Vés al contingut

notícies relacionades

fra Octavi Vilà

Girona acull diumenge l'ordenació episcopal de fra Octavi Vilà

BISBAT DE GIRONA | Aquest diumenge, 21 d’abril, la catedral de Girona acollirà, a les 5 de la tarda, l’ordenació episcopal i l’inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona. La cerimònia serà presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i entre els concelebrants principals l’acompanyaran el nunci apostòlic, Bernardito C. Auza; l’arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis J. Argüello; l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i l’administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer.

mossos-esquadra

L’arquebisbat de Barcelona organitza una trobada pastoral amb els cossos de seguretat

ROGER VILACLARA –CR | El bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova es trobarà amb membres dels cossos de seguretat de l’arxidiòcesi aquest pròxim 18 d’abril a la tarda. Es tracta d’una trobada inusual perquè, fins ara, un bisbe de Barcelona no s’havia trobat mai amb els cossos de seguretat per fer-ne un acompanyament pastoral.

Llibre Joan Carrera

Joan Carrera, més que un bisbe

JORDI LLISTERRI –CR | Com tantes coses en aquest país, el bisbe Joan Carrera era més que un bisbe. Així ho va resumir el periodista Antoni Bassas al final de la presentació d’un nou llibre sobre el qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona i que va morir ara fa 15 anys. Mireu els lliris del camp, editat pel CPL, és el títol d’un recull d’una quarantena de testimonis que van conèixer i treballar amb el bisbe des de la seva etapa pastoral en les parròquies de la perifèria de Barcelona o acompanyant-lo en el seu compromís social, cultural i nacional.
bisbes-parlen-renda-esglesia-x

Els bisbes parlen de marcar la ‘X’ a favor de l’Església a la declaració de la Renda

GIECDel 3 d’abril a l’1 de juliol de 2024 té lloc la campanya de la Renda 2023. Durant aquest període, l’Església convida tots els contribuents a marcar la casella destinada a l’Església catòlica i també la d’altres finalitats socials, ja que amb aquest petit, però alhora, gran gest, es contribueix en el desenvolupament de les accions pastorals, socials i assistencials de l’Església.

mare-de-deu-carme

El bisbe de Sant Feliu expressa el seu condol pel cas del Prat del Llobregat

BISBAT DE SANT FELIU | Després de conèixer la notícia de l’assassinat dels dos nens i la seva mare al Prat de Llobregat, el bisbe Agustí Cortés ha emès un comunicat expressant el seu condol. En el text, Cortés demana viure "els fets execrables" amb "la fortalesa de qui és conscient i compromès en la tasca de canviar aquesta societat".

panoràmica

Veure la fe

podcasts