Vés al contingut

notícies relacionades

papa francesc

El papa Francesc posa sobre la taula el seu paper com a primat

CR/ VATICAN NEWS | El Dicasteri per a la Promoció de la Unitat dels Cristians ha presentat avui un document crucial titulat "El Bisbe de Roma: Primacia i sinodalitat en els diàlegs ecumènics i en les respostes a l'encíclica Ut unum sint". Aquest text aprovat pel papa Francesc torna a posar sobre la taula el tema de la primacia del papat, el paper dels bisbes de Roma com a referència de la resta d'Esglésies cristianes.

vatica-medicaments

El Papa envia medicaments d'emergència a Ucraïna

VATICAN NEWS | Fruit d'una donació important, el papa Francesc ha enviat aquest cap de setmana medicaments de primera necessitat a Ucraïna per valor de cent mil euros. La donació va arribar a la Elemosineria Apostólica, el dicasteri per al servei de la caritat, a través d'una ambaixada de la Santa Seu. 

sinode

Sínode 2024: En quin punt es troba el treball de l’Església per afrontar noves propostes?

ROGER VILACLARA –CR | A mig camí entre la primera assemblea sinodal que va tenir lloc l'octubre del 2023 i la segona que ha de tenir lloc el pròxim mes d'octubre del 2024; són diverses les preguntes sobre en quin punt es troba aquest procés que afronta l'Església davant de possibles noves propostes i línies de treball. En parlem amb Enric Termes, vicari episcopal i coordinador del treball sinodal a la diòcesi de Barcelona.
jubileu 2025

El Papa convoca el Jubileu i demana “acabar amb les armes i la pena de mort” el 2025

CR / VATICAN NEWS | El papa Francesc ha convocat oficialment aquest dijous a la tarda el Jubileu que se celebrarà l'any 2025. Una convocatòria que, com mana la tradició, ha fet oficial llegint la butlla papal a la basílica de Sant Pere del Vaticà. En el seu text de convocatòria, el Papa ha demanat que el Jubileu ofereixi "signes tangibles d'esperança".

papa-semianristes

Seminaristes de Catalunya es troben amb el papa Francesc

BISBAT D'URGELL | Els formadors i seminaristes del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, acompanyats per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, s'han trobat amb el papa Francesc, després de l'audiència general d'aquest dimecres.

blanquerna-papa-2

El Papa demana a Blanquerna que formi “persones íntegres” i no “rèpliques d’ideals impossibles”

CR / VATICAN NEWS | Una representació de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull s'ha trobat aquest divendres en una audiència privada amb el papa Francesc amb motiu del 75è aniversari de la fundació catalana. En la seva trobada, el Papa ha demanat als representants de Blanquerna que formin "persones íntegres" i no "rèpliques d'ideals impossibles".

Veure la fe

podcasts