Vés al contingut

notícies relacionades

Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

L’Escola Cristiana renova la formació en pastoral educativa

(Laura Mor –CR) Volen “despertar l’apetència”, fer venir ganes als docents perquè s’obrin a l’experiència de la fe. Així ha presentat la Fundació Escola Cristiana aquest dimarts al vespre el Certificat de Competència en Pastoral Educativa que engegarà el curs vinent. N’han parlat en una trobada amb una cinquantena de responsables de Pastoral i representants d'escoles cristianes a la Sagrada Família.

El cardenal Tagle demana “anar a trobar les persones allà on són”

(Laura Mor –CR) Més humil, propera, atenta i accessible. Així és l’Església que promou el prefecte de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles. El cardenal filipí Luis Antonio Tagle, de visita a Barcelona, ha defensat un cristianisme de “formes senzilles per anar a trobar les persones allà on són”. I ho ha explicitat amb el seu tarannà afable i obert en l’acte celebrat l’Auditori del Fòrum de Barcelona.

La Nau Bostik de Barcelona acull la sensibilitat artística de les escoles FEDAC

(Roger Vilaclara -CR) "Volem que l'art sigui una manera d'aprendre". Aquest és l'objectiu que persegueixen les escoles FEDAC amb el seu projecte '+Art a les escoles', un seguit d'activitats artístiques a la Nau Bostik de Barcelona durant el mes de març. L'esdeveniment culmina amb el treball que els centres FEDAC han fet els darrers mesos i que lliga amb una iniciativa més àmplia per fer “que l’art entri a les escoles com a eix vertebrador”. 

“Les escoles cristianes hem d’aconseguir treballar en xarxa”

(CR) ‘Cuidem l’educació del jo al nosaltres’ és l’eix temàtic amb què s’ha convocat aquesta setmana equips directius i representants de diverses institucions educatives cristianes de Catalunya i Illes Balears. L’acte s’ha celebrat dimarts a la cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, i l’ha impulsat Editorial Cruïlla per parlar sobre educació emocional.

Escola Cristiana crea una borsa Covid amb Blanquerna-URL per cobrir baixes de professorat

(Laura Mor –CR) Protocols de gestió de casos que canvien, quarantenes de contactes estrets, testos antigènics ràpids i comunicació amb les famílies. Aquesta primera setmana d’escola després de vacances ha estat molt dura per als equips docents. I cal sumar-hi les baixes ocasionades en els equips per la sisena onada de la SARS-COV-2, i la dificultat per trobar persones per cobrir el gran nombre de substitucions d’aquests dies.

panoràmica

Veure la fe

podcasts