Vés al contingut

notícies relacionades

Jornades OAR bcn

Barcelona organitza unes jornades de reflexió sobre el vincle entre festa, religió i pluralitat cultural

OAR | Les jornades Cultura popular, festa i religió: les religiositats populars a Barcelona tindran lloc els dies 18, 19 i 20 de juny a la sala d’actes de La Casa dels Entremesos. Consistiran en un seguit de taules rodones, rutes i activitats sobre la diversitat religiosa i les festivitats populars que se celebren a Barcelona.  Les jornades són gratuïtes, però requereixen d'inscripció prèvia. 

cie-zona-franca-migra-studium

El CIE de la Zona Franca és el centre de l'Estat amb més interns

ACN | El Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca és el que més persones va tenir tancades el 2023, 589 de les 2.085 en el conjunt dels set recintes de l’estat espanyol. Són dades de l’informe del Servei Jesuïta a Migrants en col·laboració amb Migra Studium i altres entitats.

Cyril Hovorun

Cyril Hovorun: "La guerra a Ucraïna ha accentuat les tensions entre diferents grups religiosos"

LUCIA MONTOBBIO -CR | L'arximandrita ucraïnès Cyril Hovorun, de la University College Stockholm, ha participat en la segona edició del Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i  Cultura amb la ponència Eye-witnessing the Destruction of Churches in Ukraine. Catalunya Religió ha parlat amb ell, aprofitant la seva partcipació al Congrés.

panel-llibertat-religiosa-3

Quatre anys de religió islàmica a les aules: “Satisfets, però encara amb reptes pendents”

ROGER VILACLARA –CR | Quatre anys després que la prova pilot per oferir classes de religió islàmica a les escoles públiques es posés en marxa, el Grup de Recerca en Educació, Didàctica i Aprenentatge (GREDA) de Blanquerna ha fet públic aquest dijous els primers resultats d'aquesta implementació. La recerca que ha fet GREDA conclou que, en termes generals, la valoració de la prova pilot, per part dels alumnes i professors, és satisfactòria, però també marca diferents aspectes que encara cal millorar.
Congres llibertat Religiosa 2024

“La llibertat religiosa protegeix tothom, creients i no creients”

GLÒRIA BARRETE -CR | La llibertat religiosa i de consciència és un dret fonamental. Un dret, però, que pot ser vulnerat o atacat. “La llibertat religiosa està avui en perill”, ha afirmat Míriam Díez, directora de la càtedra de llibertat religiosa i de consciència, durant l’obertura del II Congrés Internacional sobre Llibertat religiosa que se celebra aquest dimecres i dijous a la universitat Blanquerna- URL.

Amadeu Carbó

Amadeu Carbó: "Hi ha la tendència a buidar les festes de tot contingut religiós"

OAR | Amadeu Carbó és folklorista especialitzat en el món festiu i associatiu des de diversos àmbits, i conjuga la seva feina com a teòric amb la seva ocupació d’acompanyament a persones adultes amb discapacitats intel·lectuals, i en la direcció del centre ocupacional Taller Sant Camil. Com a educador social, experimenta dia a dia la capacitat del calendari festiu de cohesionar i visibilitzar les diferents realitats.

panoràmica

Veure la fe

podcasts