier 2024

Jaume Aymar: "M'agradaria complir el somni del pare Coll i fer una facultat personalista"

GLÒRIA BARRETE -CR | "Si digués que el guardó és merescut, seria d'una petulància increïble, però si dic que és immerescut faig quedar malament a l'Institut Emmanuel Mounier de Catalunya", afirma Jaume Aymar en rebre el Reconeixement de l'Institut aquest 2024. És per aquest motiu, ens confessa, que ha buscat una tercera via de reconeixement pel dia d'entrega del premi, "dedicar-li el guardó al pare Josep Maria Coll", tot un referent, intel·lectual i de vida, per a ell.

bisbes-parlen-solemnitat-pentecosta

Els bisbes parlen de la solemnitat de la Pentecosta

GIEC | El proper diumenge 19 de maig, solemnitat de la Pentecosta, es clou el temps pasqual, el temps joiós de la resurrecció del Senyor, amb l’enviament de l’Esperit Sant, que és el gran do que el Senyor regala a l’Església i a tota la humanitat.

Funeral Joan Rigol

El funeral de Joan Rigol reuneix l’església i la política catalana al voltant d’una “bona persona”

JORDI LLISTERRI –CR | El cardenal Joan Josep Omella ha presidit aquest dijous el funeral de l’expresident del Parlament Joan Rigol, que va morir dimarts. En el funeral s’hi ha aplegat una àmplia representació de l’església i de la política catalana, sectors entre els quals Rigol sempre va contribuir a crear ponts. I ho va aconseguir perquè “era una bona persona”, com s’ha recordat en les intervencions de familiars i amics, i en l’homilia que ha pronunciat l’arquebisbe Joan-Enric Vives.

Ok20240507_200348

Homenatge a Francesc Torralba: “No m’he avergonyit mai de la font d’inspiració cristiana”

JORDI LLISTERRI –CR | Se n'hauria d’haver parlat més del fet que un filòsof català, Francesc Torralba, hagi rebut el premi Premi Ratzinger 2023. Un reconeixement de la Santa Seu a l’obra de pensadors internacionals. Per destacar aquesta menció, la Facultat de Filosofia de La Salle Campus Barcelona va organitzar aquest dimarts una taula rodona d’homenatge a Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull.

Joan Rigol

Mor Joan Rigol, “home d’esperit conciliador i fe indefallent”

GLÒRIA BARRETE -CR | L'expresident del Parlament Joan Rigol i Roig ha mort als 81 anys aquest dimarts. Format en Teologia i Filosofia, a banda de la trajectòria política, Rigol va destacar sempre pel seu vincle i compromís en el món eclesial i social. El seu funeral està previst per a dijous 9 a les 11h al Tanatori de les Corts. Rigol va expressar la seva voluntat de no comptar amb capella ardent pública al Parlament de Catalunya. 

Veure la fe

podcasts