Vés al contingut

notícies relacionades

pelegrinatge-taize

L'Escola Cristiana organitza un pelegrinatge a Taizé

CR | Les escoles cristianes de Catalunya es preparen per a un pelegrinatge conjunt a la comunitat ecumènica de Taizé, a França. És la proposta que organitza el Departament de Pastoral de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) per a joves de 15 a 17 anys i que tindrà lloc del 7 a l'11 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima.
fedac-escoles-noves

Les escoles FEDAC sumen dos nous centres educatius

FEDAC | La Fundació Educativa Dominiques de l'Anunciata pare Coll (FEDAC) ha anunciat aquest dijous la incorporació de dos nous centres educatius dins del seu projecte: el Col·legi Yglesias de Canet de Mar i el Col·legi Virgen del Carmen de Santa Coloma de Gramenet. La incorporació d’aquests dos centres permetrà ampliar l’oferta educativa de les escoles FEDAC Canet i FEDAC Santa Coloma, que en cursos vinents impartiran noves etapes.
sessio-pedagogica

Les escoles cristianes decideixen el seu futur en sis trobades territorials

FECC | Les escoles religioses obren aquest dimarts un procés de reflexió estratègica conjunta. Ho fan a través de sis trobades territorials que la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) convoca sota el lema 'Som futur' per projectar el futur de l'educació, i definir quin ha de ser el seu paper dins del sistema educatiu.
escola-cristiana

L'Escola Cristiana arrenca el curs amb la mirada posada en el Pacte Educatiu Global

FECC | Aquest dimecres s'han incorporat al nou curs escolar els alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional. Amb el retorn, ara sí, de tots els alumnes, el Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana de Catalunya es planteja, per aquest nou curs, posar l'accent en el Pacte Educatiu Global (PEG), una iniciativa engegada el novembre de 2021 pel papa Francesc. La proposta pastoral es configura sota el lema: 'Escolta l'ECO)), Treballem el Pacte Educatiu Global'.
Col·legi Sant Ramon Nonat

“Les famílies venen a la FEAC perquè els preocupa l’educació dels fills”

LAURA MOR | Comença el curs escolar. A molts pares i mares se’ls barreja la il·lusió i les expectatives de portar els fills a l’escola, amb algunes inquietuds i inseguretats. Per això també comença el curs per al programa FEAC. Unes sigles que evoquen una mirada conjunta entre el col·lectiu de mestres i el de les famílies. FEAC vol dir això, “Família Escola Acció Compartida”.
Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

L’Escola Cristiana renova la formació en pastoral educativa

(Laura Mor –CR) Volen “despertar l’apetència”, fer venir ganes als docents perquè s’obrin a l’experiència de la fe. Així ha presentat la Fundació Escola Cristiana aquest dimarts al vespre el Certificat de Competència en Pastoral Educativa que engegarà el curs vinent.

panoràmica

Veure la fe

podcasts