Vés al contingut

notícies relacionades

tarrega-1

Tàrrega commemora els 350 anys de la primera pedra de Santa Maria de l'Alba

Bisbat de Solsona | La comunitat parroquial de Tàrrega ha commemorat la col·locació i benedicció de la primera pedra de l'església parroquial de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega. La celebració que ha tingut lloc aquest 31 de juliol l'ha organitzat la  Comissió del Patrimoni de la mateixa parròquia.
bisbat-solsona

El curs d'iconografia del Santuari de Lord esdevé "una experiència ecumènica"

Bisbat de Solsona | El Santuari de Lord de Sant Llorenç de Morunys ha acollit un curs d'iconografia conduït pel mestre romanès de l'església ortodoxa Neculai Saftiu. Una formació amb la intenció de crear "una experiència ecumènica" vinculada al vessant artístic i espiritual alhora. Al curs ha tingut lloc del 25 al 29 de juliol i hi han participat sis persones de diferents punts de Catalunya.
bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.
pergami

Acaba la restauració del pergamí amb el traçat original de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega

Bisbat de Solsona | La sala de l‘Edifici Parroquial de Tàrrega ha acollit l'acte de recepció de la restauració de l'antic pergamí que conté el traçat original del temple de Santa Maria de l'Alba fet per fra Josep de la Concepció. Sota aquest traçat, el 1672, es van iniciar les obres de construcció de l'actual temple barroc classicista de la capital de l'Urgell.
salam-babel

Dones musulmanes de Bellpuig: “La idea és fer coses juntes per no sentir que estem soles”

(ACN) A finals de 2019 naixia a Bellpuig l'associació Salam Babel, creada per dones musulmanes, amb l'objectiu de contribuir a la diversitat cultural i religiosa d'aquest municipi de l'Urgell de més de 5.100 habitants. La pandèmia va fer aturar la seva activitat i fa just un any van fer el seu primer acte obert a la ciutadania amb la celebració d'una Festa del Xai infantil.

Fàtima Ahmed, Carme Llasat, Josep Minguell i Carme Trilla, Creu de Sant Jordi

(CR) L’activista social i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa Fàtima Ahmed, el pintor muralista i autor dels frescos de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega Josep Minguell, la física i membre del grup d’ètica i sostenibilitat de Cristianisme i Justícia Carme Llasat, i l’economista i col·laboradora de Càritas Diocesana de Barcelona Carme Trilla han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi d’aquest 2022.

Guardiola de Berguedà tindrà un centre d’interpretació i estudi del romànic de la comarca

(ACN –Guardiola de Berguedà) Des de grans edificis fins a petites esglésies, jaciments, castells i fortaleses, el Berguedà té centenars d’elements patrimonials del romànic, però molts són totalment desconeguts. Ara, tot aquest patrimoni es vol posar en valor amb un centre d’interpretació del romànic que finança la Diputació de Barcelona amb una inversió d’1,4 milions d’euros. S’ubicarà al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, la principal joia del romànic.

El foc destructor i la geografia sagrada

(Josep Gordi –CR) Aquesta setmana s’han complert les pitjors previsions i la calor extrema a més a més de la baixa humitat han provocat que els incendis forestals s’estenguessin per diferents punts de la geografia catalana. El foc que en ocasions és renovador, purificador i, fins i tot, festiu, tal com succeeix en els solsticis d’hivern i d’estiu, pot tornar-se massa sovint en un element devastador, destructor.

panoràmica

Veure la fe

podcasts