Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes aposten pel “diàleg i les mesures de gràcia” per resoldre la situació política catalana

(CR) “Com hem afirmat en nombroses ocasions, ens mostrem convençuts de la força que tenen el diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de conflicte”. Aquest és el suport del bisbes catalans als indults als presos independentistes que ha anunciat el Govern espanyol. Aquest dijous la Conferència Episcopal Tarraconense han fet un breu comunicat conjunt sobre la situació política a Catalunya que remarca el diàleg “com a via efectiva que dona resposta a l’esperança de resoldre divisions”.

Les peticions d’indult, signe del temps?

(Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat) Un bisbe em demana que doni a conèixer les reflexions que, d’una manera informal, he intercanviat amb ell a peu dret. La meva reacció ha estat espontàniament la d’Elisabet davant la Mare de Déu: “Qui sóc jo perquè...?”. Però també em sap greu “desobeir” la petició d’una persona que parla sincerament i que té, com poques, una visió molt completa de l’Església de casa nostra.

Planellas demana que els presos amb permisos facin el confinament a casa i crida a la solidaritat

(Jordi Llisterri-CR) Dues peticions de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, en l’ofici Divendres Sant a la Catedral de Tarragona. Que “es permeti a tots els presos i preses, que ja gaudeixen de permisos per sortir de la presó, que puguin passar el que resta de confinament a les seves llars amb la família”. I que “el govern, les entitats socials, i els homes i dones de bona voluntat, trobem els camins més idonis per exercir solidaritat”.

Les abadesses catalanes mostren “el rebuig per la sentència”

Les abadesses i priores dels monestirs catalans expressen la seva “tristor” i “rebuig per la sentència” d’aquest dilluns del Tribunal Suprem. Les responsables de cinc comunitats femenines de Catalunya han difós un breu comunicat conjunt per expressar la seva oposició a les condemnes dels líders socials i polítics sobiranistes i demanar “que es respecti la veritat, es treballi pel diàleg i es cerqui sempre la pau”.

El text també ofereix el “suport a les persones empresonades i a les seves famílies”.

Entitats cristianes qüestionen una sentència que “és un pas endarrere per a la resolució del conflicte polític”

(CR) Diverses entitats cristianes han fet pública una nota en la que afirmen que “aquesta sentència és un seriós pas endarrere per a la resolució del conflicte polític que afecta a Catalunya i posa en perill la convivència i la democràcia”. En aquest contingent se sumen “a iniciatives cíviques i pacífiques que expressin un rebuig a aquesta decisió judicial”.

Montserrat acull una pregària pels encausats de l’1 d’Octubre

(CR) Familiars i amics dels líders polítics i socials catalans encausats per l’1 d’octubre organitzen aquest dissabte una vetlla de pregària i reflexió a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. La convocatòria es fa “davant de la imminència de la sentència del judici” i és una iniciativa “de cristians de diverses procedències i sensibilitats, en solidaritat amb els empresonats i els exiliats catalans per motius polítics” que han demanat celebrar-la a Montserrat.

panoràmica

Veure la fe