Vés al contingut

notícies relacionades

Càritas Sant Feliu

Les Càritas catalanes radiografien l’emergència social a les memòries anuals

CR | Les Càritas de Barcelona, Sant Feliu, Tortosa, Terrassa, però també de Solsona, Lleida o Urgell han presentat aquest dijous al matí les seves memòries anuals. Girona fa pocs dies també que va presentar la seva memòria anual. Unes memòries, amb nombroses dades, en què s’evidencia, en totes elles, que la pobresa creix, es cronifica i comença a arribar a sectors de població que haurien d’estar protegits.

catedral-tortosa

La catedral de Tortosa presenta una nova audioguia 

BISBAT DE TORTOSA | El capítol de la catedral de Tortosa ha presentat aquest dimecres una nova visita turística completament visual, multimèdia i, pròximament, multiidioma. Es tracta d'una aplicació que, un cop descarregada, permet la visita virtual de la catedral completament portàtil i offline.

El_Pinell_de_Brai_-_panoramio

Mor un jove de 30 anys en rebre un cop de campana a l'església de Pinell de Brai

ACN | Un jove de 30 anys ha mort aquest dissabte al matí en rebre un cop de campana a l'església de Pinell de Brai (Terra Alta), segons han confirmat els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat. L'avís del succés s'ha rebut pels voltants de les 07.30 hores a la parròquia de Sant Llorenç –situada a la cèntrica plaça de la vila- quan s'estava fent el tradicional toc de campanes per anunciar la festa de Santa Magdalena.

reliquiari-gandesa

El periple de la recuperació del reliquiari de Gandesa

JOSEP ALANYÀ –CR | La nit del 8 al 9 de desembre de 1979, durant el rectorat de Miquel Romero i Navarro, temps en què Erik el Belga i la seva colla actuaven per territoris de Catalunya i València, uns autors no identificats van entrar a l’església  arxiprestal de l’Assumpció de Gandesa i, forçant portes i armaris, van robar uns objectes de culte de gran valor històric i artístic, que es guardaven a la sagristia.
trocajove-2024-5

Els esplais cristians reivindiquen la cultura catalana en una trobada amb més d'un miler de joves

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | Un cap de setmana per reflexionar, estimular el pensament crític i aprofundir en problemàtiques que estan a l’ordre del dia. Així ha definit Anna Grau, presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés, la TrocaJove, la trobada anual de joves dels centres d’esplai de la federació, que enguany s'ha celebrat a Amposta.

panoràmica

Veure la fe