Vés al contingut

notícies relacionades

pregó mercè 2023

Les comunitats islàmiques catalanes, “ofeses” pel pregó de la Mercè de Barcelona

CR | La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, la PAK Federació d’Espanya i la Federació Consell Islàmic de Catalunya han fet públic aquest dilluns un comunicat conjunt adreçat a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en què expressen el seu malestar i rebuig pel pregó de les festes de la Mercè a càrrec de l’escriptora Najat El Hachmi.
Elisabeth Attar Lheure

Elisabeth Attar Lheure, guardonada amb el 10è Memorial Cassià Just

AFERS RELIGIOSOS / CR | La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència ha atorgat el 10è Memorial Cassià Just a Elisabeth Attar Lheure, compromesa a favor del diàleg interreligiós i interconviccional que ha exercit la major part de la seva tasca a Catalunya a través de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, el Centre Unesco de Catalunya, la Comunitat Bahá’í, el Grup de Diàleg Interreligiós Monàstic i diferents institucions internacionals.
arquebisbat-barcelona-taize-00

Barcelona se suma a la vetlla ecumènica del Papa que obrirà el Sínode

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | La parròquia de Sant Pau del Camp acollirà aquest 30 de setembre una vetlla de pregària amb motiu de l'inici del Sínode sobre la sinodalitat que començarà aquest octubre. Amb aquesta iniciativa, l'església arxidiocesana de Barcelona se suma a la invitació del papa Francesc, qui va convocar una pregària similar pel mateix dia a la plaça de Sant Pere del Vaticà.
bahais-aliança

La comunitat bahá'í, reconeguda com a confessió religiosa d'arrelament notori

CR | El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dimarts la resolució del reconeixement a la comunitat bahá'í com a confessió religiosa d'arrelament notori. Un reconeixement que la comunitat sol·licitava des de fa uns anys i que els dona un estatus jurídic que certifica la presència de la confessió religiosa a Espanya i el seu arrelament destacat. 
Cabanes durant Sukot

Què és la festa de Sukot?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | Sukot és una de les festes més importants en el calendari religiós jueu. Dura una setmana a Israel i per la comunitat jueva que viu fora d’aquest territori dura vuit dies. La paraula “sukot” és el plural de la paraula “sucà” que en hebreu significa cabana o tenda. Per això, aquesta celebració també es pot dir “festa de les cabanyelles” o “dels tabernacles”. Es recorden les cabanes que van protegir el poble jueu durant els 40 anys que van viure al desert. Concretament, durant la travessia del desert cap a la llibertat, de l’Èxode d’Egipte cap a la terra promesa. Enguany, la celebració comença el 29 de setembre i s’acaba el 8 d’octubre.
retaule santa tecla

El Retaule de Santa Tecla, una de les tradicions més íntimes i autèntiques de Tarragona

CR | Tarragona celebra, del 15 al 24 de setembre, la seva Festa Major, la festa de Santa Tecla. Tot i que la major part del programa de les festes de Santa Tecla estigui format per activitats de caire popular, pels tarragonins, però, aquesta celebració no estaria complerta sense la seva vessant més religiosa, que els fa reflexionar i els porta a trobar la comunió entre el poble. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts