Vés al contingut

notícies relacionades

iqs-2024-02-02-comunitat-iqs-divendres-loiola-001

L'acompanyament als estudiants, identitat de la Comunitat IQS

IQS | Les preferències apostòliques de la Companyia de Jesús demanen explícitament que s'acompanyi els joves en la creació d'un "futur esperançador". Després de la publicació d'aquestes preferències i de la pandèmia, l'Institut Químic de Sarrià (IQS) ha iniciat una reflexió sobre com era de forta la tasca d'acompanyament del seu alumnat.
vaga de fam

“Avui acabem la vaga, però no acaben la campanya ni els seus objectius”

GLÒRIA BARRETE -CR | Després de quinze dies de vaga de fam per demanar la Pau a Palestina i exigir l’aturada de la venda d’armes a Israel, els tres vaguistes i activistes han finalitzat la seva acció. No el seu activisme ni la seva causa, que continua d’altres maneres. Han finalitzat la vaga de fam aquest divendres al matí a l’església de Migra Studium dels jesuïtes, allà on la van iniciar i on han estat convivint aquests dies.
sigles-institucions-religioses

Què volen dir les sigles de la vida religiosa?

CR | Tothom alguna vegada ha vist algunes sigles darrere d’un nom i no ha identificat el seu significat. Moltes institucions de vida consagrada i societats de vida apostòlica de l'Església catòlica fan ús d'aquestes abreviacions per identificar els seus components. Però què volen dir exactament? Hem parlat amb el germà marista Lluís Serra per respondre aquesta pregunta: “És un tret identitari més d’una persona”.
vaga-fam

Una vintena d'entitats d'Església donen suport a la vaga de fam per la pau a Palestina

CR | En un comunicat fet públic aquest dijous, una vintena d'entitats cristianes, entre elles la Fundació Catalunya Religió, donen suport a Llum Mascaray, Martí Olivella i Gabriela Serra, els activistes que des de fa una setmana es troben en vaga de fam. Els militants que viuen amb la comunitat de jesuïtes del carrer Palau de Barcelona exigeixen la pau a Palestina i la fi del comerç d'armes. 
enric-puig-entrevista

Enric Puig: “Cal acabar amb l’enfrontament escolar i treballar els aspectes educatius”

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | Els resultats del darrer informe PISA van evidenciar un rendiment molt per sota de la mitjana en l’alumnat de casa nostra. Per al jesuïta Enric Puig, que va ser durant 16 anys secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), una causa és "el sovintejat canvi de llei d’educació, que no és convenient".

panoràmica

Veure la fe

podcasts