Vés al contingut

notícies relacionades

1-0-catalunya

L’Església, cinc anys després de l’1 d’octubre

GLÒRIA BARRETE —CR | Aquest dissabte es commemoren cinc anys del referèndum de l’1 d’octubre. Cinc anys en què el procés català ha viscut moments diferents, i que han implicat i provocat pronunciaments, actes i estats d’ànim de tota mena, també dins l’Església Catòlica catalana. En quin punt ens trobem? “Declino la invitació a parlar sobre el tema. Tot s’ha complicat i enrarit molt. Caldria fer molts matisos i el gènere periodístic no ho permet. Disculpeu”. Aquesta és una de les respostes a la petició per aquest article. Dels manifestos, actes de suport, cartes dominicals i declaracions eclesials al silenci. 

Els bisbes aposten pel “diàleg i les mesures de gràcia” per resoldre la situació política catalana

(CR) “Com hem afirmat en nombroses ocasions, ens mostrem convençuts de la força que tenen el diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de conflicte”. Aquest és el suport del bisbes catalans als indults als presos independentistes que ha anunciat el Govern espanyol. Aquest dijous la Conferència Episcopal Tarraconense han fet un breu comunicat conjunt sobre la situació política a Catalunya que remarca el diàleg “com a via efectiva que dona resposta a l’esperança de resoldre divisions”.

Bisbe Benavent: “A Tortosa no hi ha faccions sacerdotals”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Tortosa) Tortosa és un bisbat que a molts els queda lluny. Al sud. Dos terços del territori del bisbat a Catalunya i un terç al País Valencià i vertebrat per l’Ebre. Una diòcesi on sembla que mai no passa res. Però els darrers anys d’allà han sortit tres bisbes catalans i passant per Tortosa en poc temps han arribat a Barcelona dos cardenals arquebisbes. Enrique Benavent va ser nomenat bisbe de Tortosa el 2013, després de vuit anys com a bisbe auxiliar de la seva diòcesi natal, València.

2019, entre la sentència i els bisbes (i Sor Lucía)

(CR) Els articles més llegits del 2019 a Catalunya Religió no s’escapen de la tendència d’altres anys. Tot allò relacionat amb la política o l’episcopat copen els primers llocs del llistat. Amb el permís de Sor Lucía Caram, amb un article en ple mes d’agost contra els qui qüestionen el papa Francesc.

Noves reaccions a la sentència del Procés

(CR) Aquests últims dies arran de la sentència del Suprem per la causa de l’u d’octubre s’han fet públiques reaccions de diverses entitats religioses.

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

Tots els continguts al voltant del dret a decidir i dels pron...
MONOGRÀFIC