Vés al contingut

notícies relacionades

borja-peyra

Borja Peyra, nou prior de Poblet

MONESTIR DE POBLET | Borja Peyra és, des d'aquest diumenge, el nou prior del Monestir de Poblet. Així ho ha decidit l'abat de la comunitat Rafel Barruè, qui l'ha nomenat. El prior de la comunitat és el primer col·laborador en el govern del monestir de l'abat i el substitueix en cas d’absència.
abat-poblet-rafel-barrue

Rafel Barruè, nou abat de Poblet

MONESTIR DE POBLET | La comunitat de Poblet ha elegit aquest dilluns el nou abat de Poblet, el que fins ara era el prior de la comunitat Rafel Barruè. L'elecció ha tingut lloc a la sala capitular, sota la presidència de l'abat general de l'orde cistercenc Mauro-Giuseppe Lepori i després de l'ordenació episcopal del nou bisbe de Girona, Octavi Vilà, anterior abat de Poblet, aquest mateix diumenge.
octavi-vila-entrevista

Octavi Vilà: “Hi haurà més laics fent celebracions de la paraula a Girona”

ACN | El bisbe electe de Girona, fra Octavi Vilà, serà ordenat aquest diumenge a la catedral de Girona, després de dos anys amb el càrrec vacant per la mort de Francesc Pardo. Una situació "anòmala" com reconeix el futur cap de l'Església gironina, que es va assabentar de la proposta per ser el nou bisbe el 5 de febrer.

savall

El Festival Jordi Savall s'obre a la convivència i a les músiques del món

ACN | La quarta edició del Festival Jordi Savall estarà dedicada a la convivència i a les músiques del món amb una gran oferta de concerts inspirats en la pau, la tolerància i la diversitat cultural. La proposta se celebrarà a Montblanc i als Reials Monestirs de Poblet i Santes Creus del 12 al 18 d'agost.

scouts-poblet-3

Més de 60 guies i scouts d’Europa participen a la vuitena edició de la Ruta Catalana a Poblet

GUIES I SCOUTS D'EUROPA | Una seixantena de joves han participat aquest cap de setmana de la vuitena edició de la ruta catalana de Guies i Scouts d’Europa al Monestir de Poblet. Es tracta de l’activitat principal que aquest moviment d’escoltisme catòlic i lleure educatiu ofereix als seus caps -joves de disset anys o més- durant el curs. Enguany, han estat quatre dies de ruta que han servit als participants per a preparar-se per a la Setmana Santa tot vivint un ambient de comunitat i pregària.

abat-bisbe-girona-planellas-2

De Puigdemont a Salvador Illa, les reaccions al nou bisbe de Girona

CR | El nomenament de l'abat de Poblet, Octavi Vilà, com a nou bisbe de Girona, aquest dijous, ha enganxat per sorpresa a l'Església catalana i també al panorama polític del país. Alguns dels seus protagonistes, com Carles Puigdemont o Salvador Illa, han aprofitat les xarxes socials per fer arribar al nou bisbe de Girona i la seva diòcesi els seus missatges després la notícia.
abat-bisbe-girona-planellas-1

Octavi Vilà, d’abat a bisbe de Girona: “M’ha costat una mica acceptar”

JORDI LLISTERRI –CR | Un religiós de Tarragona que serà el bisbe de Girona, i un arquebisbe de Tarragona que era capellà de Girona. I els dos ben somrients. Així s’ha oficialitzat aquest dijous al migdia al Monestir de Poblet l’elecció del seu abat Octavi Vilà com a bisbe de Girona. L’anunci s’ha fet amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que ho ha definit com “un gran nomenament per Girona i per tota l’Església catalana”.
octavi-vila-bisbe-girona

Una sorpresa en el mapa episcopal català: l’abat de Poblet, Octavi Vilà, nou bisbe de Girona

JORDI LLISTERRI –CR | L’espera ha valgut la pena, almenys per Girona. Finalment, fra Octavi Vilà, abat de Poblet des de 2015, serà el nou bisbe de Girona. La diòcesi ha hagut d’esperar gairebé dos anys des de la mort del bisbe Francesc Pardo, però a canvi s’ha trobat amb el nomenament d’un dels principals actius de l’Església catalana, l’abat de Poblet. Potser l’abadia cistercenca és qui hi perd més amb aquest nomenament. També ha sorprès la decisió perquè feia gairebé 100 anys que no es nomenava un religiós com a bisbe a Catalunya.

panoràmica

Veure la fe

podcasts