Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes catalans segueixen amb “profunda preocupació” la vaga de fam

(Jordi Llisterri -CR) Els bisbes catalans expressen “el seu respecte i alhora la seva profunda preocupació davant la vaga de fam” dels quatre líders polítics catalans a la presó de Lledoners. Així ho expliquen aquest dilluns amb una carta de la secretaria de la Conferència Episcopal Tarraconense adreçada a Isabel Turull, germana d’un dels quatre presos en vaga de fam.

Capellans catalans demanen la implicació de l’Església espanyola per trobar “solucions justes”

(CR) Un grup d'uns 300 capellans i diaques catalans ha fet pública aquesta carta oberta adreçada als capellans i bisbes de tot Espanya sobre el moment polític que viu Catalunya. La carta explica que "les relacions mútues" entre comunitats no respon als "sentiments propis de germans en la fe" i demana "d’extremar-nos al màxim en les nostres actuacions, des de totes les parts implicades, per mantenir la serenor i fer viable una solució justa i acceptable per a tots".

Fernando Ruiz: “Els mercedaris som un orde de frontera”

(Laura Mor –CR) Vuit segles d'història amb connotacions socials, eclesiàstiques i teològiques. Els mercedaris s'ha reunit aquests dies a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, a Barcelona, per revisar el passat i actualitzar el present i projectar el futur amb motiu dels 800 anys de la seva fundació.

L’arquebisbe Vives lamenta “la humiliació de les persones o els pobles”

(CR) Aquest diumenge l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, també s’ha referit al situació política de Catalunya. Al final d’un missa a l’Església de la Nativitat de la Mare de Déu de Sossís Vives va lamentar “els empresonaments preventius i tot allò que porti a la humiliació de les persones o els pobles, i que pugui conduir a una desafecció perillosa que va en contra de la pau social i la fraternitat entre pobles germans”.

Bisbat de Girona: "Preguem per les persones allunyades de les seves llars per les seves conviccions"

(CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el Consell Episcopal de la diòcesi ha fet pública una nota "en aquest moment crític que està vivint el nostre país". La nota s'adreça "a tots els membres de les comunitats parroquials i religioses del nostre bisbat" i els demana que "preguin per demanar, una i una altra vegada, que la pau regni en tots els racons de casa nostra i per les persones que per les seves conviccions es veuen allunyades de les seves llars".

Abat Soler: “Ens dolem dels empresonaments”

(CR) L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha expressat aquest divendres la seva “preocupació” pels empresonaments dels consellers de la Generalitat de Catalunya. A través del twitter del responsable de comunicació de l’Abadia de Montserrat, l’abat afirma que a la comunitat benedictina "Ens dolem dels empresonaments d'ahir: dificulten la construcció de ponts de diàleg”. Per això afegeix que “Hem de treballar per la convivència".

"Qualsevol que surt de la presó hauria de tenir un mentor"

(Glòria Barrete –CR) Unes set mil persones es troben recloses en primer i segon grau a les presons catalanes. Unes presons que tenen com a missió la reinserció de les persones privades de llibertat, però es fa tot el possible perquè aquesta missió s'assoleixi? Una sessió pública de treball organitzada conjuntament per Justícia i Pau i el grup de juristes Roda Ventura ha posat sobre la taula aquest dimecres al vespre aquesta qüestió.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe