Vés al contingut

notícies relacionades

poblet-llibres

El Monestir de Poblet proposa diferents lectures per Sant Jordi

CR | Setmana de recomanacions literàries al Monestir de Poblet. Coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi aquest diumenge, les xarxes socials del monestir s'han omplert de propostes per llegir en les pròximes setmanes. Són recomanacions relacionades amb el patrimoni, l'orde cistercenc o l'abadia de Poblet.
Cartell de les passions

Les Passions estrenen una temporada més inclusiva i participativa

CR | Després d'una temporada que encara arrossegava els efectes de la pandèmia, la Federació Catalana de Passions (FCP) assegura que la temporada 2023 "torna amb la força que sempre ha caracteritzat les Passions de Catalunya". Una temporada que arriba amb novetats pel que fa a la inclusió i a la participació de totes les entitats que formen part de la FCP. 
poblet-montserrat-balsarenys

El Monestir de Poblet rep documentació del fons personal d'una dona per primera vegada

ACN | Montserrat Barenys, de 92 anys i actualment veïna de Sant Joan de les Abadesses, ha donat una part del seu arxiu personal a l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià del Monestir de Poblet. És la primera dona que aporta documentació a aquest espai, que custodia el fons del president Tarradellas i altra informació relacionada amb la Guerra Civil, l'exili i el restabliment de la Generalitat.
abat-orde-cistercenc

Octavi Vilà: “Hem de mantenir la unitat de l’Orde Cistercenc entre monjos i monges”

ANNA ROBERT –CR | Comunió i unitat institucional. La preservació d’aquestes dues màximes podrien resumir el que ha estat el Capítol General de l’Orde Cistercenc celebrat a Ariccia, a Roma, del 9 al 21 d’octubre. El Capítol General és la màxima autoritat de l’Orde en el qual s’elegeix l’abat i el procurador general, els consellers de l’abat general i una part dels membres del Sínode de l’Orde, l’òrgan màxim de govern entre els capítols.

Reobre l’hostatgeria del Monestir de Poblet

(Roger Vilaclara –CR) Aquest divendres l’Hostatgeria de Poblet ha reobert les seves portes. Ho ha fet després de més d’un any tancada i amb una nova gestió externalitzada a càrrec de la companyia Petits Hotels. Un canvi que busca “obrir l’hostatgeria a tota mena de client, però mantenint la seva essència”, explica Francesc Pintado, de la nova gestora hotelera.

panoràmica

Veure la fe

podcasts