Vés al contingut

notícies relacionades

La nova abadessa de Valldonzella encara un servei “humil i ple de desig”

(Laura Mor –CR) “Ajudar-nos, estimar-nos, ser senzills”. És al que aspira la nova abadessa de Valldonzella M. Àngels Cornellà Palou. Aquest dissabte s’ha celebrat la benedicció abacial a l’església del monestir cistercenc de Santa Maria, a Barcelona, quatre mesos després que l’escollís aquesta comunitat monàstica. A més de la família religiosa, amb una bona representació benedictina, l’han acompanyat amics i familiars.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

Maria Àngels Cornellà, nova abadessa de Valldonzella 

(Laura Mor –CR) La comunitat cistercenca de Santa Maria de Valldonzella ha escollit Maria Àngels Cornellà Palou com a mare abadessa d’aquest monestir històric situat al peu de la muntanya del Tibidabo, a Barcelona. La votació va tenir lloc divendres al monestir i la benedicció abacial serà, previsiblement, cap al mes de juny, per Pentecosta.

L’abadia cistercenca de Lerins a l’illa del silenci

(Josep Gordi –CR) A uns vint minuts en vaixell de la ciutat francesa de Cannes apareix l’illa de Sant Honorat que és propietat de la comunitat cistercenca que hi viu i que pren el nom del bisbe d’Arles que hi fundà el primer monestir en el segle V quan estava deshabitada. Es tracta d’una petita illa ja que tot just té tres quilòmetres de perímetre i per la qual no transiten cotxes, ni hi ha hotels, només s’escolta el so de les onades i el de les campanes del monestir.

Acusen un monjo de Poblet de tocaments a una menor

(CR) Un monjo del Monestir de Poblet ha estat detingut aquest dimecres acusat de “tocaments a una menor”, segons ha informat en un comunicat l’Abat de la comunitat, Octavi Vilà. La comunitat s’ha mostrat profundament consternada i ha expressat la seva solidaritat i recolzament a totes aquelles persones que es puguin sentir afectades per aquests fets, especialment amb la menor i la família. El comunicat no detalla l'abast dels fets, però posteriorment s'ha conegut que es tractava d'uns suposats tocaments després de la celebració de la missa en un espai públic.

Mor Marc Vallès, el monjo de Poblet que “vivia l’esperança tocant de peus a terra”

(CR) Aquest dilluns al matí la comunitat monàstica de Poblet ha acomiadat fra Marc Vallès i Rovira, germà del cister mort diumenge a la infermeria del monestir. Fill de l’Empordà, tenia 84 anys i en feia 60 que vivia arrelat com a monjo a Santa Maria de Poblet. Durant molts anys va ser l’hostatger del monestir i l’ànima de les visites guiades que va recollir en una guia.

Mor el capellà Josep Torné, estudiós dels pares del desert

(Laura Mor –CR) Fill del Priorat, vicari de les parròquies de Sant Roc i de la Mare de Déu dels Dolors i membre de la comunitat de Santa Maria de Togores, a la ciutat de Sabadell. Aquest divendres ha mort als 64 anys el capellà Josep Torné i Cubells. Autodidacta en Bíblia, Patrística i Teologia Medieval, va dedicar diverses publicacions a l’espiritualitat dels pares del desert.

recull de notícies

Veure la fe