Vés al contingut

notícies relacionades

Exaltació creu ortodoxos

Què és la festa de l’exaltació de la creu per als ortodoxos?

LUCÍA MONTOBBIO –CR | L’exaltació de la Santa creu és una festa cristiana que celebra tant la comunitat catòlica (el 14 de setembre), com la comunitat ortodoxa (el 14 de setembre, els que segueixen el calendari gregorià; el 27 de setembre, els que segueixen el calendari julià).
Santa Tecla Tarragona 2022

Planellas: “Cal cridar ‘sacrilegi’ quan la llibertat es veu amenaçada i constatem abusos de poder”

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA  | Aquest divendres dia 23 de setembre Tarragona ha celebrat el dia gran de la seva festa major en honor de santa Tecla, verge i màrtir. La jornada ha començat al matí amb la celebració de l’Ofici pontifical en honor de la patrona de la ciutat, que ha estat presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, i han concelebrat amb ell Joaquim Fortuny, vicari general; Antoni Pérez de Mendiguren, degà-president del Capítol de la Catedral; els vicaris episcopals, els canonges de la Catedral i altres preveres de la ciutat.
Campana romànica torna a Meritxell

Resistència i compromís cristià, el Santuari de Meritxell 50 anys després de l’incendi

BISBAT URGELL/CR | Han passat 50 anys de l’incendi que va cremar l’antic Santuari de Meritxell la matinada del 8 al 9 de setembre de 1972. Una efemèride difícil d’oblidar pels andorrans. Aquest dimecres al vespre, vigília de la patrona del Principat d’Andorra, el temple ha recuperat la campana romànica que va patir greus danys amb aquell foc. Torna al seu lloc d’origen, amb motiu de la Festa de la Mare de Déu de Meritxell.
Sant Gil

Vives: “Cal ser constructors d’una ecologia integral”

BISBAT D'URGELL | L’1 de setembre el bisbat d’Urgell celebra la tradicional festa de Sant Gil, protector dels pastors, al santuari de Núria. L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha presidit la celebració que ha comptat amb diversos actes al llarg de la jornada.
Sant Magi 2022

"La figura de Sant Magí és un testimoni de fe i d'amor"

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA | Tarragona ha celebrat aquest divendres la Festa Major en honor del seu patró, sant Magí, màrtir. Durant tota la jornada van ser moltes les persones que van visitar l’ermita del Portal del Carro per venerar la imatge del sant i participar en les diferents celebracions eucarístiques que hi van tenir lloc.
Joan Arimany

Joan Arimany: “Les vacances proporcionen les hores per invertir-les en el coneixement sobre la religiositat”

Ramon Bassas -CRSegons per quines vocacions, l’estiu és un no parar. La d’en Joan Arimany i Juventeny és la cultura popular i, sobretot, la divulgació sobre les relíquies. Sorgida arran de l’antic culte als màrtirs cristians, la devoció a les restes humanes, de prendes o d’instruments martirials dels sants va ser, sobretot al Barroc, un important fenomen que ha merescut l'atenció d’aquest manelleuenc.
El Misteri de la Selva

El Misteri de la Selva recupera el format després de la Covid

El Misteri de la Selva ha complert les expectatives del públic que, durant la nit del 14 d'agost i el vespre del dia 15, s'ha aplegat a l'església parroquial de Sant Andreu de la Selva del Camp per gaudir de la tradicional sobrietat d'aquesta obra medieval on es relata l'Assumpció de la Verge al cel amb la màxima fidelitat a la consueta original del segle XIV.

panoràmica

Veure la fe

podcasts