Vés al contingut

notícies relacionades

Reobre l’hostatgeria del Monestir de Poblet

(Roger Vilaclara –CR) Aquest divendres l’Hostatgeria de Poblet ha reobert les seves portes. Ho ha fet després de més d’un any tancada i amb una nova gestió externalitzada a càrrec de la companyia Petits Hotels. Un canvi que busca “obrir l’hostatgeria a tota mena de client, però mantenint la seva essència”, explica Francesc Pintado, de la nova gestora hotelera.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

El monestir de Poblet acull 22 refugiats d'Ucraïna

(Monestir de Poblet) Aquest cap de setmana han arribat al Monestir de Poblet 22 persones refugiades procedents d'Ucraïna, majoritàriament dones i infants. Durant els pròxims dies es preveu l'arribada d'unes 15 persones més.

Acusen un monjo de Poblet de tocaments a una menor

(CR) Un monjo del Monestir de Poblet ha estat detingut aquest dimecres acusat de “tocaments a una menor”, segons ha informat en un comunicat l’Abat de la comunitat, Octavi Vilà. La comunitat s’ha mostrat profundament consternada i ha expressat la seva solidaritat i recolzament a totes aquelles persones que es puguin sentir afectades per aquests fets, especialment amb la menor i la família. El comunicat no detalla l'abast dels fets, però posteriorment s'ha conegut que es tractava d'uns suposats tocaments després de la celebració de la missa en un espai públic.

El monestir de Poblet reobre la visita turística

(Monestir de Poblet) El monestir de Poblet reobre les portes a la visita turística, coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma. Ho fa des d’aquesta mateixa setmana, adoptant totes les mesures higièniques que dicten les autoritats per minimitzar el risc de contagi de Covid-19. Les zones visitables són el claustre, la basílica i les dependències adjacents, així com el Museu.

Mor el monjo de Poblet Alexandre Masoliver, historiador de referència del monaquisme

(Jordi Llisterri-CR) El monestir de Poblet perd un dels seus grans intel·lectuals. Aquest dimarts ha mort als 85 anys el pare Alexandre Masoliver. Historiador de referència sobre el monaquisme a Europa i a Catalunya, va ser el bibliotecari del monestir de Poblet durant 27 anys i durant més de trenta director d’estudis. La missa i enterrament tindrà lloc aquest dimecres 19 de juny a les 17h a la basílica del monestir.

Un monestir a les xarxes socials: el cas de Poblet

(Laura Mor –CR) Què fa que una abadia cistercenca tingui dos mil set-cents seguidors a Twitter? Quin sentit té que un monestir dediqui esforços a alimentar Facebook i organitzi un concurs fotogràfic a Instagram? Avui ens fixem en la vida del Monestir de Poblet a les xarxes socials.

Veure la fe