Vés al contingut

notícies relacionades

Memorial conjunt a Arcadi Oliveres el 10 de novembre

(CR/Justícia i Pau) Quatre entitats s’aplegaran per “reivindicar la inesgotable tasca de l’Arcadi realitzada en favor dels drets humans i la pau”. Home de profundes conviccions cristianes, Arcadi Oliveres va treballar incansablement en defensa dels drets humans.

Diversos homenatges a Casaldàliga en l’aniversari de la seva mort

(CR) Aquest diumenge 8 d’agost farà un any de la mort del bisbe claretià Pere Casaldàliga. En aquest context s’han organitzat diversos homenatges de caire internacional en record del religiós, que va ser un referent de la lluita per la justícia i la defensa dels més vulnerables. 

Barcelona agraeix “l’utopia fèrtil” de Casaldàliga

(Laura Mor –CR) “Que en Pere va sembrar és una evidència”. És una de les moltes frases que aquest dilluns al vespre han mostrat ben viu el llegat de Pere Casaldàliga. Dues-centes persones s’han aplegat a Barcelona la vigília de Sant Pere per agrair el mestratge de qui va ser bisbe de São Félix do Araguaia. Amb un encàrrec compartit: el món continua ferit i cal militar en l’esperança.

Nou homenatge conjunt a Pere Casaldàliga

(Fundació Pere Casaldàliga) L’Ajuntament de Barcelona, l’Associació Araguaia i la Fundació Pere Casaldàliga retran un homenatge conjunt a Pere Casaldàliga a la ciutat de Barcelona.

El germà Guillermo, amb 100 anys: “Cal treballar amb il·lusió amb el jovent”

(La Salle) La Salle Santa Coloma de Farners està de festa. El germà Guillermo ha fet 100 anys aquest divendres. La seva vida és un exemple de fidelitat, compromís i servei amb els joves, l’educació i també l’esport. Amb el nom de Laurentino Fernández, fa just un segle, va néixer en un poblet de Lleó (Barrios de Nistoso); era net del mestre del poble.

Enviny homenatja mossèn Joan Escales, “l’ermità del Pirineu”

(Bisbat d’Urgell) L’església parroquial de la Presentació d’Enviny va acollir diumenge una celebració eucarística de pregària i record per mossèn Joan Escales i Barbal, traspassat el darrer mes de març als 90 anys de vida i 65 de ministeri presbiteral.

Comiat a Casaldàliga, “testimoni creïble de la vida de Jesús”

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge s’han celebrat en paral·lel la missa exequial pel bisbe claretià Pere Casaldàliga al Brasil i l’homenatge espontani davant de la seva casa natal, al poble de Balsareny. Dos comiats emotius que obren un seguit d’actes previstos en memòria del bisbe Casaldàliga, que va morir dissabte amb 92 anys.

Veure la fe