Vés al contingut

notícies relacionades

rars

“Ets rar si ets homosexual i ets rar si ets cristià”

CLARETIANS | El teòleg i activista Enric Vilà ha presentat aquest dijous el llibre Cristian*s rar*s a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia, justificant el títol perquè “ets rar si ets homosexual i ets rar si ets cristià”. Vilà ha explicat que el llibre era necessari perquè “als clàssics de teologia, la teologia LGTBIQ brilla per la seva absència” i “calia donar veu” a aquesta realitat.

cultura-religiosa

Joan Gómez: “Ens cal la cultura religiosa per conviure”

CRISTIANISME AL SEGLE XXI | El sociòleg Joan Gómez ha estat el ponent encarregat de la cinquena sessió del cicle 'Religions i tradicions espirituals en les arrels de la nostra cultura' d'Espai Obert, promocionat per l'associació Cristianisme al Segle XXI.

mossos-esquadra

L’arquebisbat de Barcelona organitza una trobada pastoral amb els cossos de seguretat

ROGER VILACLARA –CR | El bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova es trobarà amb membres dels cossos de seguretat de l’arxidiòcesi aquest pròxim 18 d’abril a la tarda. Es tracta d’una trobada inusual perquè, fins ara, un bisbe de Barcelona no s’havia trobat mai amb els cossos de seguretat per fer-ne un acompanyament pastoral.

El_Pinell_de_Brai_-_panoramio

Mor un jove de 30 anys en rebre un cop de campana a l'església de Pinell de Brai

ACN | Un jove de 30 anys ha mort aquest dissabte al matí en rebre un cop de campana a l'església de Pinell de Brai (Terra Alta), segons han confirmat els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut pels voltants de les 07.30 hores a la parròquia de Sant Llorenç –situada a la cèntrica plaça de la vila- quan s'estava fent el tradicional toc de campanes per anunciar la festa de Santa Magdalena.

Llibre Joan Carrera

Joan Carrera, més que un bisbe

JORDI LLISTERRI –CR | Com tantes coses en aquest país, el bisbe Joan Carrera era més que un bisbe. Així ho va resumir el periodista Antoni Bassas al final de la presentació d’un nou llibre sobre el qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona i que va morir ara fa 15 anys. Mireu els lliris del camp, editat pel CPL, és el títol d’un recull d’una quarantena de testimonis que van conèixer i treballar amb el bisbe des de la seva etapa pastoral en les parròquies de la perifèria de Barcelona o acompanyant-lo en el seu compromís social, cultural i nacional.
mare-de-deu-carme

El bisbe de Sant Feliu expressa el seu condol pel cas del Prat del Llobregat

BISBAT DE SANT FELIU | Després de conèixer la notícia de l’assassinat dels dos nens i la seva mare al Prat de Llobregat, el bisbe Agustí Cortés ha emès un comunicat expressant el seu condol. En el text, Cortés demana viure "els fets execrables" amb "la fortalesa de qui és conscient i compromès en la tasca de canviar aquesta societat".

panoràmica

Veure la fe

podcasts