notícies relacionades

"La distinció entre religiós i secular és...

(Direcció Genral d'Afers Religiosos) José Casanova (Saragossa, 1951) és un referent de la sociologia de la religió....

Joves sirians participen als Camins d'...

(Jesuïtes) Entre el 12 i el 16 de juny, un centenar de joves, entre ells refugiats sirians que viuen ara en diferents...

Tot preparat per a l’inici de les colònies i...

(Fundació Pere Tarrés) Amb el final del curs escolar, comença el període de colònies i casals d’estiu. Més de...

Sant Joan Baptista

(GIEC) Diumenge 24 de juny, l’Església celebra la solemnitat del Naixement de Sant Joan Baptista, precursor del Senyor...

A l’Església li calen teòlegs com Rovira Belloso

(Josep Gil i Ribas) Mossèn Josep M. Rovira Belloso, prevere de l’Església de Barcelona i teòleg, va morir el 16 de juny...

Els premis Blanquerna Impulsa reivindiquen el...

(Blanquerna) Els Premis Blanquerna Impulsa són uns guardons que tenen la voluntat de sensibilitzar sobre els Objectius...

Silenci i pregària al Pi    

(CR) Amb silenci i pregària. Així és com un miler de persones van acompanyar aquest dimarts a les famílies dels...

Emili Turú, nou secretari general de la Unió de...

(Maristes) El president de la Unió de Superiors Generals , Mauro Johri, superior general dels frares Caputxins, va...
  •  
  • 1 de 180

recull de notícies

Dc, 6/06/2018
|
Monestir de Sant Pere de les Puel·les
Dv, 22/06/2018
|
Ara.cat
Dij, 21/06/2018
|
Ara.cat
Dij, 21/06/2018
|
Jornada
Dij, 21/06/2018
|
Ara.cat
Dij, 21/06/2018
|
Diari de Girona
Dij, 21/06/2018
|
Vatican Insider
Dc, 20/06/2018
|
El Punt Avui
  •  
  • 1 de 412

veure la fe

Pregària interreligiosa amb les famílies dels...

El dimarts 19 de juny a les 20h. se celebrarà una pregària interreligiosa a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. L’acte reuneix diverses tradicions religioses per denunciar l’empresonament dels dirigents polítics i socials catalans, la vulneració dels seus drets i de les seves famílies, especialment dels infants, i per demanar una resolució del conflicte polític d’una forma digna i no violenta.

La celebració té el suport de l’Associació Catalana pels Drets Civils que agrupa les famílies dels presos i exiliats i s’hi han afegit a participar-hi persones de diverses tradicions religioses: catòlica, protestant, ortodoxa, musulmana, jueva, budista i sikh.

L’acte es farà en un ambient de silenci, recolliment i pregària i amb un acurat acompanyament musical coordinat pel compositor Bernat Vivancos. S’iniciarà amb una de les peces per clarinet dels “Cants de la llibertat presa”, que recorden cadascun dels dies que han passat els dirigents catalans a la presó. També s’interpretarà un moviment del Quartet de Dmitri Xostakóvitx  “a les víctimes de la guerra i del feixisme”.  

Cadascuna de les religions que hi participen han escollit un text o una pregària de la seva tradició religiosa que llegiran o recitaran durant la celebració. Enmig d’aquestes pregàries es farà un espai de silenci i familiars dels presos i exiliats participaran en la pregària amb un gest simbòlic.

La pregària es tancarà amb una versió del Cant del Ocells interpretada per un ensemble de 18 violoncels que es reuniran especialment per aquest acte, un violoncel per cadascun dels presos i exiliats.

La convocatòria és una iniciativa per mostrar que l’honestedat, la caritat, la misericòrdia, la justícia, la llibertat, el diàleg... són creences compartides i un imperatiu moral i espiritual per a la construcció de la pau social. Des d’aquest convenciment comú, persones de diverses tradicions compartiran una pregària de cada confessió.

La periodista Mònica Terribas presentarà l’acte. L’accés a la Basílica de Santa Maria del Pi s’obrirà a les 19’30h.

Campanya de donació de sang a la Catedral de...

(Arquebisbat de Tarragona) La Catedral de Tarragona va acollir per primera vegada una campanya de donació de sang. La campanya, que va comptar amb la col·laboració del Col·legi Lestonnac L’Ensenyança en la difusió, va tenir lloc el dissabte dia 2 de juny, al matí, a la capella del Baptisteri de la Catedral de Tarragona.

Durant tot el matí hi va haver un total de 65 donacions, xifra que des del Banc de Sang i Teixits qualifiquen com a molt satisfactòria. La metgessa i coordinadora de la donació de sang a Tarragona i Terres de l’Ebre, Núria Vilanova, ha explicat que cada dia, a Catalunya, es fa una mitjana de 1.000 transfusions de sang i per aquest motiu és tan necessari col·laborar amb aquest tipus de campanyes. 

L'Arquebisbe Jaume Pujol també s’hi va fer present a primera hora del matí donant suport a la campanya —ara per raons d’edat ja no pot donar— i solidaritzant-se amb les persones que necessiten sang per als seus tractaments.

Entrevista a Josep Maria Abella, exsuperior...

(CR) Si hi ha un català amb una visió universal de l’Església, aquest és Josep Maria Abella. Lleidatà, amb poc més de vint anys va anar a com a missioner claretià al Japó. El 1991, després de gairebé vint anys inserit en la cultural oriental, va tornar a Europa quan va ser elegit membre de l’equip general dels Claretians. I el 2003 va ser escollit superior general, fins aquest estiu que finalitzats els dos mandats torna a casa seva, al Japó. L’orígen català, la inculturació al Japó, i l’experiència universal li donen una àmplia visió dels reptes eclesials i mundials. Com a representant de la Unió de Superiors Generals també ha participat en tres sínodes de bisbes.

  •  
  • 1 de 108

monogràfics