notícies relacionades

Últims vots del jesuïta Pau Vidal: obert, a la...

(Jesuïtes) Sota els arbres del jardí del Casal Arrupe, a Sant Cugat del Vallès, on des de fa un any i mig conviu una...

Una trentena d'educadors d'escoles...

(Jesuïtes) Més de trenta docents de diferents països de la comunitat educativa Jesuit European Committee for...

Josep M. Esquirol: “Les ferides són demandes de...

(Jesuïtes) El centre d’estudis Cristianisme i Justícia ha celebrat l’acte d’inauguració de curs 2021 - 2022,...

Lluís Espinal, nou premi al periodisme social i...

(CR) Amb voluntat de retre homenatge i valorar la tasca de defensa dels drets fonamentals de les persones portada...

Migra Studium: “Amb el coneixement es desfà la...

(Glòria Barrete —CR) Fa més de quinze anys que la Fundació Migra Studium dels Jesuïtes va posar en marxa el...

Escola Cristiana: “És incomprensible que no s’...

(CR) Davant l’increment de la demana de places a la Formació Professional, aquest estiu la Fundació Escola Cristiana (...

Cristianisme i Justícia publica "La veritat...

(Cristianisme i Justícia) “Segrest, tothom entén el que significa. És apropiar-se d’algú o d’alguna cosa, fer...

Una crida a la misericòrdia en la festa de Sant...

(Jesuïtes) El bisbe de Vic i administrador apostòlic de la diòcesi de Solsona, Romà Casanova va presidir dijous al matí...
  •  
  • 1 de 64

veure la fe

Resum de la visita del superior general dels Jesuïtes a Catalunya

(Jesuïtes) La Companyia de Jesús ha publicat un vídeo resum de la recent visita a Catalunya del superior general dels jesuïtes, Arturo Sosa, per assistir a les celebracions programades dins l'Any Ignasià que commemora els 500 anys de la conversió d'Ignasi. Recull una selecció de les millors imatges del seu pas per Barcelona, Manresa i Montserrat els dies 30 i 31 de juliol coincidint amb la festivitat de Sant Ignasi de Loiola i l'1 d'agost, entre la qual destaca l'eucaristia celebrada a la Basílica de Santa Maria de la Mar, la benedicció dels Mosaics "Espai de Trobada", obra de Marko Rupnik i l'obertura de la porta del jubileu.

El Superior General dels Jesuïtes visita Montserrat, en el marc de l'Any Ignasià

(Jesuïtes) Una visita al Monestir de Montserrat ha completat aquest diumenge el recorregut que el Superior General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa, ha fet aquests dies, als llocs ignasians més significatius de Catalunya, i que han acollit les celebracions que marquen l'inici de l'Any Ignasià a casa nostra. Divendres, a la Basílica de Santa Maria del Mar, dissabte a la Cova de Sant Ignasi de Manresa, i diumenge a Montserrat.

El pare Arturo Sosa ha estat acollit per l'Abat Josep M. Soler i la comunitat benedictina i ha estat convidat a concelebrar la Missa Conventual a la Basílica de Santa Maria. En finalitzar la celebració ha volgut donar les gràcies a la comunitat "que va acollir Ignasi i que sempre ha tingut les seves portes obertes als germans jesuïtes que han vingut com a pelegrins". També ha convidat a pregar pel papa Francesc i per les vocacions a la vida cristiana en totes les seves formes. 

Montserrat és un dels escenaris importants en la biografia d’Ignasi de Loiola. Va ser el mes de març de 1522, quan Ignasi va arribar a Montserrat, va deixar l’espasa als peus de la Verge de Montserrat i va substituir el vestit de cavaller per una tela de sac, símbol del pelegrí.

El Superior General de la Companyia de Jesús també ha tingut l’oportunitat de visitar alguns dels espais del Monestir i del Santuari, acompanyat per Ignasi M. Fossas, prior de Montserrat, que l'ha convidat a descobrir què va trobar Ignasi a la seva arribada a la muntanya i el monestir. 

Amb la jornada d'avui es tanquen tres dies durant els quals Sosa ha participat als primers grans esdeveniments de l'Any Ignasià a Catalunya, després que el passat mes de maig es va inaugurar a Pamplona. 

  •  
  • 1 de 20

propostes

Catalunya Religió
Editor de recursos

monogràfics