Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 6/11/2017

(CR) Aquest diumenge l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, també s’ha referit al situació política de Catalunya. Al final d’un missa a l’Església de la Nativitat de la Mare de Déu de Sossís Vives va lamentar “els empresonaments preventius i tot allò que porti a la humiliació de les persones o els pobles, i que pugui conduir a una desafecció perillosa que va en contra de la pau social i la fraternitat entre pobles germans”.

Segons recull la web del bisbat d’Urgell, l’arquebisbe també va exhortar “la comunitat cristiana a pregar i a buscar amb perseverança la comunió de tots”. Segons Vives ara cal anar “més enllà de les legítimes diferències polítiques” i cal que especialment els cristians siguin “gent de pau i que treballa per la concòrdia, la reconciliació, la valoració del discrepant i la pau”.

L’arquebisbe va fer aquestes declaracions en acabar la missa per inaugurar la restauració de l’església de la Nativitat de la Mare de Déu de Sossís, situada al municipi de Conca de Dalt del Pallars Jussà. A la celebració hi van assistir diverses autoritats locals de les institucions que han col·laborat amb la restauració juntament amb l’aportació dels feligresos.

Des de dijous també s’ha referit a les detencions dels membres del Govern l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el de Solsona, Xavier Novell, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Amb diferents accents, es destaquen les conseqüències que pot tenir aquesta situació per la pau social, la convivència i la solució del conflicte. Novell, a més, defensa la legitimitat del Govern empresonat. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.