Vés al contingut

notícies relacionades

escolanet-almoiner

Coses d'Antes: L'escolanet almoiner

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Encara se’n troben en certes esglésies i parròquies, no pas gaires. En algunes, depenent de la seva situació, han donat el primer ensurt a fidels despistats que en la penombra d’un temple se l’han trobat de cop. Avui, a la col·lecció d'articles 'Coses d'Antes' de Catalunya Religió, parlo dels escolanets almoiners.
makar-sankranti-festa-aliments

Què és la festa de Makar Sankranti?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | El dia de Makar Sankranti se celebra el 15 de gener i és una de les poques festivitats hinduistes que marca la rotació solar. La majoria de dates assenyalades al calendari hindú estan relacionades amb el moviment de la Lluna.
setmana-barbuts

Què és la Setmana dels Barbuts i per què li diem així? 

CR | La setmana més freda de l’any. Així és com es coneix la Setmana dels Barbuts. Té lloc la segona quinzena de gener coincidint amb tres sants que tradicionalment es presenten amb una llarga barba i que, històricament, s’han associat amb el fred i la neu.
martisants-peramea-00

Peramea, les relíquies més innocents

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Són quarts de 12 del migdia, Sants Innocents. A Peramea, al Pallars Sobirà, repiquen les campanes de l’església de Sant Cristòfol. Els diferents tocs manuals que des de fa poc són patrimoni de la humanitat, fan goig de sentir i s’escampen pels carrers costeruts de la vila closa, que s’estén pendent avall del temple.
pessebre-mateu-playmobil

Jesús neix a la presó

CR | Francesc Mateu interpreta cada any on hauria pogut néixer Jesús en el context actual. Aquest 2022, en el seu pessebre fet de figures de playmobil, Mateu fa néixer a Jesús a la presó. Una actualització del naixement que qüestiona el paper del sistema penitenciari actual.

panoràmica

Veure la fe

podcasts